Δυναμική παρουσία της Κύπρου σε κορυφαία έκθεση τεχνολογίας στην Βαρκελώνη (εικόνες)

Συμμετοχή ΙδΕΚ και 8 κυπριακών επιχειρήσεων στη μεγαλύτερη έκθεση του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στον κόσμο, «Mobile World Congress Barcelona 2024» και του «4 Years from Now» (4YFN)

Στη μεγαλύτερη έκθεση του τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στον κόσμο, «Mobile World Congress Barcelona 2024» και του «4 Years from Now» (4YFN) συμμετείχαν οκτώ κυπριακές και επιχειρήσεις καινοτομίας.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), της κυπριακής αποστολής ηγήθηκε ο Επικεφαλής Επιστήμονας για Έρευνα, Καινοτομία και Τεχνολογία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Σκουρίδης, μαζί με στελέχη του ΙδΕΚ.

Σημειώνεται ότι οι κυπριακές καινοτόμοι επιχειρήσεις Embio Diagnostics, Energyintel Services Ltd, Mirror3D Lab Ltd, Irerobot Ltd, Intellar Innovative Solutions Ltd, CY.R.I.C, Cocoon Creations Services Limited, TototheoTrading Ltd, εξέθεσαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στο κυπριακό περίπτερο εντός της έκθεσης και είχαν την ευκαιρία να τα παρουσιάσουν στις χιλιάδες των επισκεπτών.

Παράλληλα, στελέχη του ΙδΕΚ ενημέρωσαν ξένους φορείς για τις δυνατότητες του τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας στην Κύπρο, τις στρατηγικές του Κράτους σε θέματα Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας, καθώς και για τα διάφορα εργαλεία και κίνητρα που προσφέρονται, τα οποία καθιστούν τη χώρα ελκυστικό προορισμό για καινοτόμους επιχειρήσεις.

Η έκθεση προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον χιλιάδων επιχειρηματιών, επενδυτών και επιστημόνων, από όλες τις χώρες του κόσμου.

Επισημαίνεται ότι το κυπριακό περίπτερο επισκέφθηκε και ο Επίτροπος Επικοινωνιών, Γιώργος Μιχαηλίδης.

Η συμμετοχή της Κύπρου στην έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών που υλοποιεί το ΙδΕΚ για προβολή του εθνικού οικοσυστήματος καινοτομίας στο εξωτερικό καθώς και για στήριξη των καινοτόμων επιχειρήσεων της χώρας, καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Μπιλ Γκέιτς: Σε μόλις 4 μετοχές έχει το 82% του επενδυτικού χαρτοφυλακίου του – Ποιες είναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ