1.750 αιτήσεις σε 24 ώρες για το σχέδιο «Φωτοβολταϊκά για όλους»

Ο Υπ. Ενέργειας διαβεβαίωσε ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται, παρ' ότι αναμένεται να ξεπεραστεί ο αρχικά προβλεπόμενος αριθμό των έξι χιλιάδων αιτήσεων.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από τους πολίτες για συμμετοχή στο σχέδιο "Φωτοβολταϊκά για Όλους".

Σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι όπως έχει πληροφορηθεί, μέχρι τις 18:00 χθες είχαν υποβληθεί 1.220 αιτήσεις.

Επισημαίνει ότι η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης και η διείσδυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελεί στόχο για αντιμετώπιση της ενεργιακής ακρίβειας.

Σήμερα, ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου, ανέφερε πως μέχρι τις οκτώ το πρωί, ένα εικοσιτετράωρο μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 1750.

Ο κ. Παπαναστασίου, δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ότι θα εξυπηρετηθούν όλοι οι πολίτες που ενδιαφέρονται, παρ' ότι αναμένεται να ξεπεραστεί ο αρχικά προβλεπόμενος αριθμό των έξι χιλιάδων αιτήσεων.

Ο κύριος Παπαναστασίου επισήμανε ότι το μεγάλο ενδιαφέρον βοηθά στην προσέγγιση του στόχου για κάλυψη, με ανανεώσιμες πηγές, του τριάντα τοις εκατόν της ενέργειας που καταναλώνεται στην Κύπρο, μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Το «όχι» στις επαύλεις και το.. rebranding του Real Estate της κυπριακής αγοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ