«Κλείδωσε» για Απρίλιο η παράδοση της διατηρητέας μαρίνας στη Λάρνακα

Πρόκειται για το πρώτο σημαντικό ορόσημο του έργου ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας

Τον Απρίλιο αναμένεται να παραδοθεί στη Λάρνακα, η αναβαθμισμένη διατηρητέα μαρίνα της πόλης, σύμφωνα με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Σε ανακοίνωση της Kition Ocean Holdings αναφέρεται ότι «βρίσκεται στο τελικό στάδιο για την παράδοση του πρώτου σημαντικού ορόσημου του έργου ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας Λάρνακας, με την ολοκλήρωση της αποκατάστασης και αναβάθμισης της διατηρητέας αποβάθρας».

«Η πορεία υλοποίησης των εργασιών ανάπλασης και δομικής ενίσχυσης της διατηρητέας αποβάθρας στη μαρίνα, βάσει της πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, πρόκειται να παραδοθεί εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος, τον Απρίλιο του 2024», προστίθεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με χρονικό ορίζοντα διαρκούς ανάπτυξης τα επόμενα 15 χρόνια «το έργο έχει σχεδιαστεί για να μεταμορφώσει την περιοχή σε μια πρωτοποριακή ανάπτυξη παραλιακού μετώπου μικτής χρήσης, που θα περιλαμβάνει την προέκταση της μαρίνας, οικιστικές μονάδες, γραφεία, ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετερίες, εμπορικά καταστήματα και δημόσιους χώρους αναψυχής και ψυχαγωγίας».

Το έργο αποκατάστασης και ανάπλασης της ιστορικής αποβάθρας, αναφέρεται «πραγματοποιήθηκε με ακρίβεια στους όρους που καθόρισε το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Λάρνακας». Συγκεκριμένα, συμπληρώνεται, το έργο περιλάμβανε την αφαίρεση όλων των ξένων αντικειμένων ως μέρος της διαδικασίας καθαρισμού, τη συντήρηση και ενίσχυση του υπάρχοντος μεταλλικού σκελετού της αποβάθρας και αντικατάσταση οξειδωμένων τμημάτων, τη συντήρηση και ανακατασκευή του ξύλινου πατώματος, με αντικατάσταση φθαρμένων τμημάτων, κατ’ υπόδειξη και έγκριση του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Έγινε επίσης συντήρηση και ανακατασκευή του κτηρίου "Ναυτίλος", συντήρηση του υφιστάμενου κάγκελου και φωτιστικών, αποκατάσταση και συντήρηση του αυθεντικού ιστορικού γερανού, δεστρών και των δύο ιστορικών φάρων. Τοποθετήθηκε επίσης νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση και έγινε αναβάθμιση των συστημάτων ασφαλείας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αισιόδοξα τα ευρήματα από το "Κρόνος 2"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ