Υφ. Τουρισμού: Αισιόδοξα τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά, παρά τις προκλήσεις

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του Κώστα Κουμή στη Γερμανία

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στη Γερμανία, ως επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στην τουριστική έκθεση ITB Βερολίνου, ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμής, δήλωσε ότι τα μηνύματα από τη γερμανική αγορά είναι αισιόδοξα, παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στον τομέα της αεροπλοΐας αυτή την περίοδο και την αρνητική εικόνα της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το Υφυπουργείου Τουρισμού, ο κ. Κουμής πραγματοποίησε σειρά επαφών με τους επικεφαλής τουριστικών οργανισμών που εξειδικεύονται ή δραστηριοποιούνται εντόνως στη γερμανική αγορά, ενώ παράλληλα έγιναν επαφές με στελέχη αεροπορικών εταιρειών. 

Στο πλαίσιο της έκθεσης, ο Υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου είχε επίσης πολιτικές συναντήσεις με την Ελληνίδα Υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, τον Υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ κ. Haim Katz, και τον Υπουργό Τουρισμού της Μάλτας κ. Clayton Bartolo. 

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση των επαφών, ο κ. Κουμής ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Ήρθαμε εδώ στη Γερμανία με στόχο να διατηρήσουμε τα κεκτημένα του προηγούμενου έτους από τη σημαντική αυτή αγορά. Έχει διαφανεί από τις συναντήσεις μας ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας εφέτος. Για παράδειγμα την πρωτόγνωρη κατάσταση στον τομέα της αεροπλοΐας, που επηρεάζει φυσιολογικά δυσμενώς τα πτητικά προγράμματα σε πολλούς προορισμούς και κατά συνέπεια και προς τη χώρα μας, αλλά και τις άλλες αρνητικές παραμέτρους, όπως για παράδειγμα την κατάσταση της γερμανικής οικονομίας που βρίσκεται ουσιαστικά στα πρόθυρα οικονομικής ύφεσης. 

Ας είμαστε αισιόδοξοι ότι όλα αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη Γερμανία  θα τερματιστούν σύντομα. Αναφέρομαι στις απεργιακές κινητοποιήσεις στον τομέα των αερομεταφορών και στις μεταφορές γενικότερα. 

Όσον αφορά το 2025, τα μηνύματα είναι επίσης θετικά. Αυτό που απομένει είναι να συνεχίσουμε τις επαφές με στόχο την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων, εάν βεβαίως το επιτρέψουν οι συνθήκες στον τομέα των αερομεταφορών. 

Εμείς, ως Υφυπουργείο Τουρισμού, θα συνεχίσουμε τις πολυδιάστατες προσπάθειές μας για αύξηση των τουριστικών ροών προς τη χώρα μας.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ