Σε υψηλό έξι εβδομάδων το bitcoin – Ποιοι «παίκτες» μπαίνουν στην αγορά crypto

Oι εξελίξεις που «απορρόφησαν» μέρος της δυσφορίας από τις νέες αγωγές που κατατέθηκαν κατά των Binance και Coinbase

Στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαΐου «σκαρφάλωσε» το Bitcoin χάρη στις πρωτοβουλίες της αγοράς κρυπτονομισμάτων στην οποία πλέον συμμετέχουν σημαντικοί παίκτες από τον παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Συγκεκριμένα, το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο σημείωσε άνοδο έως και 3% και διαπραγματευόταν στα 28.720 δολάρια στις 11:10 π.μ. της Τετάρτης στη Σιγκαπούρη, ωθώντας τον «βασιλιά των κρυπτονομισμάτων» σε άλμα της τάξης του 74% από τις αρχές του 2023. Όπως μεταδίδει το Bloomberg, αλλα κρυπτονομίσματα όπως το Ether, το Cardano και το Solana σημείωσαν επίσης κέρδη.

Οι επενδυτές της αγοράς έχουν λάβει «χείρα βοηθείας» από την έναρξη λειτουργίας ενός χρηματιστηρίου ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, της EDX Markets, που υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η Citadel Securities, η Fidelity Digital Assets και η Charles Schwab Corp. Επιπλέον, η BlackRock και η WisdomTree έχουν υποβάλει αίτηση για τη δημιουργία ενός Bitcoin spot ETF κάτι που θα αποτελέσει όχημα για τους μεγάλους επενδυτές ώστε να επενδύσουν στο bitcoin.

Την ίδια ώρα στην Ευρώπη, η Deutsche Bank έχει υποβάλει αίτηση για ρυθμιστική άδεια για τη λειτουργία μιας υπηρεσίας φύλαξης για ψηφιακά assets.

Αυτές οι εξελίξεις «απορρόφησαν» μέρος της δυσφορίας που προκάλεσαν οι νέες αγωγές που κατατέθηκαν κατά των Binance και Coinbase.

Το κλίμα στην αγορά διαμορφώνουν επίσης μακροοικονομικές συνθήκες, όπως η προοπτική για περαιτέρω νομισματική σύσφιγξη στις ΗΠΑ μετά το «φρένο» στις αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed νωρίτερα τον Ιούνιο.

Οι traders αναμένουν επίσης περισσότερη σαφήνεια σχετικά με την κλίμακα της αναμενόμενης οικονομικής ανάκαμψης στην Κίνα, όπου η κεντρική τράπεζα μείωσε πρόσφατα το κόστος δανεισμού.

Η «βουτιά» των κρυπτονομισμάτων πέρυσι διέγραψε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια από την αγορά και συνέβαλε σε αρνητικές εξελίξεις, όπως η πτώχευση του χρηματιστηρίου FTX. Το Bitcoin παραμένει πολύ κάτω από τα υψαηλά επίπεδα του 2021, όταν έφτασε στα 69.000 δολάρια.

newmoney
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DBRS: Χαμηλότερο ποσοστό αύξησης καταθετικών επιτοκίων η Κύπρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ