Η Αθήνα ποντάρει στον τουρισμό από Κίνα - Αυξήθηκαν οι απευθείας πτήσεις

128% αυξάνεται η χωρητικότητα της Air China στη γραμμή Αθήνα-Πεκίνο

Περισσότεροι θα είναι φέτος οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα, με περισσότερες απευθείας αεροπορικές συνδέσεις επιστρέφοντας στην πλήρη κανονικότητα μετά τα χρόνια της πανδημίας.

Χθες, η Air China ανακοίνωσε κι επισήμως την αύξηση στις συχνότητές της στο δρομολόγιο Αθήνα- Πεκίνο από τρεις σε πέντε εβδομαδιαίες για το θερινό της πρόγραμμα που ξεκινά από τις αρχές Απριλίου. Για το καλοκαίρι του 2024 σύμφωνα με τους επιτελείς της Air China οι συχνότητες των πτήσεων στο δρομολόγιο Αθήνα- Πεκίνο είναι αυξημένες κατά 67% έναντι του 2019, ενώ συνολικά η Air China έχει αυξήσει τις συχνότητές της στη σύνδεση της Κίνας με την Ευρώπη κατά 2,8%. Σε επίπεδο διαθέσιμων θέσεων για την Αθήνα, στο ίδιο δρομολόγιο η αύξηση τοποθετείται στο 128%.

Οι διεθνείς αφίξεις από την Κίνα πέρυσι (σ.σ. οπότε ίσχυαν ακόμη ταξιδιωτικοί περιορισμοί) έφτασαν τις 95 χιλιάδες στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας καλύπτοντας το 90% της αντίστοιχης κίνησης του 2019, με την κινεζική αγορά να επιστρέφει στο νούμερο 19 του τοπ 20 των εθνικοτήτων σε ό,τι έχει να κάνει με τις διεθνείς αφίξεις στο Ελ. Βενιζέλος. Σημειωτέον ότι τον Απρίλιο ξεκινούν -για πρώτη φορά- και τα απευθείας δρομολόγια της Juneyao Air από τη Σαγκάη προς την Αθήνα, αποτελώντας την πρώτη κινεζική εταιρεία που θα πραγματοποιεί την απευθείας σύνδεση μεταξύ Σαγκάης και Αθήνας.

Σε σχέση με το προφίλ των Κινέζων επισκεπτών στην Ελλάδα με βάση τα στοιχεία από το Διεθνή Αερολιμένα της Αθήνας, αυτοί έρχονται κατά κύριο λόγο, σε ποσοστό 90% για διακοπές, μένουν 9 ημέρες στη χώρα, εκ των οποίων οι 4 στην Αθήνα, έχουν αγαπημένο προορισμό τη Σαντορίνη σε ποσοστό 65% και έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αρχαιολογικές δράσεις, αλλά και όχι μόνο: Η περιήγηση περιλαμβάνει σίγουρα ένα τουρ με λεωφορείο στην πρωτεύουσα, επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, στο Φλοίσβο, στον Πειραιά, αλλά και στη Γλυφάδα και το Κολωνάκι για ψώνια.

Οι Κινέζοι ταξιδεύουν κυρίως για λόγους αναψυχής σε ποσοστό 72%, για επαγγελματικούς λόγους σε ποσοστό 17% και για φίλους και συνεργάτες σε ποσοστό 10%. Ως προς τους ταξιδιώτες στη σύνδεση Ελλάδας- Κίνας, το μεγαλύτερο ποσοστό, 80%, είναι Κινέζοι, γεγονός που δημιουργεί περισσότερες προσδοκίες και για τους Έλληνες που μπορούν να ταξιδέψουν στο συγκεκριμένο προορισμό.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: Κέρδη ρεκόρ για το Αεροδρόμιο Αθηνών το 2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ