Τ/κ στην προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας

Ο Ουνάλ Ουστέλ είπε ότι το ψευδοκράτος συνεργάζεται με πέραν των 100 χωρών σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και η υγεία

Την προεδρία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (Global Healthcare Travel Council) ανέλαβε ο Αχμέτ Σαβασάν εκ μέρους του ψευδοκράτους σε τελετή που έγινε χθες σε συνεδριακό κέντρο στην κατεχόμενη Κερύνεια με συμμετοχή αντιπροσώπων στο συμβούλιο από ΗΠΑ, Αζερμπαϊτζάν, Βέλγιο, Κίνα, Ντουμπάι, Αλγερία, Ινδία, Καζακστάν, Κιργισία, Μολδαβία, Ρουμανία, Σαουδική Αραβία και Τουρκία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι παρόντες στην τελετή ήταν ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, η «υπουργός υγείας» Γκιουρτζιάγ Άλτουγρα, ο «υπουργός τουρισμού» Φικρί Ατάογλου, ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου και άλλοι αξιωματούχοι του καθεστώτος.

Στην ομιλία του ο κ. Ουστέλ είπε ότι το ψευδοκράτος συνεργάζεται με πέραν των 100 χωρών σε πολλούς τομείς, όπως ο τουρισμός, η εκπαίδευση και η υγεία, παρά την προσπάθεια να αποκοπούν οι δεσμοί του με τον κόσμο μέσω της «απομόνωσης» όπως ισχυρίστηκε. Υποστήριξε ότι η παραλαβή της σημαίας της προεδρίας του εν λόγω συμβουλίου αυξάνει την ορατότητα του καθεστώτος διεθνώς και ταυτοχρόνως θα δημιουργήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης της συνεργασίας με τα κράτη μέλη.

Στην δική της παρέμβαση, η κ. Άλτουγρα ανέφερε ότι η κατεχόμενη Κύπρος φιλοξενεί τριπλάσιο από τον πληθυσμό της αριθμό τουριστών, προερχόμενων από τις τέσσερις γωνιές της γης, υποστηρίζοντας ότι προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες  στον τουρίστα και ποιοτική ανώτατη εκπαίδευση σε πέραν των 100 χιλιάδων διεθνών φοιτητών. 

Ο Αχμέτ Σαβασάν δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της προεδρίας του ψευδοκράτους στον εν λόγω οργανισμό θα προσπαθήσουν να συστήσουν ειλικρινείς σχέσεις στον τουρισμό υγείας και σε άλλους τομείς με κάθε ένα από τα 55 κράτη-μέλη του.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ανακοίνωσή του τον περασμένο Απρίλιο, είχε σημειώσει ότι η εν λόγω οργάνωση «δημιουργήθηκε από τουρκικά συμφέροντα, δεν αποτελεί διεθνή διακρατικό οργανισμό ούτε διαθέτει διεθνή νομική υπόσταση και αναγνώριση».

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Βουτιά» για τη χρηματοδότηση των startups της Ευρώπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ