Η Γιορτή της Ζιβανίας για ένατη χρονιά σε Άλωνα και Πελέντρι

Ένας ωραίος και επιτυχημένος θεσμός έχει γίνει η Γιορτή της Ζιβανίας, που διοργανώνεται για ένατη χρονιά φέτος σε δυο πανέμορφα χωριά της Πιτσιλιάς, στην Άλωνα, τα χρώματα της οποίας ζωγράφισε ο καταξιωμένος μας ζωγράφος Τηλέμαχος Κάνθος και τη φωτογράφησε ο νομπελίστας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, και στο γραφικό Πελέντρι.

Στην Άλωνα η γιορτή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Νοεμβρίου και τελεί υπό την αιγίδα της υπουργού Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων Βασιλικής Αναστασιάδη. Στο Πελέντρι θα γίνει μια βδομάδα αργότερα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Και οι δύο εκδηλώσεις συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον από ντόπιους και ξένους, αφού τους δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή παρασκευή ζιβανίας και προϊόντων του αμπελιού, να τα γευτούν και να απολαύσουν μουσική και χορούς του τόπου μας. Όπως τόνισε σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο κ. Χρίστος Ηλιάδης εκ μέρους της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους, η Γιορτή της Ζιβανίας στοχεύει στην προβολή και προώθηση του εκλεκτού ομώνυμου ποτού της Κύπρου και ταυτόχρονα, με έναν πολλαπλά συμβολικό τρόπο, συμπυκνώνει το πολιτιστικό, κοινωνικό και οικονομικό όραμα των χωριών της υπαίθρου και αποτελεί έκφραση απέραντης αγάπης για την Κύπρο και τις ρίζες μας.

Στη συνέντευξη Τύπου απηύθυναν χαιρετισμούς, η δρ Μαρία Σωκράτους, εκ μέρους του ΚΟΤ που στηρίζει τις εκδηλώσεις, και οι κοινοτάρχες Άλωνας και Πελεντρίου, Νικηφόρος Διονυσίου και Νικόλας Πατσιάουρος. Μίλησαν επίσης, ο Σέργιος Σεργίου της CTC ARI Airports και η Ελένη Σολωμού της CTC Argosy. Τα καταστήματα αδασμολογήτων των αεροδρομίων και το χαλούμι ΔΩΔΩΝΗ είναι παραδοσιακοί υποστηρικτές της Γιορτής της Ζιβανίας.
31 Οκτωβρίου 2018
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ