Πρώτη κίνηση αμερικανικής Κεφαλαιαγοράς κατά crypto

Το ανταλλακτήριο κρυπτονοισμάτων Kraken συμφώνησε να κλείσει την υπηρεσία παρακράτησης κρυπτονομισμάτων (staking)

Το ανταλλακτήριο κρυπτονοισμάτων Kraken συμφώνησε να κλείσει την υπηρεσία παρακράτησης κρυπτονομισμάτων (staking) και να καταβάλει πρόστιμο $30 εκατομμυρίων, προκειμένου να διευθετήσει κατηγορίες από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ότι απέτυχε να εγγράψει την υπηρεσία, μια κίνηση που θεωρείται ότι θα προκαλέσει πονοκέφαλο σε πλατφόρμες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

Η διευθέτηση αυτή σηματοδοτεί την πρώτη δράση της αμερικανικής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά των υπηρεσιών παρακράτησης κρυπτονομισμάτων τόσο σε κεντρικά ή αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, περιλαμβανομένων και των κύριων ανταλλακτηρίων στις ΗΠΑ, όπως το Coinbase και το Binance US.

Σε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της SEC Γκάρι Γκένσλερ ανέφερε ότι οι περισσότεροι πάροχοι υπηρεσιών παρακράτησης δεν παρέχουν στους πελάτες τους ενημερώσεις, όπως το πώς μια εταιρεία προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία που παρακρατούνται. Όπως τόνισε ο Γκένσλερ, οι πάροχοι αυτοί θα πρέπει να εγγράφουν τις υπηρεσίες τους στην αμερικανική Κεφαλαιαγορά.

Όταν μια εταιρεία προσφέρει αποδόσεις, είτε τις ονομάζουν δανεισμό, επιβράβευση, αποδόσεις ή παρακράτηση, η σχέση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται με προστασία των ομοσπονδιακών νόμων,πρόσθεσε.

Η Kraken προσφέρει στους πελάτες της την επιλογή να «παρακρατούν» κρυπτονομίσματα, προκειμένου να έχουν «επιβράβευση». Στην ιστοσελίδα της, η εταιρεία αναφέρει πως οι χρήστες θα μπορούν να έχουν ετήσια απόδοση μέχρι και 20% αν επιλέξουν να κλειδώσουν τα κρυπτοπεριουσιακά τους στοιχεία για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

ΚΥΠΕ-Reuters

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάνε ξανά στη Βουλή τα καταλύματα τύπου airbnb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ