Οικολογικός τουρισμός: Αυτοί είναι οι 10 πιο«βιώσιμοι» προορισμοί (λίστα)

Ποιες πόλεις βρίσκονται στη νέα υποκατηγορία για το 2024, που δημιούργησε το GDS-Movement σε συνεργασία με το TripAdvisor

Μια νέα υποκατηγορία για το 2024, στην οποία εντάσσονται οι πιο βιώσιμοι ταξιδιωτικοί προορισμοί του κόσμου, δημιούργησε το GDS-Movement σε συνεργασία με το TripAdvisor, συνδυάζοντας τα δεδομένα από τις αξιολογήσεις, καθώς και τις επιδόσεις κάθε προορισμού σε κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά, για να φτιάξει τη λίστα με τους κορυφαίους πιο βιώσιμους προορισμούς του κόσμου, το TripAdvisor χρησιμοποίησε ακόμη κριτικές τουριστών που αναφέρονται στη βιωσιμότητα, με φράσεις όπως «οικολογικός τουρισμός», «φιλικός προς το περιβάλλον» και «μείωση των αποβλήτων».

Στην πρώτη θέση η Κοπεγχάγη

Σύμφωνα με το TripAdvisor, η Κοπεγχάγη είναι ο πιο βιώσιμος προορισμός. Η πρωτεύουσα της Δανίας είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, θεωρείται μία από τις πιο καθαρές, ενώ τουλάχιστον τα δύο τρίτα των ξενοδοχείων της οικολογικό πιστοποιητικό.

Η Κοπεγχάγη διαθέτει αρκετές γραμμές τρένων, ποδηλατοδρόμους που εκτείνονται σε περισσότερα από 200 μίλια, ενώ σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, εκεί θα βρει κανείς και μηχανήματα που δίνουν χρήματα σε αντάλλαγμα για τα άδεια κουτάκια ή τα πλαστικά ποτήρια. Μάλιστα, η Δανία έχει δεσμευτεί μέχρι το 2025 να έχει γίνει ουδέτερη ως προς τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Στοκχόλμη, η οποία σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει στόχο να έχει απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2040. Στη Σουηδία περίπου το 60% του εθνικού ενεργειακού εφοδιασμού προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ η χώρα βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα του δείκτη περιβαλλοντικών επιδόσεων.

Οι 10 πιο βιώσιμοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον πλανήτη

1. Κοπεγχάγη, Δανία

2. Στοκχόλμη, Σουηδία

3. Μπορντό, Γαλλία

4. Ελσίνκι, Φινλανδία

5. Σιγκαπούρη

6. Μελβούρνη, Αυστραλία

7. Όσλο, Νορβηγία

8. Βρυξέλλες, Βέλγιο

9. Γκάλγουεϊ, Ιρλανδία

10. Μπέλφαστ, Β. Ιρλανδία

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε επίσης: «Κινδυνεύει» η ΑΗΚ; Ασκήσεις επί χάρτου για τις αυξήσεις στις τιμές ρεύματος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ