Minthis: Οικοδομώντας ένα βιώσιμο μέλλον

Μέσω μιας ενιαίας και εστιασμένης στρατηγικής, συμμετέχουμε συνεχώς σε πρωτοβουλίες, που εμπλουτίζουν και ενισχύουν το περιβάλλον και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των κοινοτήτων που αγγίζουμε

Η Pafilia είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον κ. Ηλία Ηλιάδη και την οικογένειά του. Βάση της εταιρείας μας είναι οι άρτιες ανθρώπινες σχέσεις και το ουσιαστικό ενδιαφέρον για τους υπαλλήλους της, το τοπικό περιβάλλον και τις κοινότητες που δημιουργούμε. Με τις αρχές, την κουλτούρα, τους ανθρώπους, τις αξίες και τις δεξιότητές μας, είμαστε υπερήφανοι που δημιουργούμε εξαιρετικές, ουσιώδεις και καινοτόμες δράσεις.

Μέσω μιας ενιαίας και εστιασμένης στρατηγικής, συμμετέχουμε συνεχώς σε πρωτοβουλίες, που εμπλουτίζουν και ενισχύουν το περιβάλλον και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των κοινοτήτων που αγγίζουμε. Προσπαθούμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στην πατρίδα μας, την Κύπρο, οπότε το εταιρικό μας μήνυμα δεν είναι άλλο από τη δημιουργία προορισμών παγκόσμιας κλάσης και επιπέδου, με σεβασμό στο περιβάλλον. Τα έργα μας έχουν ως στόχο πάντοτε τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ενοίκων και της τοπικής κοινωνίας, κάτι που αντιπροσωπεύει με ακρίβεια την εταιρεία μας και το εμπορικό σήμα Pafilia.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΚΕ

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η βιωσιμότητα βρίσκονται ψηλά στις προτεραιότητές μας. Η Επιτροπή ΕΚΕ αποτελείται από εννέα μέλη, ενώ η Επιτροπή Βιωσιμότητας περιλαμβάνει 15 εργαζόμενους, τόσο από την Pafilia όσο και από τo Minthis. Τα μέλη των επιτροπών αυτών επιλέγονται από διάφορα τμήματα της εταιρείας για την πλούσια εμπειρία τους και φέρνουν μαζί τους καινοτόμες ιδέες για τη δόμηση και την εφαρμογή βασικών πρωτοβουλιών ΕΚΕ και βιωσιμότητας. «Είμαι περήφανη για τη συνεισφορά μας ως εταιρεία, καθώς η δουλειά μας στο Minthis ανοίγει τον δρόμο για την προώθηση των στόχων της βιωσιμότητας στην Κύπρο, αλλά αυτό που με κάνει ακόμα πιο περήφανη είναι όταν τα μέλη της ομάδας μας έρχονται στο γραφείο μου με ιδέες και προτάσεις για το πώς να συνεισφέρουμε σε έργα ΕΚΕ, βοηθώντας μας να συμβάλουμε στο να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο» ανέφερε η Ευαγγελία Ηλιάδη, Εκτελεστική Διευθύντρια της Pafilia.

Κύριοι πυλώνες των δράσεων που αναπτύσσει η Pafilia είναι ο άνθρωπος, η φύση και η εξοικονόμηση των φυσικών πόρων. Βασικό ζητούμενο για την Pafilia είναι η ισορροπία φύσης και ανθρώπου, και σε αυτό εστιάζει η στρατηγική της εταιρείας.

ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Οι αξίες που καθοδηγούν τη δράση μας είναι πάντα ο σεβασμός στο περιβάλλον μας, και με αυτό ασχολούμαστε. Επεμβαίνουμε πάντα με απόλυτο σεβασμό και τεχνογνωσία, διατηρώντας τις οικολογικές ισορροπίες και εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των αναπτύξεών μας.

Η επιλογή των συνεργατών της Pafilia γίνεται πάντα με μεγάλη προσοχή, και ένα από τα κριτήρια που αξιολογούμε είναι να μοιράζονται μαζί μας τις ίδιες αξίες για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο, διασφαλίζοντας ότι η εταιρεία υιοθετεί προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Διαχειρίζεται τα σχέδια ΕΚΕ και παρακολουθεί την υλοποίησή τους ενώ παράλληλα ενημερώνει για την επιτυχία τους όλη την εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το ανθρώπινο δυναμικό βοηθά σε ένα πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης:

• Εφαρμόζοντας και ενθαρρύνοντας πράσινες πρακτικές.

• Καλλιεργώντας την κουλτούρα κοινωνικής ευθύνης.

• Γιορτάζοντας και ανακοινώνοντας τις επιτυχίες.

• Μεταδίδοντας την αξία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στους εργαζόμενους και στην κοινότητα.

MINTHIS

Φιλικός προς το περιβάλλον παράδεισος, εμπνευσμένος από τη φύση

Αν η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είχε πρόσωπο, τότε το Minthis θα ήταν ο τέλειος εκπρόσωπός της. Πρόκειται για ένα μοναδικό θέρετρο, που απλώνεται μαγικά σε μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000, πέντε εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων. Αποτελεί, αναμφισβήτητα, το πιο πολύτιμο κόσμημα της Pafilia, καθώς λόγω αυτού του έργου ξεκίνησε το ταξίδι και η ιστορία της βιωσιμότητας της εταιρείας πριν από 15 χρόνια.

Το Minthis είναι ένα έργο με μεγάλο μακροπρόθεσμο όραμα, με σεβασμό και δέσμευση προς το περιβάλλον, ενώ ο συνάνθρωπός μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής και της ανάπτυξής του.

Το Minthis δεσμεύεται να προσφέρει πίσω στην κοινότητα, προστατεύοντας και ενισχύοντας παράλληλα το φυσικό περιβάλλον. Με βάση αυτές τις αξίες, η πολιτική ΕΚΕ της εταιρείας λαμβάνει υπόψη όλα αυτά τα στοιχεία, δημιουργώντας ένα φιλικό προς το περιβάλλον θέρετρο.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Αν και η καινοτομία και η ανάπτυξη είναι μέρος του Minthis, είναι αξιοσημείωτο πως μόνο το 3% της γης του θέρετρου θα χρησιμοποιηθεί συνολικά για οικοδόμηση και ανάπτυξη ακινήτων, με το υπόλοιπο κομμάτι γης να παραμένει άθικτο ως φυσικό τοπίο. Ο λόγος για αυτό είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά αυτόχθονα είδη και προστατευόμενη χλωρίδα και πανίδα σε όλη την περιοχή, τα οποία σύμφωνα με το σχέδιο Natura 2000 πρέπει να διατηρηθούν και να προστατευθούν, ώστε να μην αλλάξει το φυσικό τοπίο.

Ανοίγοντας τον δρόμο για την προστασία του περιβάλλοντος, το masterplan του θέρετρου επανασχεδιάστηκε προσεκτικά, για να διασφαλίσει ότι ο προστατευόμενος αετός Bonnelli που φωλιάζει στο Minthis δεν επρόκειτο να ενοχληθεί. Αυτό έγινε με μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα ο αετός να επιστρέφει κάθε χρόνο στη φωλιά του.

Ταυτόχρονα, το μοναστήρι του 12ου αιώνα, Σταυρός της Μίνθης, το οποίο βρίσκεται εντός του γηπέδου γκολφ, ανακαινίζεται και διατηρείται προσεκτικά, χωρίς να αλλάζουν τα αρχικά του χαρακτηριστικά.

ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ

Η εξοικονόμηση νερού αποτελεί υψίστης σημασίας έργο για την εταιρεία, καθώς περιλαμβάνει μια μοντέρνα στρατηγική διαχείρισης ανακύκλωσης του νερού με δύο επιτόπιες δεξαμενές, καθώς γίνεται επεξεργασία και ανακύκλωση του νερού. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συλλέγεται και υποβάλλεται σε επεξεργασία το νερό από τα Residences και το Clubhouse, μέσω συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας νερού, η οποία μπορεί να επεξεργαστεί 1500 κυβικά μέτρα την ημέρα, με αποτέλεσμα το συγκεκριμένο νερό να χρησιμοποιείται ως νερό άρδευσης για τους ιδιωτικούς, δημόσιους και διαμορφωμένους χώρους και το γήπεδο γκολφ.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ® GEO

Το Minthis Golf Club επαναξιολογήθηκε πρόσφατα και πέτυχε και πάλι την εξασφάλιση της πιστοποίησης GEO για το εξαιρετικό έργο, για την προώθηση της φύσης, τη διατήρηση των πόρων και τη στήριξη της κοινότητας.

Το GEO Certified® είναι το σύμβολο ενός εξαιρετικού περιβάλλοντος γκολφ και βιώσιμης λειτουργίας γηπέδου γκολφ, που διασφαλίζεται από το Ίδρυμα GEO (Golf Environment Organization), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό.

Επιβεβαιώνει ότι το Minthis Golf Club συμμορφώνεται με όλα τα κριτήρια GEO, πληρώντας ένα αξιόπιστο και διαφανές σύγχρονο πρότυπο βιωσιμότητας βέλτιστων πρακτικών στους τομείς της φύσης, των πόρων, της κοινότητας και της δράσης για το κλίμα, και ότι το Club δεσμεύεται για συνεχή βελτίωση.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η διατήρηση στενής σχέσης με την τοπική κοινωνία και η στήριξή της με κάθε δυνατό τρόπο αποτελεί μέρος της πολιτικής ΕΚΕ της εταιρείας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα μέλη του προσωπικού με τη βοήθεια τοπικών εμπειρογνωμόνων κάνουν συγκομιδή τοπικών προϊόντων, όπως μέλι από τα μελίσσια του θέρετρου, τσάι μέντας από τον βοτανόκηπο, κρασί από τους αμπελώνες και ελαιόλαδο από τους ελαιώνες, τα οποία χρησιμοποιούνται ως δώρα προς τους επισκέπτες του Minthis. Με αυτόν τον τρόπο, η κυπριακή παράδοση και τα τοπικά προϊόντα προωθούνται στο εξωτερικό.

Επιπλέον, η αρχή της πραγματοποίησης δωρεών σε τοπικούς οργανισμούς και η ανάληψη πρωτοβουλιών αποτελούν μέρος της κουλτούρας της εταιρείας. Γι’ αυτό, μεταξύ 2019 και 2020, έγιναν δωρεές πάνω από €50.000 σε εγγεγραμμένα και φιλανθρωπικά ιδρύματα και συλλόγους. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και το Περιβαλλοντικό Κέντρο Επισκοπής, στο οποίο παρέχουμε οικονομική υποστήριξη και συστήνουμε επιτόπιες επισκέψεις στους επισκέπτες του θέρετρού μας. Η παρόμοια φιλοσοφία με το Minthis και ο στόχος της ανάδειξης και προστασίας των οικολογικών και πολιτιστικών χαρακτηριστικών της περιοχής και της κοιλάδας της Έζουσας συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της εταιρείας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ:

1. Φύτευση και συντήρηση φυσικών λιβαδιών με αγριολούλουδα, ελαιώνες και οπωρώνες σε όλο το γήπεδο γκολφ.

2. Τα τελευταία 5 χρόνια, έχουν φυτευτεί 200.000 αυτοφυή δέντρα και θάμνοι τοπικής προέλευσης, με ελάχιστες απαιτήσεις σε νερό.

3. Το θέρετρο εντάχθηκε στο πρόγραμμα ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου το 2019.

4. Παρουσιάσαμε μια πρωτοβουλία zeroplastic, που στοχεύει στη μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση πλαστικών και εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης.

5. Όλες οι κατοικίες αναπτύσσονται σύμφωνα με τον Κυπριακό Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων, με πιστοποίηση κατηγορίας Α, και περιλαμβάνουν φωτοβολταϊκά πάνελ, στις στέγες που συμμορφώνονται με τους κανονισμούς της ΕΕ και συνδέονται με το δίκτυο της ΑΗΚ.

6. Στα πλαίσια χρήσης ανακυκλώσιμων υλικών, όλο το προωθητικό υλικό του θέρετρου εκτυπώνεται σε οικολογικά χαρτιά από αγροβιομηχανικά απόβλητα.

ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ

Η μεγαλύτερη πρόκληση ως εταιρεία είναι η ειλικρινής δέσμευσή μας να ακολουθήσουμε την υπάρχουσα στρατηγική μας και να συνεχίσουμε να εκτελούμε εκστρατείες βιωσιμότητας και δράσεις ΕΚΕ, προκειμένου να συμμετάσχουμε ενεργά στην επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης της Ατζέντας του ΟΗΕ 2030. Το να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτόν τον τομέα της Κύπρου, είναι θεμελιώδης προτεραιότητα για την Pafilia και συνεχίζουμε με πάθος και ενθουσιασμό σε αυτό το μονοπάτι.

Εταιρικό προφίλ

Η Pafilia, από την ίδρυσή της το 1977, έχει καταφέρει να εκπληρώσει πολλούς από τους στόχους της και το όραμα του κύριου Ηλιάδη και της οικογένειάς του και είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες ιδιόκτητες εταιρείες ανάπτυξης γης στην Κύπρο, με το πιο εντυπωσιακό πορτφόλιο μεγάλων αναπτύξεων, που έχουν χαρίσει στην Κύπρο διεθνή αναγνώριση.

Η Pafilia, στην πολύχρονη διαδρομή της, ανέκαθεν βασιζόταν πάνω στους ανθρώπους της, νοιαζόταν για το φυσικό περιβάλλον, τις αναπτύξεις που δημιουργεί και κατασκευάζει αλλά και τον θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιείται.

Με άξονα την κουλτούρα, τους ανθρώπους μας, την αισθητική μας, τις αξίες μας και με εργαλείο τις δεξιότητές μας είμαστε περήφανοι για όλες τις αναπτύξεις μας. Ιδιαίτερα, στο Minthis η κυπριακή φύση έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, με πρωτοπόρα αρχιτεκτονικά σχέδια που αγκαλιάζουν τα φυσικά στοιχεία του τοπίου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

www.minthisresort.com

www.pafilia.com

Τηλ.: +357 26 848 800

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΣ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

• ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ

 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΝΕΡΟΥ

• ΦΥΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΛΙΒΑΔΙΩΝ

• ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ GREEN DOT ΚΥΠΡΟΥ

• ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ZEROPLASTIC

• ΚΤΗΡΙΑ ΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

• ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

• ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

• ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ

• ΣΥΝΕΧΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

• ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

• ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΕ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

• ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΣΤΕΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε επίσης: Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα με «άρωμα» εκπαίδευσης για μικρούς και μεγάλους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ