Ο dr Doom ξαναχτυπά: «Έρχεται αποκάλυψη στα cryptos»

Προς επιβολή κανόνων στη ανεξέλεγκτη βιομηχανία

Νέες δραματικές προειδοποιήσεις για μια «αποκάλυψη» στη βιομηχανία των cryptos απηύθυνε την Πέμπτη ο Νουριέλ Ρουμπινί.

Ο γνωστός οικονομολόγος, γνωστός ως Dr. Doom για τις κατά κανόνα απαισιόδοξες προβλέψεις του, σε tweet του την Πέμπτη προειδοποίησε ότι έρχεται η ώρα της κρίσης για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, λόγω της διαφαινόμενης επιβολής ρυθμιστικών κανόνων στην ανεξέλεγκτη έως σήμερα βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε τις πρόσφατες αναφορές που θέλουν τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), Γκάρι Γκένσλερ, να αναζητά περισσότερη χρηματοδότηση για την επιτήρηση των κινήσεων στον κλάδο.

«Επιτέλους η SEC θα έχει τη [χρηματοδότηση] για να κυνηγήσει όλους τους κρυπτο – και άλλους – απατεώνες», έγραψε. «Η αποκάλυψη στον τομέα των cryptos έρχεται!»

Τι ζητά ο πρόεδρος της SEC
Ο πρόεδρος της SEC ζήτησε να εγκριθεί για την Επιτροπή προϋπολογισμός ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2024, καθώς η τεχνολογία «μετασχηματίζει ταχύτατα τις αγορές και τα επιχειρηματικά μας μοντέλα», γεγονός που απαιτεί «νέα εργαλεία, τεχνογνωσία και πόρους». Ωστόσο δεν θα κατευθυνθεί το σύνολο των κονδυλίων αυτό στην παρακολούθηση των κινήσεων στον τομέα των cryptos, αλλά και σε τομείς όπως οι ηλεκτρονικές συναλλαγές και η τεχνητή νοημοσύνη.

«Έχουμε δει την Άγρια Δύση των αγορών κρυπτογράφησης, γεμάτη παραβατικότητα, όπου οι επενδυτές έχουν θέσει σε κίνδυνο σκληρά κερδισμένα περιουσιακά στοιχεία σε μια άκρως κερδοσκοπική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε την Πέμπτη ο πρόεδρος της SEC. «Μια τέτοια ανάπτυξη και ταχεία αλλαγή σημαίνει επίσης περισσότερες δυνατότητες για παραβάσεις».

«Όπως ο αστυνομικός στο δρόμο, πρέπει να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε στις κινήσεις των κακοποιών. Έτσι, είναι λογικό η SEC να μεγαλώνει μαζί με την επέκταση και την αυξημένη πολυπλοκότητα των κεφαλαιαγορών», πρόσθεσε ο Γκένσλερ.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με "άρωμα" Κύπρου η απάτη δισεκατομμυρίων δολαρίων της Russian Credit

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ