Σεπτέμβριος: O χειρότερος μήνας των crypto

Η μεταβλητότητα της κρυπτογράφησης αυξάνεται λόγω των επικείμενων πωλήσεων token της FTX αξίας 3,4 δισ. Δολαρίων

Περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία έχουν ανακτήσει οι διαχειριστές της FTX συμπεριλαμβανομένων 3,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε κρυπτονομίσματα. Την Τετάρτη, αναμένεται να εξεταστεί ένα σχέδιο για την έναρξη πωλήσεων tokens για να βοηθηθεί η αποπληρωμή των πιστωτών.

H FTX κατέχει σχεδόν 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε SOL, το εγγενές token του δικτύου Solana. Το απόθεμα περιλαμβάνει επίσης 560 εκατ. δολάρια σε Bitcoin και 192 εκατ. δολάρια σε Ether.

Ο χειρότερος μήνας για τα crypto
Ένας δείκτης που μετράει τα 100 μεγαλύτερα tokens κατέγραψε απώλειες σχεδόν 3% τη Δευτέρα, προτού αυξηθεί κατά το ίδιο περίπου ποσοστό την Τρίτη. Το Bitcoin σημείωσε παρόμοιες επιδόσεις και διαπραγματευόταν περίπου στα 25.870 δολάρια την Τρίτη το πρωί στη Σιγκαπούρη.

Η FTX επιδιώκει να διορίσει τον βραχίονα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της, Galaxy Digital Holdings Ltd. του δισεκατομμυριούχου Michael Novogratz, για να βοηθήσει στην εποπτεία των tokens του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης. Το εβδομαδιαίο όριο για τις εκποιήσεις κρυπτογράφησης κυμαίνεται από 50 εκατομμύρια δολάρια έως πιθανώς 200 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αγορά είναι «ανήσυχη για την επερχόμενη εκκαθάριση των πιστωτών της FTX», έγραψε σε σημείωμά του ο Markus Thielen, επικεφαλής έρευνας της Matrixport.

Ο Σεπτέμβριος στο σύνολό του, τείνει να είναι ο χειρότερος μήνας του έτους για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

To Βitcoin
Ορισμένα διαγραμματικά μοτίβα ενισχύουν την υπόθεση για μια περίοδο αδυναμίας για το Bitcoin. Σύμφωνα με μια ανάλυση, όταν το token κινείται ανοδικά ή καθοδικά κατά τουλάχιστον 1%, μια λεγόμενη μελέτη σημείου και αριθμού, σηματοδοτεί ότι το επίπεδο στήριξης των 24.500 δολαρίων απειλείται. Εάν παραβιαστεί, το token κινδυνεύει να δοκιμάσει τα 24.000 δολάρια και πέραν αυτού τα 21.400 δολάρια, σύμφωνα με την ανάλυση.

Θα μπορούσε να είναι «δύσκολο για το Bitcoin να δει μια ανθεκτική ανάκαμψη» με βάση την «αποδυναμωμένη μεσοπρόθεσμη δυναμική», έγραψε σε σημείωμά της η Katie Stockton, ιδρύτρια της Fairlead Strategies LLC.

Οι παγκόσμιες αγορές αναμένουν την έκθεση για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που αναμένεται την Τετάρτη. Οι ενδείξεις για πιέσεις στις τιμές θα μπορούσαν να υποδαυλίσουν τις προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα πιθανό εμπόδιο για τις πιο ριψοκίνδυνες επενδύσεις.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοινή τροπολογία Κυπρίων Ευρωβουλευτών για Πύλα στην έκθεση για Τουρκία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ