Μαρινάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης σε ελληνική οικονομία η αναβάθμιση Fitch

«Παρά τις εισαγόμενες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, η χώρα μας έχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ρεκόρ άμεσων επενδύσεων», ανέφερε ο Εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τον οίκο αξιολόγησης Fitch αναφέρθηκε ο Έλληνας Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η αναβάθμιση αυτή έρχεται ως μια ακόμα ψήφος εμπιστοσύνης στη οικονομία μας», είπε ο κ. Μαρινάκης.

«Παρά τις εισαγόμενες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι, η χώρα μας έχει τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ρεκόρ άμεσων επενδύσεων», ανέφερε ο ίδιος.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στόχος της κυβέρνησης είναι οι θετικές εξελίξεις για την οικονομία να έχουν όλο και περισσότερο θετική επίδραση στην καθημερινότητα των πολιτών».

Μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην πράσινη μετάβαση

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στην παρέμβαση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 28η Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Όπως είπε, στη Διάσκεψη ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέπτυξε στις πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την μετάβαση σε μια οικονομία με μηδενικό ισοζύγιο εκπομπών, μεταξύ των οποίων η μείωση της χρήσης άνθρακα κατά περισσότερο από 80%, η μείωση των εκπομπών ρύπων, κατά 43% από το 2005, καθώς και η στροφή της χώρας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα «καταγράφει μια από τις καλύτερες επιδόσεις ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες».

Στην ατζέντα ο Ερντογάν

Σε σχέση με την ατζέντα της τρέχουσας εβδομάδας ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα υποδεχτεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Θα έχει προηγηθεί συνάντηση του Τούρκου Προέδρου με την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, θα γίνουν δηλώσεις προς τον Τύπο.

Στη συνέχεια θα συνεδριάσει στο Μέγαρο Μαξίμου η Ολομέλεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας υπό τους κκ. Μητσοτάκη και Ερντογάν με τους συμμετέχοντες υπουργούς, υπό τη μορφή του γεύματος εργασίας. Της Ολομέλειας του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας θα έχουν προηγηθεί διμερείς συναντήσεις των συμμετεχόντων Υπουργών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: JP Morgan: Η Ελλάδα είναι το επενδυτικό στοίχημα για το 2024 (πίνακες)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ