Ποιος βλέπει εκτίναξη του Bitcoin στα 10 εκατ. δολάρια

Τι θα σημάνει η έκρηξη στην «υπερμπιτκονοποίηση»

Εκτίναξη του Bitcoin έως και τα 10 εκατομμύρια δολάρια, προβλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Blockstream, Adam Back, υπογραμμίζοντας ότι για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται η βελτίωση της τεχνολογίας και της υποδομής του πορτοφολιού Bitcoin layer-2.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Back, ένας εκ συνεισφέροντες στον πυρήνα του Bitcoin, εξηγούσε στους 509.000 ακολούθους του σε ποια κατάσταση θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα η πρόβλεψη τιμής των 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το μοτίβο ανόδου
Σημείωσε μάλιστα, ότι από το 2013 το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διπλασιάζει συνήθως την τιμή του κάθε χρόνο και εξήγησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η τάση, η τιμή του BTC θα έφτανε τα 10 εκατομμύρια δολάρια μαζί με ένα ανώτατο όριο αγοράς 200 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου εννέα χρόνια.

Ωστόσο, υποστήριξε ότι για να επιτευχθεί αυτός ο αριθμός, οι βελτιώσεις στις τεχνολογίες επιπέδου-2 του Bitcoin και στην υποδομή πορτοφολιών πρέπει να παρακολουθούνται γρήγορα για να δοθεί χρόνος σε αυτές τις καινοτομίες να κλιμακωθούν:

«Νομίζω ότι τα πράγματα θα γίνουν «ενδιαφέροντα» το επόμενο διάστημα, δεν έχουμε πολύ χρόνο να κλιμακώσουμε την τεχνολογία. Χρειαζόμαστε κάπου για τα επόμενα δισεκατομμύρια χρήστες να έχουν το δικό τους UTXO, τα δικά τους κλειδιά, με ανθεκτική στη λογοκρισία αποθήκευση χωρίς να αποδυναμώνεται η ασφάλεια της κύριας αλυσίδας».

Απαντώντας σε ένα σχόλιο, ο Back είπε ότι πιστεύει ότι η υιοθέτηση του Bitcoin δεν έχει φτάσει ακόμα στο κάτω μέρος της καμπύλης S, καθώς μόνο το 1-2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει αξιοποιήσει το Bitcoin.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος εξήγησε ότι μέρος αυτού του επόμενου κύματος υιοθέτησης μπορεί να προέλθει από αυτό που περιγράφει ως «εκρήξεις υπερμπιτκονοποίησης» – όπου οι άνθρωποι σε υπερπληθωριστικά περιβάλλοντα θα «σπεύσουν» στο bitcoin.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ξεκινούν νέες πτήσεις και αυξάνουν υφιστάμενες το καλοκαίρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ