«Μάτωσε» η αγορά των Altcoins, μια αγορά που ξεπερνά τα 100 δισ.!

Παγιδευμένα στα δίχτυα που έριξαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στα crypto έχουν βρεθεί μια σειρά από altcoins

Παγιδευμένα στα δίχτυα που έριξαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ στα μεγάλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase έχουν βρεθεί μια σειρά από altcoins – ο όρος περιλαμβάνει τα περισσότερα crypto πλην των bitcoin-ether- με τις τιμές τους να δέχονται πραγματικό σφυροκόπημα.

Ο λόγος είναι ότι πάνω από 50 κρυπτονομίσματα, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα  100 δισ. δολάρια και αποτελούν περίπου το 10% της συνολικής αγοράς, θεωρούνται πλέον από την εποπτική αρχή της SEC ως κινητές αξίες, σύμφωνα με την CCData. Αυτό είναι μια τεράστια αλλαγή για την αγορά των crypto. Είναι ενδεικτικό ότι τα μεγαλύτερα tokens όπως είναι η solana , η polygon και η cardano  έχουν κάνει βουτιά από 23% ως και 32%.

«Οι ταξινομήσεις ασφαλείας θα επηρεάσουν όλα τα αμερικανικά ανταλλακτήρια κρυπτογράφησης, οδηγώντας σε αναγκαστικό κλείσιμο διαφόρων ζευγαριών altcoin», επισημαίνει στο Reuters ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής της K33 Research.

O νομικός αγώνας και η προσπάθεια ελέγχου της αγοράς
Υπενθυμίζεται ότι η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, κινήθηκε νομικά εναντίον των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων Binance και Coinbase, γιατί λειτουργούν παράνομα και χωρίς ουσαστικό έλεγχο.

Και οι δύο υποθέσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας του προέδρου της SEC, Gary Gensler να εντάξει στην δικαιοδοσία της Επιτροπής τα κρυπτονομίσματα και να προσφέρει καλύτερη προστασία στους επενδυτές που συναλλάσσονται με ψηφιακά νομίσματα. Ιστορικά, όταν η SEC προχωρά σε τέτοιες κινήσεις συνήθως πραγματοποιούνται μεγάλες εποπτικές και ρυθμιστικές αλλαγές.

H υπόθεση θα κριθεί στις δικαστικές αίθουσες σε ένα σκληρό αγώνα και από τις δύο πλευρές,  καθώς τα ανταλλακτήρια που διαχειρίζονται κεφάλαια αξίας πολλών δισ. και πλήττονται από αυτή την απόφαση θα διασταυρώσουν τα νομικά τους όπλα με την κυβέρνηση των ΗΠΑ που είναι αποφασισμένη να ελέγξει περισσότερο την αγορά. Ωστόσο μέχρι να υπάρξει απόφαση οι επιπτώσεις της απόφασης των ρυθμιστικών αρχών είναι ήδη αισθητές. Η Robinhood Markets ανακοίνωσε ότι  θα αφαιρέσει τα  tokens solana, cardano και polygon από την πλατφόρμα της. Σύμφωνα με το Reuters θα ακολουθήσουν και  άλλα χρηματιστήρια.

Ένα άμεσο αποτέλεσμα αναμένεται να είναι η αύξηση του κόστους της λειτουργίας μεμονωμένων tokens αλλά και της εισαγωγή τους στα χρηματιστήρια κρυπτογράφησης. «Οι κινητές αξίες  μπορούν να διαπραγματεύονται μόνο από χρηματιστές και μόνο σε ρυθμιζόμενα χρηματιστήρια και μόνο με οίκους εκκαθάρισης και πράκτορες μεταβίβασης και φυσικά με πιστοποιητικά» εξηγεί ο Ryan Rasmussen, αναλυτής της Bitwise Asset Management στο Reuters Global Markets Forum.

Η ταξινόμηση της SEC είναι πιθανό να πλήξει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις blockchains στα οποία λειτουργούν tokens όπως το solana και το cardano, δύο αξιοσημείωτες blockchains για την ανάπτυξη αποκεντρωμένων οικονομικών και άλλων εφαρμογών, λένε παράγοντες της αγοράς.

«Θα μπορούσε να εμποδίσει θεμελιωδώς την ικανότητά τους να κερδίσουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Lucas Kiely, επικεφαλής επενδύσεων της ψηφιακής επενδυτικής πλατφόρμας Yield App, προσθέτοντας ότι αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει την επιβίβαση των προγραμματιστών και των χρηστών.

Το Cardano Foundation και το Solana Foundation δήλωσαν στο Reuters ότι διαφωνούν με την ταξινόμηση των token τους από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως κινητών αξιών σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, αλλά επιθυμούν να συνεργαστούν με τις ρυθμιστικές αρχές για να αποκτήσουν μια πιο ξεκάθαρη και σαφή εικόνα.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cyber test στις τράπεζες: Πόσο έτοιμες είναι στις κυβερνοεπιθέσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ