Πλησιάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και οι Κύπριοι μάλλον γιορτάζουν περισσότερο από...πέρσι

Ο Resident Manager του Cap St George Hotel & Resort, Κωνσταντίνος Μαλαού, μιλά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου – Οι τάσεις των Κυπρίων, το «προφίλ» όσων γιορτάζουν και πώς μπορεί μία «πεντάστερη» εμπειρία να είναι ταυτόχρονα και προσιτή

Είτε ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που την αναμένουν με ανυπομονησία, σχεδιάζοντας πως θα την αξιοποιήσουν για να εκφράσουν στο ταίρι τους τον έρωτά τους, είτε είστε ανάμεσα στους άλλους που αγαπούν...να την μισούν, η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου δεν παύει να αποτελεί αφορμή για όσους θέλουν να κάνουν κάτι ξεχωριστό. Άλλωστε, η  14η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί εδώ και πολλά χρόνια ως μία ημέρα που οι ερωτευμένοι γιορτάζουν, αλλά και που η αγορά.. κινείται.

Κάποιοι επιλέγουν να ανταλλάζουν λουλούδια και δωράκια με τους αγαπημένους τους, ενώ άλλοι προτιμούν τις ρομαντικές αποδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, εξ όσων διαπιστώνουμε, οι Κύπριοι δεν αφήνουν αυτή την ευκαιρία να πάει χαμένη. Τα όσα αναφέρει ο Κωνσταντίνος Μαλαού συνηγορούν πάντως προς αυτή την κατεύθυνση αφού, όπως επισημαίνει, η φετινή χρονιά αναμένεται να είναι κατά πολύ καλύτερη από τη περσινή, παρόλο που η 14η Φεβρουαρίου είναι ημέρα Τετάρτη.

Έρωτας vs Ακρίβεια

Εκτός από τη χρονική συγκυρία, μία άλλη παράμετρος που θεωρητικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ανασταλτικά ενόψει της φετινής γιορτής, επηρεάζοντας τη συμπεριφορά των καταναλωτών, είναι τα διάφορα οικονομικά ζητήματα που χαρακτηρίζουν την υφιστάμενη περίοδο, όπως η ακρίβεια, το υψηλό κόστος ενέργειας και η μειωμένη αγοραστική δύναμη.

Εντούτοις, η κινητικότητα που καταγράφεται μέχρι στιγμής οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι Κύπριοι δεν είναι πρόθυμοι να κάνουν ακόμη, εκπτώσεις σε ό,τι αφορά τουλάχιστον στο έτερον τους ήμισυ.  

 «Τα οικονομικά θέματα επηρεάζουν τους πάντες», λέει ο κ. Κωνσταντίνος Μαλαού  σημειώνοντας ωστόσο, πως «για ειδικές περιπτώσεις, όπως η ανάγκη έκφρασης αγάπης ωθεί όλο και περισσότερο κόσμο να γιορτάσει αυτή τη συγκεκριμένη μέρα».

Ειδικά πακέτα σε προσιτές τιμές 

Την ίδια ώρα, αγγίζοντας το κεφάλαιο «τιμές», ο ίδιος εστιάζει στα πακέτα του Cap St George Hotel & Resort, λέγοντας πως διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προσιτών επιλογών.

«Είμαστε στο δεύτερο χρόνο λειτουργίας του ξενοδοχείου και τα πακέτα που έχουν ετοιμαστεί είναι αρκετά προσιτά προς το κοινό σε καλές τιμές», υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως, υπάρχουν διάφορες επιλογές, που επιτρέπουν στους ενδιαφερόμενους να διαλέξουν το κατάλληλο πακέτο αναλόγως των αναγκών τους. Συμπληρώνει ακόμη, πως τα πακέτα περιλαμβάνουν διαμονή, ρομαντικό δείπνο και ειδικά πακέτα στο κέντρο ευεξίας.

Μιλώντας με παραδείγματα, ο κ. Μαλαού περιγράφει πως για τη συγκεκριμένη γιορτή τα πάντα τα οποία προσφέρονται είναι ξεχωριστά και πολύπλευρα, δίνοντας έμφαση στη μοναδική εμπειρία που προσφέρουν για ένα ρομαντικό δείπνο τα εστιατόρια του ξενοδοχείου Sky7 και Sapori, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στις ειδικές θεραπείες που παρέχονται στο Cleopatra Spa. Σε αυτά προστίθεται βέβαια και η μαγευτική θέα της Μεσογείου, από τον Άγιο Γεώργιο της Πέγειας.

Όπως επισημαίνει, τα μενού είναι ιδιαίτερα προσεγμένα και ετοιμάζονται από chefs διεθνούς ακτινοβολίας, ενώ εξηγεί πως γενικότερα επιλέγουν η διακόσμηση τόσο στα εστιατόρια όσο και στα δωμάτια να είναι διακριτική. 

Έχει ηλικία ο έρωτας;

Επιχειρώντας στη συνέχεια, να σκιαγραφήσουμε το «προφίλ» όσων επιλέγουν να σπάσουν τη ρουτίνα της καθημερινότητας την Ημέρα των Ερωτευμένων, με μία μίνι απόδραση, ο κ. Μαλαού μας μεταφέρει ξεκάθαρα την εικόνα πως ο έρωτας.. δεν έχει ηλικία.  

Όπως εξηγεί, σε ό,τι αφορά τους πελάτες του θερέτρου, το οποίο βρίσκεται σε μία από τις πιο ειδυλλιακές περιοχές του νησιού, αυτοί προέρχονται από όλα τα ηλικιακά φάσματα. «Οι περισσότεροι πελάτες που προσέρχονται στο ξενοδοχείο είναι νεαρής και μέσης ηλικίας, δίχως βέβαια να αποκλείονται ζευγάρια μεγαλύτερης ηλικίας», αναφέρει.

Διευκρινίζει δε, πως η τάση αυτή δεν περιορίζεται μόνο στη γιορτή των ερωτευμένων, αφού, όπως περιγράφει, το Cap St George Hotel and Resort έχει πλέον καθιερωθεί για τα καλά στη συνείδηση του κυπριακού κοινού που αναζητά «το κάτι διαφορετικό».

Περιορισμένες οι επισκέψεις από το εξωτερικό

Ερωτηθείς τέλος, για το κατά πόσο υπάρχουν επισκέπτες από το εξωτερικό που επιλέγουν την Κύπρο για να περάσουν τη ρομαντική αυτή περίσταση, ο Resident Manager του Cap St George Hotel & Resort απαντά πως αν και δεν παρατηρείται ιδιαίτερη επισκεψιμότητα ειδικά για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, υπάρχει ζήτηση από κάποιες γειτονικές χώρες.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει, καταγράφονται αφίξεις από το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς επίσης και από το Ηνωμένο Βασίλειο ή χώρες της κεντρικής Ευρώπης, εντούτοις σε πολύ μικρότερους αριθμούς.

3, Maniki Street, 8570 , Agios Georgios Pegeia, Cyprus

+357 2600 0000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ