«Δεν δικαιολογείται αύξηση στις τιμές αμνοεριφίων το Πάσχα»

Υπήρξε ήδη αύξηση στις τιμές όπως και σε όλα τα κρέατα – Δεν υπάρχει έλλειψη στην αγορά

Δεν δικαιολογείται αύξηση στις τιμές των αμνοεριφίων κατά την περίοδο του Πάσχα, καθώς ήδη έχουν επιβληθεί αυξήσεις σε όλα τα κρέατα, ενώ δεν παρατηρείται ούτε έλλειψη στην αγορά.

Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η Αλίκη Ιορδάνου, Προϊστάμενη του κλάδου ανταγωνισμού στην Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου ανέφερε ότι έχει καταγραφεί 1,3% αύξηση στο φρέσκο κρέας και όπως είπε, ευελπιστούμε να μην δούμε μεγάλες αυξήσεις ενόψει Πάσχα. 

Ερωτηθείσα για τα βασικά προϊόντα που θα αγοράσουν οι καταναλωτές ενόψει Πάσχα, η κ. Ιορδάνου ανέφερε πως σε ότι αφορά στα κρέατα, το βασικό είναι τα αμνοερίφια. Δεν δικαιολογείται κάποια αύξηση στις τιμές. Ήδη στα αμνοερίφια έχει επιβληθεί αύξηση όπως και σε όλα τα κρέατα. Η μέση τιμή που καταγράφηκε για το Μάρτιο για τα αμνοερίφια ήταν 10,94 έναντι 9,66 τον Απρίλιο του ‘23 και 7,67 τον Απρίλιο του ‘22. 

Έχουμε πληροφορίες από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες ότι δεν υπάρχει έλλειψη αμνοεριφίων και γι αυτό θεωρούμε ότι η τιμή δεν θα πρέπει να κυμανθεί σε ψηλότερα επίπεδα, σημείωσε η κ. Ιορδάνου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιφυλακτικοί για νέες αυξήσεις στα καύσιμα – Η αγορά προεξόφλησε τις συγκρούσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ