Αισιοδοξία Κουμή για 300.000 Πολωνούς τουρίστες το 2024

Συναντήσεις στην Πολωνία με οργανισμούς που ειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με επίκεντρο τον αθλητικό τουρισμό. Χαροποιεί το γεγονός ότι ο βαθμός ικανοποίησης των Πολωνών επισκεπτών είναι αρκετά ψηλός

Την αισιοδοξία του ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να προσελκύει τουρίστες από τη μεγάλη αγορά της Πολωνίας και μάλιστα το επόμενο έτος ενδεχομένως να αγγίξουμε ή και να ξεπεράσουμε τους 300.000 επισκέπτες, εξέφρασε ο υφυπουργός Τουρισμού. Μιλώντας από την Πολωνία, όπου και πραγματοποιεί σειρά επαφών, ο κ. Κουμής έκανε λόγο για μια αγορά η οποία χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει. Ενδεικτικά σημείωσε ότι φέτος κατέγραψε σημαντική άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, της τάξης του 47%, φθάνοντας αισίως τις 240 000 αφίξεις με το τέλος Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, σημαντικές επαφές πραγματοποίησε χθες Πέμπτη και σήμερα Παρασκευή στη Βαρσοβία ο Υφυπουργός Τουρισμού Κώστας Κουμής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με επικεφαλής  τουριστικών οργανισμών που εκτελούν  προγράμματα στη χώρα μας, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την κατάληξη της φετινής χρονιάς, το βαθμό ικανοποίησης των πελατών τους, καθώς επίσης και το επόμενο έτος.

Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στις εξελίξεις που αφορούν την Πολωνική αγορά και συγκεκριμένα στα θέματα της αεροπορικής σύνδεσης, της ενδεχόμενης αύξησης των προσφερόμενων θέσεων καθώς επίσης και το ενδεχόμενο της χρονικής επέκτασης των τουριστικών προγραμμάτων κάποιων οργανισμών. 

Επιπρόσθετα έγιναν συναντήσεις με οργανισμούς που ειδικεύονται στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού με επίκεντρο τον αθλητικό τουρισμό. Παράλληλα, ο κ. Κουμής παρέθεσε συνέντευξη σε τρία Πολωνικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός Τουρισμού, μετά το πέρας των συναντήσεων ανέφερε τα ακόλουθα: «Πρόκειται για μία αγορά η οποία μεγαλώνει χρόνο με το χρόνο. Φέτος κατέγραψε σημαντική άνοδο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, της τάξης του 47%, φθάνοντας αισίως τις 240 000 αφίξεις με το τέλος Οκτωβρίου. 

Μας χαροποιεί το γεγονός ότι ο βαθμός ικανοποίησης των Πολωνών επισκεπτών είναι αρκετά ψηλός σύμφωνα πάντοτε με τα όσα καταθέτουν προς εμάς οι συνεργάτες μας. 

Η αεροπορική σύνδεση αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο το ερχόμενο έτος, με δρομολόγια προς τη χώρα μας από 11 διαφορετικές πόλεις. Σ’ αυτές θα πρέπει να προστεθούν και οι ναυλωμένες πτήσεις από κάποιες άλλες εταιρείες που προγραμματίζονται επίσης. 

Προσωπικά, θεωρώ δεδομένη την περαιτέρω άνοδο της Πολωνικής αγοράς και με συγκρατημένη αισιοδοξία θα αναφέρω ότι αναμένουμε ότι θα αγγίξει ή και θα ξεπεράσει το φράγμα των 300 χιλιάδων επισκεπτών το επόμενο έτος».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η τιμή στο αρνί παραμένει αυξημένη αφού μηδενίστηκε το ΦΠΑ στο κρέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ