Θύμα απάτης με κρυπτονομίσματα κατήγγειλε ότι έπεσε 43χρονος στη Λεμεσό

Κατέβαλε χρηματικό ποσό 200 χιλιάδων ευρώ

Χρηματικό ποσό 200 χιλιάδων ευρώ κατήγγειλε ότι κατέβαλε 43χρονος, χωρίς ωστόσο να λάβει αριθμό κρυπτονομισμάτων που είχε συμφωνηθεί. Για την υπόθεση συνελήφθη 25χρονος.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, στις 21 Φεβρουαρίου ο 43χρονος συμφώνησε με τον 25χρονο, με τον οποίον συνεργάστηκε και στο παρελθόν, όπως αγοράσει αριθμό κρυπτονομισμάτων έναντι 200 χιλιάδων ευρώ.

Οι δυο συναντήθηκαν σε έπαυλη στην Ακτή του Κυβερνήτη, στην παρουσία φιλικού προσώπου του παραπονούμενου, ο οποίος παρέδωσε στον ύποπτο μια τσάντα με τα χρήματα.

Ωστόσο, σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος φέρεται να ανέφερε ότι λόγω προβλήματος στο κινητό του τηλέφωνο δεν μπορούσε να αποστείλει τους κωδικούς για μεταφορά των κρυπτονομισμάτων και ότι θα το έπραττε αργότερα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του.

Λόγω της συνέπειας που υπήρξε σε προηγούμενες συναλλαγές τους, ο 43χρονος αναχώρησε από το χώρο, ωστόσο δεν έλαβε ποτέ τους κωδικούς για τα κρυπτονομίσματα, με τον 25χρονο να αρνείται ότι παρέλαβε τις 200 χιλιάδες ευρώ.

Εναντίον του υπόπτου εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα, δυνάμει του οποίου συνελήφθη τις πρωινές ώρες της Τετάρτης στην επαρχία Λάρνακας και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού.

Ανακρινόμενος φέρεται να αρνείται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελληνικής καταγωγής ο νέος Διευθύνοντας Σύμβουλος της Silicon Valley Bank

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ