Αεροπορική εταιρεία ξεκίνησε να ζυγίζει τους επιβάτες στην πύλη αναχώρησης

Σχεδιάζουν να ζυγίσουν 1.200 επιβάτες για τη χειμερινή περίοδο και περισσότερους για το καλοκαίρι

Μια δοκιμή ξεκίνησε η αεροπορική εταιρεία Finnair στο check-in στο Ελσίνκι, ζυγίζοντας τους «εθελοντές επιβάτες» στην πύλη αναχώρησης, προκειμένου να μπορέσει να βελτιώσει τις εκτιμήσεις βάρους των αεροπλάνων πριν από την απογείωση.

Και σε ένα εφιαλτικό σενάριο για όποιον έχει προσπαθήσει ποτέ να περάσει αδιάφορα μια υπέρβαρη χειραποσκευή στο αεροπλάνο, οι επιβάτες ζυγίζονται μαζί με τις χειραποσκευές τους.

Ευτυχώς για όποιον μεταφέρει μια φουσκωμένη τσάντα, οι ζυγίσεις δεν συνδέονται με ατομικές κρατήσεις ή δεδομένα επιβατών. Όλα είναι ανώνυμα, δήλωσε στο CNN ο Päivyt Tallqvist, ανώτερος αντιπρόεδρος επικοινωνίας της Finnair, με μόνο το μέλος του προσωπικού στην πύλη να βλέπει το βάρος.

Η δοκιμή ξεκίνησε τη Δευτέρα και μέχρι το πρωί της Πέμπτης είχαν ήδη συμμετάσχει 800 εθελοντές, δήλωσε ο Tallqvist, προσθέτοντας ότι η αεροπορική εταιρεία «εξεπλάγη θετικά από τον αριθμό των εθελοντών».

Σχεδιάζουν να ζυγίσουν 1.200 επιβάτες για τη χειμερινή περίοδο και περισσότερους για το καλοκαίρι.

Ο Tallqvist δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία συγκεντρώνει δεδομένα σχετικά με το μέσο βάρος των επιβατών και των χειραποσκευών τους «για τους σκοπούς των υπολογισμών ισορροπίας και επιδόσεων των αεροσκαφών που απαιτούνται για την ασφαλή λειτουργία των πτήσεων».

Πηγή: naftemporiki.gr, με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης: Πλησιάζει ο Άγιος Βαλεντίνος και οι Κύπριοι μάλλον γιορτάζουν περισσότερο από...πέρσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ