Κλυδωνισμοί στην αγορά των crypto - Βουτιά στο Bitcoin

Τα υψηλότερα επιτόκια γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των εναλλακτικών επενδύσεων

Το Bitcoin έπεσε κάτω από τα 26.000 δολάρια για πρώτη φορά μέσα σε δύο μήνες καθώς η αποστροφή κινδύνου επιβαρύνει την αγορά κρυπτονομισμάτων με τις αποδόσεις των παγκόσμιων κρατικών ομολόγων να σκαρφαλώνουν στα υψηλότερα των τελευταίων 15 περίπου ετών.

Η νέα βουτιά έχει σχεδόν διαγράψει τα περισσότερα από τα κέρδη που καταγράφηκαν μετά την αιφνιδιαστική κατάθεση της BlackRock για ένα Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου. Μετά από άνοδο 72% το πρώτο τρίμηνο, το Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 9% από τα τέλη Μαρτίου. Το token υποχώρησε 64% πέρυσι εν μέσω μιας σειράς σκανδάλων και χρεοκοπιών στον κλάδο.

Το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο κατά αγοραία αξία υποχώρησε περίπου 9% στα 26.338 δολάρια στις 5:55 μ.μ. στη Νέα Υόρκη. Το Bitcoin άγγιξε για λίγο τα 25.314 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τις 16 Ιουνίου.

Έλλειψη «καλών ειδήσεων»

«Δεν υπάρχουν αρκετοί καλοί τίτλοι που βγαίνουν από την αγορά των κρυπτονομισμάτων για να ενθουσιάσουν τους ανθρώπους», σχολίασε ο Michael Safai, συνεργάτης στην Dexterity Capital. «Αντίθετα, τα αυξανόμενα επιτόκια και η εξασθενημένη διάθεση ανάληψης κινδύνου ωθούν τους μη κρυπτο-εγγενείς traders προς ασφαλέστερα περιουσιακά στοιχεία».

Άλλα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν περισσότερο, με το Ether να υποχωρεί περίπου 6% και τα διακριτικά Cardano και Solana να διαγράφουν προηγούμενα κέρδη.

Η άνοδος των παγκόσμιων αποδόσεων έρχεται καθώς τα ανθεκτικά οικονομικά δεδομένα αμφισβητούν την άποψη ότι τα επιτόκια των κεντρικών τραπεζών κορυφώνονται. Τα υψηλότερα επιτόκια γενικά μειώνουν την ελκυστικότητα των εναλλακτικών επενδύσεων όπως τα κρυπτονομίσματα.

Η πτώση του Bitcoin ακολουθεί μια περίοδο κατά την οποία το κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται σε στενό εύρος για μήνες.

«Υπήρχε αισιοδοξία νωρίτερα την εβδομάδα ότι θα ερχόταν μια απόφαση για το Grayscale Bitcoin ETF αυτή την εβδομάδα, αλλά αυτό πέρασε χωρίς να βγει τίποτα», δήλωσε ο Shiliang Tang, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία επενδύσεων κρυπτονομισμάτων LedgerPrime.

Διαβάστε επίσης: Credit Suisse: Καταγγελίες για fast track έρευνα για πιθανές σχέσεις με τους Ναζί

ot.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ