Πτώση μετοχών ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Εντείνονται οι ανησυχίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυξημένα επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κατέγραψαν πτώση την Τετάρτη στην έναρξη των συναλλαγών καθώς η αύξηση των αποδόσεων των ομολόγων διεθνώς προκάλεσε ανησυχίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν σε αυξημένα επίπεδα για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,3% στις 10:08 ώρα Κύπρου, με σχεδόν όλες τις αγορές και τους κλάδους στην περιοχή να κινούνται σε αρνητικό έδαφος.

Ο κλάδος των εταιριών πετρελαίου και αερίου ήταν ο μοναδικός που κινείτο ανοδικά, με κέρδη 0,8%, ακολουθώντας την πορεία των τιμών του πετρελαίου.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αυξήθηκε στο 4,5639%, ενώ η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ανήλθε σε υψηλό μηνός και διαμορφώθηκε στο 2,627%, καθώς οι παράγοντες της αγοράς αφομοίωναν την απρόσμενη βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ, που ανακοινώθηκε την Τρίτη. Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί πλέον στα στοιχεία για τον πληθωρισμό από τη Γερμανία που ανακοινώνονται αργότερα την Τετάρτη.

Η μετοχή της International Distributions Services, της μητρικής εταιρίας των βρετανικών ταχυδρομείων Royal Mail, κατέγραψε άλμα 3,1%, καθώς αυτή συμφώνησε σε επίσημη εξαγορά 3,57 δισεκ. λιρών από τον Τσέχο δισεκατομμυριούχο Ντάνιελ Κρετίνσκι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Τelegram: Πώς η εφαρμογή προωθεί την παραπληροφόρηση και διχάζει την Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ