Άνοδος 8,4% στην κεφαλαιοποίηση του ΧΑΚ τον Αύγουστο

Το μεγαλύτερο ποσοστό του μηνιαίου όγκου συναλλαγών ήταν οι μετοχές της «Bank of Cyprus Holdings Plc»

Στα €2,06 δισεκατομμύρια ανήλθε η χρηματιστηριακή αξία του ΧΑΚ (μετοχές) τον Αύγουστο, καταγράφοντας μηνιαία μεταβολή 8,4%, με βάση την μηνιαία στατιστική έκδοση του ΧΑΚ.

Εξάλλου, η συνολική χρηματιστηριακή αξία της Αγοράς συμπεριλαμβανομένης και της Αγοράς Χρεογράφων, έφθασε στα €3,49 δισ από €3,37 δισ, που ήταν τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 3,61%.

Σύμφωνα με το δελτίο του ΧΑΚ, ο συνολικός όγκος συναλλαγών του μήνα παρουσίασε μικρή μείωση (παρά το ότι ήταν μήνας διακοπών), υποχωρώντας στα €4,19 εκατ., με το μέσο ημερήσιο όγκο συναλλαγών να βρίσκεται στα €0,19 εκατομμύρια, σε σύγκριση με €4,46 εκατ. ή €0,21 εκατ. μέσο ημερήσιο τζίρο τον Ιούλιο.

Το μεγαλύτερο μέρος του συνολικού όγκου συναλλαγών του μήνα που πέρασε, συγκεντρώθηκε στον τομέα Χρηματοοικονομικά εταιρειών με ποσοστό 64,81%. Οι τίτλοι μετοχών στους οποίους επικεντρώθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό του μηνιαίου όγκου συναλλαγών ήταν οι μετοχές της «Bank of Cyprus Holdings Plc» και οι μετοχές της «Logicom Pub- lic Ltd» με ποσοστό 57,87% και 12,84% αντίστοιχα.

Με βάση τα στοιχεία του μήνα το μερίδιο της Κύριας Αγοράς αυξήθηκε στο 34,29% (31,7% τον προηγούμενο μήνα) της συνολικής χρηματιστηριακής αξίας, ενώ τα αντίστοιχα μερίδια της Εναλλακτικής Αγοράς, της  Αγορά Επιτήρησης και της Αγοράς Χρεογράφων διαμορφώθηκαν στο 23,01%, 1,59% και στο 41,11% αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι κατά τον προηγούμενο μήνα σημειώθηκε αυξημένη κινητικότητα στους τίτλους της Τράπεζας Κύπρου, έπειτα από τη δημοσιοποίηση των τριών μη δεσμευτικών προσφορών εξαγοράς της από το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο Lone Star τις 19 Αυγούστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραμένουν τα ανοικτά ζητήματα για το νέο συνταξιοδοτικό του δημοσίου

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ