Πώς ο Γουόρεν Μπάφετ ξεπέρασε ξανά σε πλούτο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Πώς ο «θρύλος των επενδύσεων» κατάφερε να αυξήσει ακόμη περισσότερο την περιουσία του, την ίδια ώρα που, οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες στη Silicon Valley έχουν χάσει τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια δολάρια την τελευταία εβδομάδα

Ο Γουόρεν Μπάφετ κατάφερε για ακόμη μια φορά, να αυξήσει την περιουσία του και να ξεπεράσει σε πλούτο τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η καθαρή αξία του συνιδρυτή της Meta Platforms Inc., Μαρκ Ζούκερμπεργκ, μειώθηκε εξαιτίας της πρόσφατης απότομης πτώσης των μετοχών τεχνολογίας. Μόλις την τελευταία μία εβδομάδα, οι πλουσιότεροι επιχειρηματίες στη Silicon Valley έχουν χάσει τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Η καθαρή περιουσία του Έλον Μασκ για παράδειγμα, του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, σημείωσε απότομη πτώση 25,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πρόκειται για την τέταρτη μεγαλύτερη πτώση σε διάρκεια μιας ημέρας στην ιστορία του Bloomberg Billionaires Index. Συνολικά, η περιουσία του ιδρυτή της Tesla έχει μειωθεί κατά 54 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

Στο μεταξύ η περιουσία του διάσημου επιχειρηματία, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, από την αρχή του νέου έτους, έχει μειωθεί κατά 12%, ποσοστό που ισοδυναμεί με 15 δισεκατομμύρια δολάρια. Από την άλλη πλευρά, η καθαρή αξία του «θρύλου των επενδύσεων», Γουόρεν Μπάφετ, αυξήθηκε κατά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, και διαμορφώνεται στα 111,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μπάφετ, 91 ετών, είναι το μόνο άτομο το οποίο φιγουράρει στη λίστα των 10 πλουσιότερων στον κόσμο και η καθαρή του περιουσία αυξάνεται από έτος σε έτος. Οι μετοχές A της Berkshire Hathaway, που αποτελούν το 98% της συνολικής περιουσίας του επιχειρηματία, έχουν αυξηθεί κατά 2,3% από την 1η Ιανουαρίου. 

Οι μετοχές αξίας, η βάση της επενδυτικής φιλοσοφίας του Μπάφετ και το επίκεντρο της Berkshire Hathaway Inc., φαίνεται, πως ανταπεξέρχονται καλύτερα σε σύγκριση με τις μετοχές τεχνολογικών εταιρειών και τον δείκτη S&P 500 από την αρχή του έτους, σημειώνοντας πτώση μόλις 4,2% συγκριτικά με πτώση 9,2% για τον S&P και 15% για τις εταιρείες τεχνολογίας αντίστοιχα.

Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου έχουν χάσει συνολικά 635 δισεκατομμύρια δολάρια από την 1η Ιανουαρίου καθώς οι αγορές αντιδρούν στην αυστηρότερη πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζα των ΗΠΑ, καθώς και στη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού ο οποίος βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών, με τις μετοχές τεχνολογίας και τα κρυπτονομίσματανα καταγράφουν ισχυρή διόρθωση.

Πηγή: Bloomberg, newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ