Αυτές είναι οι 50 "ισχυρές" γυναίκες της Κύπρου

Αναλυτικά τα ονόματα και τα βιογραφικά τους.

Της Έλενας Καλυφόματου

Η γυναίκα έχει καταστεί συνώνυμο του δυναμισμού και της δημιουργικότητας. Παλαιότερα, στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, λεγόταν ότι πίσω από κάθε πετυχημένο άνδρα κρύβεται μια δυναμική γυναίκα. Πλέον, η γυναίκα έχει καταφέρει με την ευφυΐα της να περάσει στο προσκήνιο και να κερδίσει τη θέση που της αξίζει.

Ως εκ τούτου, πολλές γυναίκες έχουν κατακτήσει τις κορυφές στους τομείς δραστηριοποίησής τους και διαγράφουν λαμπρή πορεία με αξιοζήλευτα επιτεύγματα. Η σύγχρονη γυναίκα δηλώνει παρούσα στον επιχειρηματικό στίβο, στην κοινωνία, αλλά και στην πολιτική. Μετά από πολλούς αγώνες, κατάφερε να ενισχύσει την παρουσία της, αποκτώντας λόγο, ρόλο και εξουσία.

Ο δρόμος για την αποδοχή των γυναικών σε υψηλές θέσεις ήταν και είναι, ακόμα, δύσκολος. Εντούτοις, πολλές γυναίκες απέδειξαν πως, όταν τους δοθεί η ευκαιρία, πετυχαίνουν και καθιερώνονται στον χώρο τους. Πολύ περισσότερο όμως έδειξαν ότι δεν μπορούν να περιμένουν να τους δώσουν την ευκαιρία, γιατί πολύ απλά μπορούν να δημιουργήσουν οι ίδιες τις προϋποθέσεις ενός success story.

Μάνα, σύζυγος, νοικοκυρά… έννοιες που χαρακτηρίζουν αιώνια τη γυναίκα. Μάνα για τα παιδιά της, σύζυγος για τον άντρα της και νοικοκυρά για το σπίτι της. Παρά ταύτα, ο ρόλος της μέσα στο πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε. Οι υψηλά ιστάμενες θέσεις, που συνήθως ήταν ανδροκρατούμενες, άνοιξαν την αγκαλιά τους στο ωραίο φύλο, δίνοντάς του λόγο και εξουσία. Κάποιες κατάφεραν να διεισδύσουν σε αυτούς τους χώρους, αποδεικνύοντας πως έχουν τη δυνατότητα να άρχουν σε αυτούς, κατακτώντας θέσεις-κλειδιά.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που τιμάται στις 8 Μαρτίου, το Economy Today επέλεξε και παρουσιάζει με αλφαβητική σειρά πενήντα γυναίκες με επιρροή σε νευραλγικούς τομείς.

Αλεξάνδρα Σπύρου - Οικονομική Διευθύντρια Elias Neocleous & Co. LLC

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό και έχει έναν γιο 7 χρονών. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην Αθήνα με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κατασκευή και Ανάλυση Υπερκορεσμένων Σχεδιασμών (Στατιστική) από το ίδιο πανεπιστήμιο.

Από το 2009 είναι μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ICPAC). Το 2019, της απονεμήθηκε το Επαγγελματικό Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στο Private Wealth Advising και έγινε πλήρες μέλος του STEP. Εργάστηκε για 7 χρόνια στην PwC και συνέχισε την καριέρα της στο μεγαλύτερο δικηγορικό γραφείο της Κύπρου, όπου σήμερα κατέχει τη θέση της Οικονομικής Διευθύντριας (CFO).

Είναι βασικό στέλεχος της διευθυντικής ομάδας της εταιρείας που ασχολείται με τις αναδιαρθρώσεις και θέματα αφερεγγυότητας. Είναι επίσης βασικό μέλος της ομάδας που ασχολείται με την ανάπτυξη του Single and Multi-Family Office. Πέραν των πιο πάνω δραστηριοτήτων της, αντιπροσωπεύει τη δικηγορική εταιρεία ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κυπριακής Ένωσης Επιχειρήσεων Νοτιοανατολικής Ασίας του ΚΕΒΕ. Έχει προταθεί για μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ancoria Bank και εκκρεμεί η έγκρισή της από την Κεντρική Τράπεζα.

Ανδριανή Καλλιμάχου - Γενική Διευθύντρια CNP CYPRIALIFE

Σπούδασε Μαθηματικά, Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Manchester και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics. Είναι Fellow του Ινστιτούτου Αναλογιστών Ηνωμένου Βασιλείου. Αρχικά, εργάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πέντε χρόνια ως Σύμβουλος Αναλογιστής στην Bacon & Woodrow στον τομέα των συντάξεων.

Άρχισε την καριέρα της στη CNP CYPRIALIFE το 1998 και από το 2013 είναι στη θέση της Γενικής Διευθύντριας. Υπηρετώντας τον απαιτητικό ασφαλιστικό κλάδο, σε μια περίοδο που, όπως επισημαίνει, απαιτεί διαφάνεια, επαγγελματισμό, άμεση ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών και εναρμόνιση με τις νέες νομοθεσίες και την εποχή της ψηφιακής τεχνολογίας, θεωρεί την κάθε μέρα της καριέρας της συναρπαστική, λόγω της επαφής με ασφαλισμένους, εργαζόμενους και ασφαλιστικούς συμβούλους. Βραβεύτηκε για το έτος 2016 ως Γυναίκα της Χρονιάς στην κατηγορία Επιχειρηματίας/Επαγγελματίας στα βραβεία Madame Figaro.

Ανδρούλλα Πήττα - Συνέταιρος στην PwC Κύπρου

Η Ανδρούλλα Πήττα είναι Συνέταιρος στην PwC Κύπρου και δραστηριοποιείται στον τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών. Ο ρόλος της επικεντρώνεται στην εξυπηρέτηση πελατών στους τομείς ελέγχων τραπεζών, ασφαλιστικών εταιρειών, επενδυτικών ταμείων, μεγάλων ιδιωτικών ομίλων και δημόσιων εταιρειών, και διαθέτει πείρα και εξειδίκευση στους τομείς αυτούς. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου με πτυχίο στα Οικονομικά με διάκριση και ακολούθως απέκτησε τον τίτλο του εγκεκριμένου λογιστή από το Institute of Chartered Accountants in England and Wales.

Επιπρόσθετα από την εξυπηρέτηση των πελατών του οργανισμού στον τομέα των ελεγκτικών υπηρεσιών, έχει αναλάβει και άλλους στρατηγικούς ρόλους, όπως αυτόν του μέλους του Oversight Board της PwC, το οποίο αποτελεί το εποπτικό όργανο της εταιρείας, και αυτόν του Επικεφαλής της Εταιρικής Ευθύνης και της Προώθησης της Διαφορετικότητας. Η κ. Πήττα ηγήθηκε μιας επιχειρησιακής μονάδας του οργανισμού και υπηρέτησε ως υπεύθυνη του τομέα των ασφαλιστικών υπηρεσιών. Είναι επίσης πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συνδέσμου Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείου του ΚΕΒΕ.

Άρτεμις Αντωνιάδου - Διευθύνουσα Σύμβουλος Ομίλου Voici La Mode

Φοίτησε στην Αμερικανική Ακαδημία και σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Essex. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το City University του Λονδίνου και εργάστηκε στο Marks & Spencer στο Λονδίνο. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1981 και εντάχθηκε στο δυναμικό του Ομίλου Voici La Mode. Από το 1990 βρίσκεται στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου σε Κύπρο και Ρουμανία, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος. Παράλληλα, διατηρεί τη θέση της προέδρου του Ιδρύματος Αρτεμισίας Παναγιώτου, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 εις μνήμην της θείας της και δημιουργού του Ομίλου. Ως πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, από το 2010, στηρίζει δυναμικά και έμπρακτα τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στην Κύπρο. 

Βαρβάρα Πετροπούλου - Διευθύνουσα Σύμβουλος Marketway - Publicis

Η Βαρβάρα Πετροπούλου είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Marketway - Publicis. Παράλληλα με τη θέση της ως Διευθύνουσας Συμβούλου της Marketway, διευθύνει και το Division του Στρατηγικού Προγραμματισμού της εταιρείας και διατελεί Σύμβουλος Στρατηγικής σε μεγάλους οργανισμούς της Κύπρου και του εξωτερικού. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της επιχειρηματικότητας και έχει σημαντική παρουσία ως ομιλήτρια σε θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού περιεχομένου. Είναι απόφοιτος του Columbia University της Αμερικής, στα Οικονομικά, τον Στρατηγικό Σχεδιασμό Επιχειρήσεων και το Entrepreneurship.

Το θέμα του διδακτορικού της αφορούσε το Strategic Planning in Entrepreneurship, κάτι που απαιτούν οι πλείστες επιχειρήσεις στην Κύπρο, ειδικά στη σημερινή εποχή της κρίσης. Έχει καταθέσει μια σειρά συγγραμμάτων και άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά στον τομέα της και έχει λάβει μέρος σε colloquia του Harvard University για σειρά ετών. Είχε επίσης συνεισφορά σε εξειδικευμένα lectures και διάφορα συνέδρια σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας. 

Βίκυ Νέμιτσα-Ξήτα - Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Ομίλου Cyfield

Σπούδασε Business Administration στο Λονδίνο και είναι κάτοχος MBA από το City University Business School (CASS). Μετά την επιστροφή της στην Κύπρο, εργάστηκε στην οικογενειακή βιομηχανία ΝΕΜΙΤΣΑΣ ως Export Manager και ακολούθως μεταπήδησε στην αεροπορική βιομηχανία, όπου εργάστηκε στο εμπορικό τμήμα των Κυπριακών Αερογραμμών και στη συνέχεια ως εκτελεστικός βοηθός του Διευθύνοντος Συμβούλου. Κατά τη διάρκεια της εργασίας της στον κλάδο των αερομεταφορών, κέρδισε υποτροφία Fulbright και εκπαιδεύτηκε σε αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ, ενώ ακολούθως πήρε δίπλωμα στον κλάδο Air Transport Economics από την Airbus στη Γαλλία.

Στη συνέχεια εργάστηκε στην Helios Airways ως Commercial Manager. Από το 2006 εργάζεται στον Όμιλο Cyfield, αρχικά ως Διευθύντρια Marketing και μετά ως Διευθύντρια Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Ομίλου, όπου μεταξύ άλλων είναι υπεύθυνη για τις πωλήσεις ακινήτων του Ομίλου στη διεθνή αγορά. 

Γεωργία Λευκαρίτη-Ιωάννου - Εκτελεστική Σύμβουλος Petrolina (Holdings) Public Ltd

Γεννήθηκε στη Λάρνακα και σπούδασε Νομική στην Αγγλία, όπου απέκτησε το πτυχίο LLB Honours. Άσκησε τη δικηγορική στο Γραφείο Τάσσου Παπαδόπουλου & Σία και ακολούθως ανέλαβε ενεργό ρόλο σε θέματα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων στον Όμιλο Α/φοι Λευκαρίτη. Το 2002 διορίστηκε Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων στην Petrolina (Holdings) Public Ltd και το 2010 ανέλαβε επιπρόσθετα καθήκοντα ως Βοηθός Διευθύντρια Μάρκετινγκ.

Το 2014 διορίστηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας και το 2018 απέκτησε και εκτελεστικά καθήκοντα, ως Εκτελεστικός Σύμβουλος. Διαθέτει πολύχρονη πείρα σε θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, στρατηγικής ανάπτυξης και εφαρμογής εταιρικού προγράμματος προώθησης και διαφήμισης. Είναι μέλος σε διάφορα φιλανθρωπικά και κοινωφελή ιδρύματα με έντονη κοινωνική δράση.

Δέσποινα Παναγιώτου-Θεοδοσίου - CEO Tototheo Maritime

Σπούδασε στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Copenhagen Business School και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Είναι πρόεδρος της Wista International, που δραστηριοποιείται σε 46 χώρες, και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο να λάβει η Wista συμβουλευτική θέση στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), ο οποίος είναι οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών με αρμοδιότητα τη δημιουργία κανονιστικών πλαισίων για την ασφάλεια, τη ναυσιπλοΐα και τις περιβαλλοντικές επιδόσεις της ναυτιλίας.

Είναι μέλος του Δ.Σ. του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου της ΟΕΒ, της Cyprus Maritime Academy και του Crans Montana - Club of Ports. Έχει περιληφθεί στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην παγκόσμια ναυτιλία (Top 100 Most Influential People in Shipping) από τη διεθνή ναυτιλιακή έκδοση Lloyd’s List για δύο συνεχή έτη (2017 και 2018) καθώς και στη λίστα με τις 10 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στη ναυτιλία διεθνώς (2017 και 2018).

Δέσπω Λευκαρίτη - Managing Director DELEMA MCCANN

Άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα, στην οικογενειακή εταιρεία πετρελαιοειδών Petrolina Hellas, το 1977. Επέστρεψε στην Κύπρο το 1985 και ίδρυσε την DELEMA, μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημιουργικές εταιρείες επικοινωνίας στην Κύπρο, συνδεδεμένη με το MCCANN Worldgroup, το μεγαλύτερο δίκτυο επικοινωνίας στον κόσμο. Είναι πρόεδρος του ΦΕΔ (Φορέας Ελέγχου Διαφήμισης) και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νέων Επιχειρηματιών YES for Europe, πρόεδρος του ΣΔΕΚ (Σύνδεσμος Διαφήμισης-Επικοινωνίας Κύπρου), καθώς και σε συμβούλια διαφόρων άλλων οργανισμών.

H DELEMA προσφέρει ένα φάσμα υπηρεσιών 360 μοιρών, όπως Strategy Development, Creative, Media, Online and Digital, PR, Events and Promotions. Η δουλειά της DELEMA έχει κερδίσει αναγνωρίσεις και βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, όπως τα London International Advertising Awards, τα Ermis Awards και τα European Digital Communication Awards, καθώς και βραβεία στην Κύπρο, στα Carob Awards, στα Cyprus Digital Awards και στα Cyprus Responsibility Awards. 

Δήμητρα Καλογήρου - Πρόεδρος Επιτροπής
Κεφαλαιαγοράς Κύπρου

Η Δήμητρα Καλογήρου (BSc, MSc, MPhil), από τον Σεπτέμβριο του 2011, είναι πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου – της δημόσιας ανεξάρτητης εποπτικής αρχής, υπεύθυνης για την εποπτεία της αγοράς επενδυτικών υπηρεσιών σε κινητές αξίες, των συναλλαγών σε κινητές αξίες που πραγματοποιούνται εντός και εκτός της Κυπριακής Δημοκρατίας και του τομέα των συλλογικών επενδύσεων. Επίσης, εποπτεύει τις επιχειρήσεις που προσφέρουν διοικητικές υπηρεσίες, οι οποίες δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του ΣΕΛΚ και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Είναι μέλος της Αρχής Δημόσιας Εποπτείας Ελεγκτικού Επαγγέλματος (Νοέμβριος 2012), η οποία δημιουργήθηκε για σκοπούς εποπτείας των ελεγκτών και των ελεγκτικών οίκων. Υπηρέτησε, μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ως μέλος της τριμερούς Αρχής Εξυγίανσης (Σεπτέμβριος 2013 - Ιούνιος 2014), η οποία δημιουργήθηκε με σκοπό να επιβλέπει την εξυγίανση τραπεζικών ιδρυμάτων. Προηγουμένως εργαζόταν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ως Ανώτερη Λειτουργός.

Δήμητρα Καραντώκη - CEO Ομίλου Καραντώκη

Είναι η Εκτελεστική Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Καραντώκη, που περιλαμβάνει την Εργοληπτική Εταιρεία Medcon Construction Ltd, την Churchill Hotel Management Ltd, που ασχολείται με τη λειτουργία ξενοδοχείων που ανήκουν στον όμιλο Crowne Plaza Limassol, καθώς και αριθμό εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη και διαχείριση ακινήτων. Είναι μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ).

Έχει, επίσης, διατελέσει αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΤΕΚ) και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Διετέλεσε, ακόμη, αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΗΚ και μέλος του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας (Υπουργείο Δικαιοσύνης). Τέλος, είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ).

Ειρένα Γεωργιάδου - Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Τράπεζας

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1976. Υπηρέτησε στη θέση της Επιτρόπου Μεταρρύθμισης Δημόσιας Υπηρεσίας Κύπρου, έχοντας διοριστεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον Μάρτιο του 2014. Διετέλεσε, επίσης, Σύμβουλος και Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών. Διαθέτει εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία, καθώς έχει υπηρετήσει σε διευθυντικές θέσεις σε δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες. Σπούδασε Πολιτικά και Οικονομικά (BSc - 1998) στο Πανεπιστήμιο του Bristol στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι Εγκεκριμένη Λογιστής (ACA - 2001) και Corporate Financier (CF - 2006) από το Ινστιτούτο Ορκωτών Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ΙCAEW). Είναι απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας (1988-95).

Είναι επίσης Μη Εκτελεστικός Διοικητικός Σύμβουλος στο Cyprus International Institute of Management Limited (CIIM), στην Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων Κύπρου (ΟΕΒ) και στο HFC «Hope for Children» CRC Policy Center. Εκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας στις 28 Μαΐου 2014 και διετέλεσε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας για την περίοδο από 8 Ιουλίου 2014 μέχρι 24 Μαΐου 2017. Επανεκλέγηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας στις 24 Μαΐου 2017. Είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενσωμάτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και μέλος των Επιτροπών Ελέγχου και Αμοιβών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας.

Έλενα Παπαντωνίου - Υπεύθυνη Μάρκετινγκ Υπεραγορών Παπαντωνίου

Αποφοίτησε από το Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους στην Πάφο. Σπούδασε BSc (Hons) Business Studies στο Πανεπιστήμιο του Lancaster και συνέχισε με μεταπτυχιακό στο International Retail Marketing στο Πανεπιστήμιο του Surrey. Εδώ και 5 χρόνια εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση. Ξεκίνησε από το Τμήμα Αγορών των Υπεραγορών Παπαντωνίου, όπου και παρέμεινε για 2,5 χρόνια. Πέρασε από διάφορα στάδια και συνεχή εκπαίδευση σε διαφορετικές θέσεις, προκειμένου να μάθει τη δουλειά στο σύνολό της και να βρίσκεται τα τελευταία 2,5 χρόνια στο Τμήμα Μάρκετινγκ της εταιρείας.

Έλενα Τάνου - Αντιπρόεδρος Top Kinisis Travel

Σπούδασε στην Ελβετία, όπου πήρε πτυχίο ΒΑ (Hons) Travel & Tourism Management. Ειδικεύτηκε στον τομέα των ταξιδιών για ειδικά ενδιαφέροντα και στον συνεδριακό τουρισμό. Είναι ενεργός υποστηρικτής της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην οικονομία της Κύπρου. Είναι αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας, πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας (Nicosia Tourism Board), αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Cyprus Integrity Forum και των Διεθνών Επιμελητηρίων στην Κύπρο και μέλος του Δ.Σ. του CIPA (Invest Cyprus).

Έχει διατελέσει πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών (BPW) και Ευρωπαϊκή Πρέσβειρα των Γυναικών Επιχειρηματιών, ενώ αναδείχθηκε Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς για το 2012 από την έγκυρη Madame Figaro. Έχει εκτεταμένη εμπειρία σε ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και τους νέους και είναι μέλος του Business Advisory Council των Πανεπιστημίων Κύπρου και Λευκωσίας. Έχει χτίσει και επεκτείνει διεθνώς μια ταξιδιωτική και τουριστική επιχείρηση κατά τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Ελένη Καλογήρου - Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια
HERMES

Είναι η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes από τον Μάιο του 2016. Προηγουμένως, είχε διατελέσει Ανώτατη Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας. Διαθέτει πολύχρονη εμπειρία, κυρίως στον τομέα των αερομεταφορών. Παλαιότερα, υπηρέτησε τις Κυπριακές Αερογραμμές ως Οικονομική Διευθύντρια της εταιρείας και μετέπειτα ως αναπληρώτρια Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια. Διαθέτει εμπειρία στον τομέα της ανάπτυξης γης και στον οικονομικό τομέα, καθώς εργάστηκε στην KPMG Κύπρου και Ηνωμένου Βασιλείου. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Δημόσιων Εταιρειών Κύπρου την περίοδο 1991-2011. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και μέλος του Institute of Certified Public Accountants Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Ελένη Μαραγκού - Director Cymar Market Research Ltd

Γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1950. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε στην Αμμόχωστο με την αποπεράτωση των σπουδών της στο Ινστιτούτο Εθνικής Οικονομίας Κιέβου, όπου αποφοίτησε με Master στην Οικονομία με ειδίκευση στον Βιομηχανικό Προγραμματισμό το 1972. Εργάστηκε στη Βιομηχανία Polyssac Ltd ως Υπεύθυνη Προσωπικού και Παραγωγής. Μετά την τουρκική εισβολή εργάστηκε για τρία χρόνια στην Ελλάδα, στη βιομηχανία ΕΛΒΙΣΣΑΚ Α.Ε., ως Υπεύθυνη Παραγωγής. Με την επιστροφή της στην Κύπρο το 1979 εργοδοτήθηκε στην πρώτη εταιρεία ερευνών αγοράς στην Κύπρο, το ΚΕΜΑ, όπου και εργάστηκε για 15 χρόνια.

Το 1994 ίδρυσε τη δική της εταιρεία ερευνών CYMAR Market Research Ltd, η οποία έχει εξελιχθεί από μία μικρή εταιρεία σε μία από τις σημαντικότερες και πιο έγκυρες εταιρείες ερευνών στην κυπριακή αγορά. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη και διετέλεσε πρώτη πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Κοινής Γνώμης στην Κύπρο (ΣΕΔΕΑΚ). Η αρχή της δεκαετίας του ’90 έφερε και την ευρύτερη συμμετοχή της στα κοινά του τόπου. Υπηρέτησε ως μέλος της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΤΗΚ και μέλος του Συμβουλίου του ΧΑΚ. Σήμερα είναι μέλος του Συμβουλίου της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας και πρόεδρος του ΣΕΔΕΑΚ.

Ελίζα Λειβαδιώτου - Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικής Διατήρησης Τράπεζας Κύπρου 

Είναι υπεύθυνη για τους τομείς Οικονομικής Διεύθυνσης και Διαχείρισης Συναλλάγματος και Διαθεσίμων, Στρατηγικής και Corporate Finance, Σχέσεων με Επενδυτές, Διαχείρισης Προσφορών και Συμβολαίων και Οικονομικών Ερευνών της Τράπεζας Κύπρου. Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (ΜΑ Ηons) με υποτροφία από το Cambridge Commonwealth Trust. Εργάστηκε στον ελεγκτικό οίκο Arthur Andersen στο Cambridge, όπου απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant και πήρε την πρώτη θέση παγκοσμίως στο Intermediate Level και την έβδομη θέση στο Final Level.

Το 1999 εργοδοτήθηκε από την Τράπεζα Κύπρου αρχικά ως βοηθός του Ανώτερου Γενικού Διευθυντή Συγκροτήματος. Το 2005 διορίστηκε Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης και Φορολογικού Σχεδιασμού. Το 2012 ανέλαβε και το Τμήμα Στρατηγικής και Corporate Finance. Τον Δεκέμβριο του 2013 διορίστηκε Οικονομική Διευθύντρια του Συγκροτήματος, ενώ τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε τα ηνία της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης. Είναι μέλος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του ΣΕΛΚ από το 2006 και διετέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής την περίοδο 2014-2016.

Ελίζα Λουκαΐδου-Κασσιανίδου - Deloitte Ltd, Director at Innovation & Entrepreneurship Centre

Γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Ηνωμένο Βασίλειο (BA Politics, First Class), όπου ολοκλήρωσε και το μεταπτυχιακό της στη Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική στο London School of Economics. Ξεκίνησε την καριέρα της στο Λονδίνο σε πολυεθνική εταιρεία του τομέα των ερευνών αγοράς και δημοσκοπήσεων, η οποία συνεχίστηκε σε διευθυντική θέση στην Κύπρο επί μία δεκαετία, με ένα ευρύ φάσμα πελατών από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εργάζεται στην Κύπρο στον ιδιωτικό τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών από το 2000, ενώ τo 2011 εντάχθηκε στο ανθρώπινο δυναμικό του Οίκου Deloitte στο Τμήμα Παροχής Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Grants & Incentives).

Από το 2014 είναι Διευθύντρια στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Deloitte, έχοντας υπό την επίβλεψή της μεγάλο αριθμό έργων συγχρηματοδοτούμενων από ευρωπαϊκά ταμεία. Παράλληλα, τον τελευταίο χρόνο ανέλαβε τη διεύθυνση του Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων ARIS-A Really Inspiring Space, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Deloitte και της Τράπεζας Κύπρου, αποσκοπώντας στην προώθηση της επιχειρηματικότητας με τη χρήση της τεχνολογίας.

Έμιλυ Γιολίτη - Δικηγόρος

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου έλαβε πτυχίο και μεταπτυχιακό Νομικών (LLM, MA, Trinity College, Oxford), και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στη Φλωρεντία, όπου έλαβε δεύτερο μεταπτυχιακό Ευρωπαϊκού Δικαίου. Ως υπότροφος Robert Schumann, εργάστηκε στη Νομική Υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Λουξεμβούργο και στο Στρασβούργο, στην ομάδα των Εσωτερικών Κανονισμών Διαδικασίας του Κοινοβουλίου. Είναι Ιδρυτικός Συνεταίρος του δικηγορικού γραφείου Αριστοδήμου, Λοϊζίδης, Γιολίτης ΔΕΠΕ (το οποίο συγχωνεύθηκε με τη Harneys ΔΕΠΕ το 2010) και επικεφαλής για θέματα διεθνούς φορολογίας και εταιρικού δικαίου. Εκτός από τη μητρική της γλώσσα, τα ελληνικά, μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά, ισπανικά και ρωσικά.

Διαχρονικά κατατάσσεται ως ηγέτης στον τομέα της από διεθνείς νομικούς οδηγούς, όπως οι Chambers Global και Legal 500, και το όνομά της συμπεριλαμβάνεται στη διεθνή λίστα Citywealth IFC Power Women Top 100. Είναι μέλος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, τακτική ομιλήτρια σε διεθνείς διασκέψεις και οι εργασίες της δημοσιεύονται συχνά σε διεθνή έντυπα εταιρικού και φορολογικού δικαίου. Ως Ανώτερο Συμβουλευτικό Μέλος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού «Hope For Children», εργάζεται για τη μεταρρύθμιση των συστημάτων παιδικής κοινωνικής πρόνοιας, για τα παιδιά που εξαρτώνται από τα συστήματα αυτά για την προστασία και τη φροντίδα τους. Διετέλεσε πρόεδρος του Δ.Σ. της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι τον Ιούλιο του ιδίου έτους.

Ευαγγελία Ηλιάδη - Εκτελεστική Διευθύντρια Pafilia

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάφο. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο King’s College London, από όπου απέκτησε πτυχίο Νομικής (LLB) και μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Εμπορικό και Εταιρικό Δίκαιο, ενώ στη συνέχεια αναγορεύθηκε σε Barrister-at-Law από το Middle Temple. Με την επιστροφή της στην Κύπρο και αφού ολοκλήρωσε την άσκησή της, έχοντας πρωτεύσει στις εξετάσεις για την άσκηση της δικηγορίας, ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως δικηγόρος στο δικηγορικό γραφείο Χρήστος Κληρίδης & Συνεργάτες. Το 2001 εντάχθηκε στον όμιλο εταιρειών Pafilia ως διοικητικό στέλεχος στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Πωλήσεων. Από το 2007 βρίσκεται στη θέση της Εκτελεστικής Διευθύντριας, με κύρια αρμοδιότητα τις εμπορικές δράσεις της εταιρείας, και έκτοτε συμβάλλει στην ανάπτυξη των στρατηγικών στόχων και του οράματος της Pafilia.

Ζέτα Αιμιλιανίδου - Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Απέκτησε πτυχίο νομικών σπουδών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος διπλώματος Marketing Management του Cyprus Institute of Marketing. Είναι εγγεγραμμένη δικηγόρος από το 1978. Το 1979 διορίστηκε στο Τμήμα Τελωνείων της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους σχεδόν τους τομείς του. Την περίοδο 1988-1992 εργάστηκε ως μέλος της ομάδας που σχεδίασε και ετοίμασε την περί Φόρου Προστιθέμενης Αξίας νομοθεσία.

Το 1992 διορίστηκε στη θέση του Ανώτερου Λειτουργού ΦΠΑ και το 1996 στη θέση του Πρώτου Τελωνειακού Λειτουργού. Από τον Αύγουστο του 2001 μέχρι τον Μάρτιο του 2010 ήταν Διευθύντρια Τμήματος Τελωνείων και Εφόρου ΦΠΑ. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Αρχής Λιμένων Κύπρου και υπήρξε επικεφαλής της ομάδας που ετοίμασε την παρούσα τελωνειακή νομοθεσία. Την περίοδο 2010-2013 ήταν Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ανέλαβε καθήκοντα Υπουργού Εργασίας το 2013 και επαναδιορίστηκε το 2018.

Ιωάννα Φιάκκου - Πρόεδρος Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων

Η Ιωάννα Φιάκκου κατέχει πτυχίο Οικονομικών Επιστημών και έχει δεκαετή εμπειρία στον λογιστικό τομέα. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων από τον Σεπτέμβριο του 2015 και εκπροσωπεί την Κύπρο σε ευρωπαϊκά συνέδρια τυχερών παιχνιδιών και responsible gambling. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη για τη χορήγηση αδειών σε εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στοιχήματος στο διαδίκτυο. Ασχολείται με την εκπόνηση νομοσχεδίου το οποίο αποσκοπεί στον εκσυγχρονισμό και την ενημέρωση της βιομηχανίας στοιχημάτων στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του στοιχήματος, σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κασσάνδρα Σταύρου - Propercorn

Η Κασσάνδρα Σταύρου είναι αγγλοκυπριακής καταγωγής, με πατέρα Κύπριο και μητέρα Βρετανίδα. Σήμερα, ζει και εργάζεται στη Μεγάλη Βρετανία ως επικεφαλής της επιτυχημένης επιχείρησης Propercorn με έδρα το Λονδίνο. Σπούδασε νομικά, έπειτα εργάστηκε σε ένα μεγάλο διαφημιστικό γραφείο, αλλά ανέκαθεν αγαπούσε τη μόδα, το design και γενικότερα τις τέχνες. Το 2011 ίδρυσε την Propercorn, μια εταιρεία που παράγει και πουλάει το δημοφιλές σνακ, αλλά σε μια πιο υγιεινή εκδοχή. Σήμερα, η επιχείρηση απασχολεί 40 εργαζομένους και πουλάει κάθε μήνα 3 εκατομμύρια πακετάκια ποπ-κορν στις 14 χώρες όπου δραστηριοποιείται. Τα ποπ-κορν της Propercorn είναι το επίσημο σνακ της εβδομάδας μόδας του Λονδίνου, ενώ η εταιρεία θεωρείται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον χώρο των snacks στην Ευρώπη.

Κικούλλα Κότσαπα - Chairperson KEAN Group of Companies

Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο και σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, στην Ελβετία. Μετά από μια σύντομη συνεργασία με το Διεθνές Ινστιτούτο Τύπου της Ζυρίχης, επέστρεψε στην Κύπρο και άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή βιομηχανία ΚΕΑΝ, που ιδρύθηκε το 1949. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Εταιρειών ΚΕΑΝ, πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης και της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης ΚΕΠ, διορισμένη από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Επίτιμη Γραμματέας του ΕΒΕΛ Λεμεσού και μέλος του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ.

Μετέχει σε πολλά συμβούλια ως μέλος, όπως στο Δ.Σ. της Green Dot Cyprus (Public) Co Ltd και στο Σωματείο Φίλων του ΤΕΠΑΚ. Για επτά χρόνια ήταν πάρεδρος στο Εργατικό Δικαστήριο. Από το 2013 μέχρι το 2015 ήταν πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (BPW Cyprus). Είναι επίσης Γραμματέας του ECC (BPW European Coordination Committee) και μέλος της Επιτροπής και αντιπρόσωπος Ευρώπης του IFBPW BusinessNet.

Λίζα Πατσαλίδου - CFO, Γενικές Ασφάλειες Κύπρου & EuroLife

Κατέχει τη θέση του Chief Financial Officer των ασφαλιστικών εργασιών του Συγκροτήματος Τράπεζας Κύπρου, που περιλαμβάνουν τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου και τη EuroLife. Προηγουμένως διετέλεσε CFO των Γενικών Ασφαλειών από το 2010 μέχρι το 2019. Από το 1995 μέχρι το 2010 εργάστηκε σε ελεγκτικά γραφεία και τραπεζικούς οργανισμούς. Είναι Fellow Chartered Accountant και Fellow Chartered Certified Accountant, καθώς και μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Είναι επίσης μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων των Γενικών Ασφαλειών και της EuroLife.

Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη - Γενική Διευθύντρια Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ)

Η δρ Μαίρη Χαραλάμπους-Παπαμιλτιάδη υπήρξε Επίκουρη Καθηγήτρια Αθλητικής Διοίκησης στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και πρόεδρος της Κυπριακής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (Cyprus Sport Management Association). Υπήρξε επίσης επικεφαλής της Σχολής Διοίκησης της Ρεάλ Μαδρίτης στην Κύπρο. Είναι μέλος του Συμβουλίου του European Association for Sport Management (EASM). Κατέχει διδακτορικό τίτλο σπουδών PhD στον τομέα του Αθλητικού Μάρκετινγκ από το Loughborough Uni., Η.Β., μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών MBA από το Πανεπιστήμιο του Leicester, Η.Β., και μεταπτυχιακό τίτλο MSc από το Πανεπιστήμιο του Leeds, Η.Β.

Έχει εκπονήσει πολλές μελέτες σε θέματα αθλητικού μάνατζμεντ και αθλητικής διακυβέρνησης, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στη διεθνή βιβλιογραφία, και έχει συμμετάσχει σε πολλά πανευρωπαϊκά και παγκόσμια φόρουμ, στα οποία έχει παρουσιάσει αποτελέσματα ερευνητικών μελετών. Το 2012 ήταν υποψήφια για το Διεθνές Βραβείο Καλύτερου Ερευνητή NRA στο Διεθνές Συνέδριο του European Sport Management Association που έγινε στο Aalborg της Δανίας.

Μαρία Ηρακλέους - Μέλος Δ.Σ. Κεντρικής Τράπεζας

Είναι κάτοχος διδακτορικού στα Οικονομικά από το Virginia Polytechnic Institute και M.Sc. στην Οικονομετρία και Οικονομικά Μαθηματικά από το London School of Economics. Μεταξύ 2004 και 2009, διετέλεσε Επίκουρη Καθηγήτρια στο American University στην Ουάσινγκτον, όπου δίδαξε αρκετά μαθήματα στην οικονομετρία και τα μακροοικονομικά. Διετέλεσε, επίσης, μεταδιδακτορικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας στην Ιταλία, στο πρόγραμμα Max Weber. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την ανάλυση χρονοσειρών (οικονομετρία), τα εφαρμοσμένα μακροοικονομικά και τη χρηματοοικονομική σταθερότητα. Έχει δημοσιεύσει την έρευνά της σε πολλά διεθνή ακαδημαϊκά περιοδικά, όπως το Econometric Reviews, Journal of International Economics και Journal of Risk and Uncertainty.

Το 2010 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών του Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2014 μέχρι το 2019, εργάστηκε στο Γραφείο Αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Κύπρο, πρώτα ως Ανώτερη Οικονομολόγος και ακολούθως ως Επικεφαλής Οικονομολόγος, υπεύθυνη για όλες τις πτυχές της συνεργασίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και του ΔΝΤ. Διορίστηκε ως εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΤΚ τον Μάιο του 2019.

Μαρία Παπακώστα-Ορφανίδη - Διοικητική Σύμβουλος, KPMG LIMITED

Επιδιώκοντας να αξιοποιήσει τις ακαδημαϊκές της γνώσεις και παράλληλα να ενταχθεί σε έναν μεγάλο οργανισμό ο οποίος θα της πρόσφερε τόσο εμπειρίες όσο και ευκαιρίες ανέλιξης, άρχισε την καριέρα της στην KPMG Κύπρου ως εκπαιδευόμενη λογίστρια και αφού πέρασε από διάφορες βαθμίδες ανέλιξης, το 2007 προήχθη σε Διοικητική Σύμβουλο. Ηγείται της δικής της ομάδας Ελεγκτικών Υπηρεσιών στην KPMG και έχει εκτενή πείρα σε ελέγχους μεγάλων ιδιωτικών και δημοσίων εταιρειών, εισηγμένων σε χρηματιστήρια της Κύπρου και του εξωτερικού, και σε ελέγχους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παράλληλα, είναι επικεφαλής του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και του Τμήματος Γεωργοκτηνοτροφίας. Αποφοίτησε από το University of East Anglia, Norwich, και κατέχει τον τίτλο του Fellow Chartered Certified Accountant. Είναι εγκεκριμένη ελεγκτής, μέλος του ΣΕΛΚ. Επίσης, είναι μέλος του Δ.Σ. του Κυπρο-Ελλαδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου και του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ανδρέα Κ. Παπακώστα.

Μαρία Τσιάκκα - Διευθύντρια Tsiakkastel Office Line Ltd

Μεγάλωσε στη Λευκωσία και αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή. Σπούδασε στην Αμερική με υποτροφία Fulbright. Φοίτησε στο ΜΙΤ, όπου απέκτησε το πτυχίο του Χημικού Μηχανικού, και ακολούθως στο Harvard Business School, όπου έκανε μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA). Με την επιστροφή της στην Κύπρο δούλεψε για 2 χρόνια στην Τράπεζα Κύπρου. Από το 1992, εργάζεται στη Tsiakkastel Office Line Ltd, την οποία διευθύνει τα τελευταία 20 χρόνια. Η Tsiakkastel Office Line Ltd είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα των μηχανών γραφείου, με έδρα τη Λευκωσία και υποκαταστήματα σε Λάρνακα και Πάφο. Στόχος της Tsiakkastel είναι να διατηρεί και να ενδυναμώνει την πελατοκεντρική της κουλτούρα, αλλά και το προσωπικό της να αναπτύσσεται δημιουργικά και με επιτυχία. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΥΚΑΦ και του Συνδέσμου Αποφοίτων Harvard. Είναι παντρεμένη με τον Δία Ολύμπιο και έχει 2 παιδιά, τον Σταύρο και τον Παναγιώτη. 

Μαρία Φιλίππου - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας Κύπρου

Ξεκίνησε την καριέρα της ως Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού στην KPMG στην Ελλάδα και συνέχισε ως HR Generalist στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας στην Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. ως Διευθύντρια Αποζημιώσεων και Ωφελημάτων, μετακινήθηκε στην Coca-Cola Company Group, όπου υπηρέτησε ως Επιχειρηματική & Στρατηγική Συνεργάτης Ανθρώπινου Δυναμικού σε διάφορες επικράτειες, Global Talent & Development Director, προτού αναλάβει τη σημερινή της θέση ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού για την Central & Eastern Europe BU. Είναι κάτοχος πτυχίου Business Administration από το Nottingham Trent University και μεταπτυχιακού διπλώματος στο Human Resources Management από το Brunel University.

Μαριάννα Παντελίδου - Chief of Staff του Διευθύνοντος Συμβούλου στη Wargaming Group Ltd

Σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι εγκεκριμένη λογίστρια, μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales. Εργάστηκε στον διεθνή ελεγκτικό και συμβουλευτικό οίκο Arthur Andersen στο Λονδίνο και στη Βοστώνη για έξι χρόνια, στις Υπηρεσίες Χρηματοοικονομικών Αγορών και Διαχείρισης Επενδύσεων αντίστοιχα. Ακολούθως εργάστηκε στον διεθνή οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Thomson Financial Bankwatch (αγοράστηκε από τη Fitch Ratings) ως αντιπρόεδρος και ήταν υπεύθυνη για την αξιολόγηση τραπεζών και τραπεζικών συστημάτων στη Ρωσία, τη Νότιο Αφρική, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Το 1999 ανέλαβε Διευθύντρια Υπηρεσίας Επενδυτικών Σχέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και ακολούθως Διευθύντρια Υπηρεσίας Στρατηγικής Ομίλου. Το 2012 ιδιώτευσε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος. Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο Υπουργείο Οικονομικών και ήταν μέλος του Συμβουλίου Εθνικής Οικονομίας (Απρίλιος 2013 - Αύγουστος 2014). Από τον Νοέμβριο του 2013 εργάζεται στη Wargaming Group Ltd και σήμερα διατελεί Chief of Staff του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας. Διορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Τράπεζας τον Δεκέμβριο του 2013.

Μαριάννα Χατζηαντωνίου - Pari Tech Cy Ltd, HR Group Director

Εργάζεται στον τομέα του Ανθρώπινου Δυναμικού τα τελευταία 18 χρόνια. Ως επαγγελματίας «HR» σε ανώτατο επίπεδο και έμπειρη σύμβουλος, διαθέτει εμπειρία σε τοπικές και διεθνείς εταιρείες, σε διάφορες βιομηχανίες αλλά και διαφορετικές κουλτούρες. Έχει γνώσεις στη διαχείριση όλων των τομέων «HR», είναι μέλος του «Chartered Institute of Personnel and Development» (CIPD) και κατέχει «MSc» στη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού από το Πανεπιστήμιο Surrey του Ηνωμένου Βασιλείου.

Είναι υπεύθυνη για την εύρεση, την εκπαίδευση και τη συνεχή εξέλιξη του προσωπικού και αξιοποιεί το κάθε ταλέντο στη θέση που του αρμόζει ώστε να πετύχει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του στόχους. Απλά και μεθοδικά και με τη λογική «stick to the plan», καθορίζει την ταχύτητα της ανάπτυξης μιας επιχείρησης. Είναι η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Parimatch, μιας ταχέως αναπτυσσόμενης στοιχηματικής εταιρείας με έδρα την Κύπρο. Για την κ. Χατζηαντωνίου ισχύει ένας κανόνας: Τα θεμέλια για την ανάπτυξη μιας εταιρείας είναι οι άνθρωποί της.

Μαρίνα Σιακόλα - Φωτογράφος, ιδρύτρια του Sophia Foundation for Children

Σπούδασε Νομική και Κοινωνιολογία, Ιστορία της Τέχνης και Οικονομικά (ΜΒΑ). Την κέρδισε όμως η αγάπη της για τη φωτογραφία και έτσι εργάστηκε αρχικά ως φωτογράφος σε lifestyle περιοδικά στην Κύπρο. Πραγματοποίησε σημαντικό αριθμό ατομικών και συλλογικών εκθέσεων, ενώ σταθμό στη ζωή της αποτέλεσε το έτος 2007. Τότε που με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα επισκέφθηκε ξανά την Κένυα, όπου σε προηγούμενή της επίσκεψη σε πιο νεαρή ηλικία είχε υποσχεθεί να επιστρέψει. Δημιούργησε στη συνέχεια το Ίδρυμα Σοφία για τα Παιδιά (Sophia Foundation for Children), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό στην Κύπρο, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά στην Κένυα που έχουν ανάγκη, να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους μέσω της ασφάλειας, της διατροφής, της ιατρικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης. Η Μαρίνα Σιακόλα έχει λάβει βραβεύσεις και διακρίσεις, μεταξύ αυτών το τιμητικό βραβείο «Editor’s Choice» της Madame Figaro για τη χρονιά 2016.

Μόνικα Παπαέλληνα - Department Manager Perfumes & Cosmetics Division (Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνας)

Η Μόνικα Παπαέλληνα, Department Manager Perfumes & Cosmetics Division (Οργανισμός Κώστας Παπαέλληνας), φοίτησε στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κύκκου. Ακολούθως, σπούδασε στο Λονδίνο, όπου έλαβε πτυχίο BSC Economics από το CITY University. Στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό (ΜΒΑ) από το Πανεπιστήμιο CASS (Business School, CITY University of London). Με την ολοκλήρωση των σπουδών της και την επιστροφή της στην Κύπρο, εργάστηκε για οκτώ χρόνια στο Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Από το 1989 εργάζεται για τον Οργανισμό Κώστας Παπαέλληνας (Costas Papaellinas Organisation), όπου ανέλαβε καθήκοντα σε αρκετούς τομείς του τμήματος καλλυντικών του Ομίλου. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, διευθύνει το Τμήμα Αρωμάτων και Καλλυντικών του Ομίλου.

Νατάσα Μιχαηλίδη - Director of Corporate Affairs and Communications, Thanos Hotels

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και απέκτησε πτυχίο και μεταπτυχιακό στον τομέα της επικοινωνίας και των δημοσίων σχέσεων (Bachelor of Arts: Major in Communications and Public Relations, Minor in Political Science, Masters in Communications and Public Relations, Boston University). Διαθέτει πλούσια επαγγελματική εμπειρία και έχει αναλάβει διευθυντικά καθήκοντα σε καίρια τμήματα του Ομίλου Thanos Hotels. Είναι Διευθύντρια Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου, υπεύθυνη για τη δημιουργία και ανάπτυξη του brand κάθε ξενοδοχείου ξεχωριστά αλλά και ολόκληρου του Ομίλου, και υπεύθυνη για την προώθηση και την προβολή του Ομίλου σε Κύπρο και εξωτερικό. Διευθύνει επίσης όλες τις εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν τη Thanos Hotels στις χώρες με τις οποίες συνεργάζεται ο Όμιλος, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Γερμανία, Ελβετία και Κύπρο, στον τομέα των πωλήσεων, του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων. Τέλος, είναι υπεύθυνη για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη του Ομίλου. Το 2019 διορίστηκε στο Δ.Σ. της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Νατάσα Πηλείδου - Υφυπουργός Ναυτιλίας

Είναι η πρώτη Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου. Προηγουμένως διετέλεσε Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA). Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με πτυχίο πρώτης τάξης με διάκριση στη Γαλλική και Ιταλική Φιλολογία. Είναι μέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Διετέλεσε Περιφερειακή Διευθύντρια Επιχειρήσεων στην Baker Tilly για την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Μολδαβία (Regional Chief Operating Officer, South East Europe).

Εργάστηκε με την PwC στην Κύπρο, στο Μιλάνο και στο Λονδίνο στους τομείς παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Στο Λονδίνο, παρέδιδε μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε εκπαιδευόμενους ελεγκτές του ACA, ACCA και CIMA στη σχολή επαγγελματικής εκπαίδευσης BPP. Μιλά ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Έχει δώσει μεγάλο αριθμό διαλέξεων για την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού και επιμορφωτικά σεμινάρια σε ελεγκτικά, φορολογικά και άλλα θέματα.

Παγώνα Λίγγου - Chief Human Resources & Communication Officer Τσιμεντοποιίας Βασιλικού

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα σε ιταλική πολυεθνική τσιμεντοβιομηχανία, κατέχοντας διάφορες θέσεις, όπως Εκπρόσωπος Τύπου, Δημόσιες Σχέσεις & Επικοινωνία, Εκπαίδευση & Ανάπτυξη Προσωπικού, Εταιρική Διακυβέρνηση. Έχει Master στη Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι πιστοποιημένη ως CHRP από το HR Institute. Επίσης διαθέτει BSc στις Δημόσιες Σχέσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων και μιλά 3 ξένες γλώσσες

. Έχει επίσης εκπαιδευτεί σε τομείς όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση, ΕKE, Διαχείριση Κρίσεων και Δημοσιογραφία. Επιπρόσθετα, είναι πιστοποιημένη Coach & CSO (Chief Sustainability Officer) και ασχολείται ενεργά με θέματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τη θέση της Γραμματέως του Δ.Σ. του Κυπριακού Δικτύου ΕΚΕ. Στην Κύπρο βρίσκεται από το 2012 και κατέχει τη θέση της Διευθύντριας τμήματος Ανθρωπίνων Πόρων & Επικοινωνίας στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και είναι μαραθωνοδρόμος από το 2002. Της αρέσει το διάβασμα, το θέατρο και τα επικίνδυνα σπορ.

Πόλα Χατζησωτηρίου - Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Τράπεζας Κύπρου

Ξεκίνησε την καριέρα της ως λογιστής στη Howard, Wade & Jacob και μετέπειτα στην PricewaterhouseCoopers. Μετά από υπηρεσία έξι ετών στο Συγκρότημα Εταιρειών Λάτση ως Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια Εσωτερικού Ελέγχου, ακολούθησε καριέρα στον τραπεζικό τομέα στην Ελλάδα, την περίοδο 1990-2015, πρώτα ως Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος στην Τράπεζα Eurobank Ergasias Α.Ε. και στη συνέχεια ως Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος και Οικονομική Διευθύντρια Συγκροτήματος στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Σήμερα, η κ. Χατζησωτηρίου εκτελεί καθήκοντα συμβούλου για το Συγκρότημα Εταιρειών Λάτση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η κ. Χατζησωτηρίου είναι Chartered Accountant (Institute of Chartered Accountants of England and Wales - ICAEW). 

Πόπη Τάντα - Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Πωλήσεων και Μάρκετινγκ Louis Hotels

Αποφοίτησε από το Α΄ Γυμνάσιο Ακροπόλεως στη Λευκωσία. Σπούδασε στην Ελβετία και είναι κάτοχος επαγγελματικού διπλώματος στις τουριστικές σπουδές από τη Σχολή HOSTA στο Leysin, και επαγγελματικού τίτλου σπουδών στον κλάδο του Hotel Management από την Ξενοδοχειακή Σχολή Glion Ελβετίας. Έχει παρακολουθήσει πολλά προγράμματα σπουδών και έχει λάβει πιστοποιητικά και διπλώματα, όπως Qualified Travel Agent από την ΙΑΤΑ, και Industrial Marketing Management από το The Philips College Of Higher Education. Διαθέτει μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στον τομέα της ξενοδοχειακής και τουριστικής βιομηχανίας, αφού σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της έχει αναλάβει καθήκοντα σε αρκετά πόστα, όπως ο τομέας των πωλήσεων, των συνεδρίων, του μάρκετινγκ κ.ά. Μιλά ελληνικά, αγγλικά και ιταλικά. Εργάζεται για τον Όμιλο Louis τα τελευταία 32 χρόνια και σήμερα κατέχει τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας για όλα τα ξενοδοχεία και εστιατόρια της Louis Hotels σε Κύπρο και Ελλάδα.

Ρένα Ρουβιθά-Πάνου - Πρόεδρος Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta)

Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή Λευκωσίας και σπούδασε Οικονομικά στο London School of Economics (Metcalfe Scholar). Στη συνέχεια ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές αποκτώντας τα πτυχία M. Phil. Economics από το Πανεπιστήμιο του Cambridge και Science Master’s in Management (ΜΒΑ) από το Massachusetts Institute of Technology (Fulbright Scholar). Εργάστηκε μεταξύ 1984 και 1991 ως ανώτερο διευθυντικό στέλεχος σε χρηματοοικονομικούς οίκους των ΗΠΑ με έδρα τη Βοστώνη. Από το 1991 μέχρι το 2006 εργάστηκε στον Όμιλο της Λαϊκής Τράπεζας, όπου κατείχε, μεταξύ άλλων, τις θέσεις του Ανώτερου Διευθυντή, του Γενικού Διευθυντή Ομίλου Εξωτερικού & Διαθεσίμων και της Διευθύνουσας Συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος.

Παράλληλα, διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων του Ομίλου Λαϊκής στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Αυστραλία. Το 2008 διορίστηκε πρόεδρος της Κυπριακής Τράπεζας Αναπτύξεως και της θυγατρικής της τράπεζας στη Ρωσία, θέσεις τις οποίες κατείχε μέχρι τον Απρίλιο του 2014. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού μεταξύ 2012 και 2014, καθώς και της Alpha Bank Κύπρου μεταξύ 2015 και 2016. Από τον Νοέμβριο του 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank Ρουμανίας και της Alpha Leasing στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο του 2016 ανέλαβε την προεδρία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta), θέση στην οποία επαναδιορίστηκε τον Ιανουάριο του 2019. Είναι επίσης πρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ταμείου Συντάξεων και Χορηγημάτων των Υπαλλήλων της Cyta.

Ρόνα Πετρή-Κασάπη - Πρόεδρος Αρχής Ραδιοτηλεόρασης

Γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο και κατάγεται από τη Λευκωσία. Φοίτησε στην Αγγλική Σχολή Λευκωσίας. Είναι κάτοχος πτυχίου LL.B (Bachelor of Laws, Hons) (University of East Anglia, Norwich, United Kingdom). Κατέχει μεταπτυχιακό στο Ναυτικό Δίκαιο (King’s College, University of London) και τίτλο Barrister-at-Law (Gray’s Inn, Inns of Court, London). Τον Ιούλιο του 2017 διορίστηκε από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ως πρόεδρος του Συμβουλίου της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Σόφη Στεφανή - Marketing Director ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΗΣ

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μάρκετινγκ στο Cyprus College. Την περίοδο 1986-1993 ανέλαβε τη διοίκηση του τμήματος μεταποίησης στην οικογενειακή βιομηχανία. Το 1993 ανέλαβε δραστικά καθήκοντα οργάνωσης στη μικρή οικογενειακή επιχείρηση του συζύγου της, με κύριο στόχο την εξέλιξη της εταιρείας στον τομέα των ηλεκτρονικών. Το 2002 δημιούργησαν μαζί το Δίκτυο Καταστημάτων Στεφανής, με παρουσία σε όλες τις πόλεις και εξειδίκευση στα προϊόντα τεχνολογίας. Το 2003 ανέλαβε επιπλέον καθήκοντα Marketing Director και δημιούργησε την εσωτερική ομάδα. Το 2008 λάνσαρε την ιστοσελίδα stephanis.com.cy σε μορφή καταλόγου και το 2013 τη μετέτρεψε σε ηλεκτρονικό κατάστημα. Το 2015 προώθησε την υιοθέτηση εσωτερικών συστημάτων αξιολόγησης του επιπέδου εξυπηρέτησης πελατών. Το 2016 ανέλαβε ενεργό ρόλο στο rebranding των καταστημάτων Στεφανής και το 2017 προώθησε το άνοιγμα του 7ου καταστήματος στον Πρωταρά.

Στέλλα Ερωτοκρίτου - Δικηγόρος

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συνέταιρος στην εταιρεία Α.Π. Ερωτοκρίτου & Σια Δ.Ε.Π.Ε. Είναι παντρεμένη με τον Ανδρέα Ερωτοκρίτου και μητέρα δύο παιδιών, της Χριστιάνας και του Πάρι Ερωτοκρίτου. Συμπληρώνει φέτος 51 χρόνια στη μαχόμενη δικηγορία και είναι από τις πρώτες γυναίκες δικηγόρους της Κύπρου. Πριν από 51 χρόνια, οπότε και άρχισε την επαγγελματική της σταδιοδρομία, το επάγγελμα του δικηγόρου ήταν ανδροκρατούμενο και δύσκολα μπορούσε να καθιερωθεί αλλά και να επικρατήσει μια γυναίκα. Η συνεχής και επιτυχημένη πορεία της οφείλεται στη σκληρή δουλειά και την αδιάλειπτη μελέτη σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο αλλά και απαιτητικό επάγγελμα. Θεωρείται δικαίως από τους πρωτοπόρους του επαγγέλματος στην Κύπρο, ανοίγοντας δρόμους για τις νεότερες γενιές γυναικών δικηγόρων. 

Στέλλα Κανικλίδη - Διευθύνουσα Σύμβουλος S. Kaniklides (Cyprus) Ltd

Εργάζεται στην επιχείρηση από το 1989. Είναι μητέρα επτά παιδιών, δύο αγοριών και πέντε κοριτσιών, τα οποία την στηρίζουν ώστε να ισορροπεί την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική της ζωή. Η S. Kaniklides (Cyprus) Ltd ενισχύει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με εφαρμοσμένες και πιστοποιημένες εργασιακές πρακτικές, προσφάτως βραβευμένες από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Επιχειρήσεων για την Εφαρμογή Καλών Πρακτικών Ισότητας Φύλων στο Εργασιακό Περιβάλλον. Σήμερα, ποσοστό 60% του προσωπικού που εργοδοτεί η εταιρεία είναι γυναίκες. Η εταιρεία έχει ως κύριες δραστηριότητες τη διαχείριση, φύλαξη, ψηφιοποίηση και εμπιστευτική καταστροφή εγγράφων, την εισαγωγή επώνυμων χαρτικών, φακέλων και γραφικής ύλης και την αποκλειστική αντιπροσωπεία των τσαντών Eastpak για την Κύπρο. 

Τάσια Γιανναρά-Γιαλλουρίδου - Managing Director Partners VMLY&R, pr: partners και Byte Digital Agency

Σπούδασε Γλωσσολογία στη Γερμανία αλλά εμποτίστηκε με τον ιό της επικοινωνίας από την αρχή της καριέρας της, ξεκινώντας ως κειμενογράφος. Έχει τεράστια συμβολή στον χώρο της επικοινωνίας στην Κύπρο και διακρίνεται στη στρατηγική σκέψη και συμβουλευτική. Εκτός από τα καθήκοντά της ως Διευθύνουσας Συμβούλου της εταιρείας, είναι υπεύθυνη για την εποπτεία και καθοδήγηση της ομάδας όσον αφορά το Strategic Management. Επενδύει σε καινοτόμες ιδέες και πάθος της είναι να εξελίσσει τα νέα ταλέντα.

Είναι επίσης υπεύθυνη για την ανάπτυξη της εταιρείας μέσω της εμπλοκής της σε διάφορες νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Τα 25 χρόνια εμπειρίας της στον τομέα της διαφήμισης και επικοινωνίας και η επιτυχία της ως αυτοδημιούργητης επιχειρηματία έχουν τύχει αναγνώρισης με το βραβείο Madame Figaro - Επιχειρηματίας της Χρονιάς το 2009 και το Βραβείο Εριφύλη των ΚΟΓΕΕ και ΟΕΒ το 2017.

Φωτεινή Παπαδοπούλου - Πρόεδρος Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού

Είναι ενεργό μέλος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού από το 1973. Πιστή οπαδός του εθελοντισμού, ξεκίνησε τη δράση της δημιουργώντας το Τμήμα Νέων, σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους για την Κύπρο, λίγο πριν από την τουρκική εισβολή του 1974. Το 1999 ανέλαβε την προεδρία του Κλάδου Λευκωσίας, όπου και παρέμεινε μέχρι την εκλογή της σε πρόεδρο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού (Ιανουάριος 2004), αξίωμα που υπηρετεί μέχρι σήμερα. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης».

Καθοριστική ήταν η συμβολή της στη δημιουργία της Λεβέντειου Πινακοθήκης, από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα έργα του Ιδρύματος «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης». Για τη συνολική προσφορά της στην Κύπρο, κυρίως μέσα από τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, της απονεμήθηκε από τον πρώην Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα – από τις μεγαλύτερες διακρίσεις του ελληνικού κράτους (Ιούλιος 2014).

Χριστιάννα Διογένους - CEO Unicars

Κατέχει πτυχίο B.Sc. στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο London School of Economics του Ηνωμένου Βασιλείου και ΜΒΑ από το INSEAD Business School. Μετά τις σπουδές της, εργάστηκε ως Management Consultant στην PricewaterhouseCoopers Ηνωμένου Βασιλείου. Με την επιστροφή της στην Κύπρο εντάχθηκε στον Όμιλο Π.Μ. Τσεριώτη και ανασυγκρότησε το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο και διηύθυνε μέχρι το 2004. Παράλληλα ασχολήθηκε με το Μάρκετινγκ και τις Δημόσιες Σχέσεις του Ομίλου. Το 2004 αναλαμβάνει Marketing Manager της Unicars και το 2005 γίνεται Marketing Director.

Στα μέσα του 2007 μετακινείται στην Tseriotis Consumer Goods, αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου. Στη συνέχεια έγινε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Diapo Ltd, της 3PL εταιρείας που εξελίχθηκε από την Tseriotis Consumer Goods. Tο 2012 είχε πρωταρχικό ρόλο στη σύσταση της Unilever Tseriotis Cyprus, όπως και στη συγχώνευση που δημιούργησε την Tryfon Tseriotis Ltd. Tο 2017 επέστρεψε στη Unicars αναλαμβάνοντας τη θέση της CEO.

Χριστίνα Αριστοδήμου - Director Aristo Developers

Γεννήθηκε στην Πάφο αλλά μεγάλωσε στη Λευκωσία, όπου και κατοικεί πλέον μόνιμα με την οικογένειά της. Σπούδασε Φαρμακευτική Τοξικολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετέπειτα Διοίκηση Επιχειρήσεων όταν αποφάσισε να απασχοληθεί στην Aristo Developers, εταιρεία που ίδρυσε ο πατέρας της, Θεόδωρος Αριστοδήμου, στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα από το Τμήμα Marketing της εταιρείας, συνέχισε στο Τμήμα Πωλήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών, ενώ σήμερα υπηρετεί στο Τμήμα Στρατηγικής Ανάπτυξης, κατέχοντας τη θέση ενός από τους Directors της Aristo Developers.

Η Aristo Developers δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων στην Κύπρο για περισσότερα από 40 χρόνια. Έχει παραδώσει πέραν των 15.000 ακινήτων στην πολυεθνική πελατεία της. Έχει δική της παρουσία σε Κίνα, Βιετνάμ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αίγυπτο, Ρωσία, Ελλάδα και Κύπρο, εξυπηρετώντας πελατολόγιο πέραν των 60 εθνικοτήτων. Σήμερα διαθέτει υπό ανάπτυξη 40 έργα σ’ όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Χριστίνα Βασιλείου-Γιαννάκη - Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Υγείας

Είναι απόφοιτος του Λυκείου Αμπετείου Σχολής του Καΐρου. Το 1982 πήρε το πτυχίο Οδοντιατρικής από το Faculty of Oral and Dental Medicine, University of Cairo. Το 1997-1998 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Μεσογειακό Ινστιτούτο Διεύθυνσης. Το 2001 παρακολούθησε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση της Δημόσιας Οδοντιατρικής Υγείας, της Οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Karolinska Institutet στη Σουηδία. Είναι Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας από τις 16/02/2015 μέχρι σήμερα. Υπήρξε αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας κατά τις περιόδους 10/10/2013 - 09/01/2014, 10/04/2014 - 09/07/2014 και 10/07/2014 - 15/02/2015. Διετέλεσε, επίσης, Διευθύντρια Οδοντιατρικών Υπηρεσιών από 15/09/2009 μέχρι 15/02/2015.

Χριστίνα Κοκκάλου - Managing Director, Insights Market Research

Η Χριστίνα Κοκκάλου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος του Οργανισμού IMR / Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Μετρά περισσότερα από 25 χρόνια ειδικής επαγγελματικής εμπειρίας σε έργα μελέτης και έρευνας, έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οργανισμούς και φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τη διεκπεραίωση σημαντικών έργων. Κομβικό σταθμό στην καριέρα της αποτέλεσε η απόφασή της, το 2002, να ιδρύσει την εταιρεία ερευνών Insights Market Research (IMR) Ltd. Ο Οργανισμός του οποίου ηγείται αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους φορείς ερευνών αγοράς και κοινωνικής έρευνας στην Κύπρο, παρέχοντας καινοτόμες υπηρεσίες που διανοίγουν δρόμους στο πεδίο δραστηριοποίησής του. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο Marketing από το Πανεπιστήμιο του Middlesex. Είναι Γραμματέας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Δημοσκοπήσεων και Ερευνών Αγοράς Κύπρου (ΣΕΔΕΑΚ), καθώς και ιδρυτικό μέλος του CSR Cyprus. 

Χρύσω Πουλλικκά - Διευθύντρια Εικόνας & Επικοινωνίας, EuroLife Ltd & Γενικές Ασφάλειες Κύπρου

Σήμερα κατέχει τη θέση της Διευθύντριας Εικόνας & Επικοινωνίας των δύο ασφαλιστικών εταιρειών του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, EuroLife Ltd και Γενικές Ασφάλειες Κύπρου. Από το 1997 εργάστηκε σε διάφορες αρμοδιότητες στο τμήμα Marketing της EuroLife και από το 2016 ως Διευθύντρια Επικοινωνίας της EuroLife. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Oxford Brookes με πτυχίο στις Εικαστικές Τέχνες & Management. Κατέχει μεταπτυχιακά πτυχία MSc in Marketing από το Surrey University, Professional Diploma in Digital Marketing από το CIIM και Mini MBA in Brand Management από το ΜW. Είναι μέλος του Συνδέσμου Διαφημιζομένων Κύπρου και ενεργό μέλος του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ