Άνοδος στον τουρισμό στα κατεχόμενα το πρώτο δίμηνο φέτος

Ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων αυξήθηκε κατά 52% και ανήλθε στις 140.465, ενώ ο αριθμός των ξένων υπηκόων αυξήθηκε μόνο κατά 2,31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023

Ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων που διέμειναν σε ξενοδοχεία στα κατεχόμενα τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2024 αυξήθηκε κατά 52% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023 και έφτασε τις 140.465. Κατά τους 2 πρώτους μήνες του 2024, ο αριθμός των αλλοδαπών υπηκόων που διέμειναν σε ξενοδοχεία αυξήθηκε κατά 2,31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί δημοσιεύει σήμερα στοιχεία που ανακοίνωσε το «υπουργείο τουρισμού» που δείχνουν ότι η πληρότητα το πρώτο δίμηνο του 2024 αυξήθηκε στο 31,3%. Το ποσοστό αυτό ήταν 24,5% το 2022.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία του «τμήματος τουρισμού και προγραμματισμού», ο συνολικός αριθμός των Τούρκων και άλλων ξένων υπηκόων που διέμειναν σε τουριστικές εγκαταστάσεις τους 2 πρώτους μήνες του 2024 ήταν 167.413 άτομα, ενώ για το 2023 είχαν καταγραφεί 118.688 διαμονές.

Ο αριθμός των Τούρκων υπηκόων αυξήθηκε κατά 52% και ανήλθε στις 140.465, ενώ ο αριθμός των ξένων υπηκόων αυξήθηκε μόνο κατά 2,31% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2023.

Εξάλλου, ο Ορχάν Τολούν, πρόεδρος της «ένωσης ταξιδιωτικών πρακτόρων», δήλωσε ότι θέλουν περισσότερους τουρίστες, αλλά να είναι τουρίστες που θα βγουν για βόλτα, θα κάνουν καταδύσεις, θα επισκεφθούν τα αξιοθέατα και θα δείξουν ενδιαφέρον για τον πολιτισμό της «χώρας», και όχι τουρίστες που θα έρθουν για το καζίνο».

Πρόσθεσε δε ότι έχουν από τις πιο ωραίες διαδρομές και μονοπάτια πεζοπορίας, εντούτοις τα κατασκευαστικά και οδικά έργα στην κατεχόμενη Κερύνεια δυσχεραίνουν τις μετακινήσεις και έχουν κλείσει αρκετά ξενοδοχεία που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τον τουρισμό αυτού του είδους.

Στο μεταξύ, ο «υπουργός μεταφορών», Ερχάν Αρικλί μιλώντας σε πάνελ «πανεπιστημίου» στα κατεχόμενα για τις εξελίξεις στον τομέα των αερομεταφορών, είπε ότι  το σημαντικότερο έργο είναι η ολοκλήρωση και η λειτουργία του νέου τερματικού σταθμού και του διαδρόμου προσγείωσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Διαθέτουν το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στην περιοχή, πρόσθεσε, λέγοντας ότι το «αεροδρόμιο» είχε ζημιές ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο πριν από την ιδιωτικοποίηση, ενώ σήμερα αποφέρει ετήσιο εισόδημα 1 δισεκατομμύριο ΤΛ [περίπου 28,8 εκατομμύρια ευρώ].

ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων στη Βρετανία λόγω Brexit διαπιστώνει έρευνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ