Ποιο είναι το καλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου

Το Changi της Σιγκαπούρης έχασε την δωδεκαετή του πρωτοκαθεδρία σαν το καλύτερο αεροδρόμιο στα Skytrax World Airport Awards 2024

Ο αγώνας για το στέμμα του «καλύτερου αεροδρομίου στον κόσμο» ήταν υπόθεση για δύο τα τελευταία χρόνια, με το Hamad International της Ντόχα και το Singapore Changi να διαγωνίζονται για την πρωτιά.

Φέτος ο τίτλος άλλαξε χέρια, με τη 12 φορές νικήτρια τη Σιγκαπούρη να χάνει την πρώτη θέση από την αντίπαλό της στη Μέση Ανατολή στα Skytrax World Airport Awards 2024, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σε μια ισχυρή εμφάνιση για την Ασία, το Σεούλ Ίντσεον κατέκτησε την τρίτη θέση – ονομάστηκε επίσης το πιο φιλικό προς την οικογένεια αεροδρόμιο του 2024 – ενώ οι δίδυμες εγκαταστάσεις του Τόκιο, Haneda και Narita κατέλαβαν την τέταρτη και πέμπτη θέση.

Το Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας βρέθηκε στην 67η θέση πέφτοντας από την 60η το 2023

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε σημαντική ώθηση, ανεβαίνοντας 22 θέσεις στην 11η θέση, αφού η πόλη απομάκρυνε το hangover της Covid-19 και ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε.

Για άλλη μια φορά τα αεροδρόμια των ΗΠΑ δεν βρίσκονταν πουθενά κοντά στην κορυφή του πίνακα, με το Σιάτλ-Τάκομα με την υψηλότερη κατάταξη, να υποχωρεί έξι θέσεις στην 24η.

Η Ευρώπη συνέχισε να έχει ισχυρή εμφάνιση, με το Παρίσι Σαρλ ντε Γκωλ, το Μόναχο, τη Ζυρίχη και την Κωνσταντινούπολη να διατηρούν όλα θέσεις στην πρώτη 10άδα.

«Φέτος το Hamad International γιορτάζει το ορόσημο του 10ου έτους λειτουργίας της και μας τιμά πραγματικά που οι επιβάτες μας ψήφισαν ως το καλύτερο αεροδρόμιο στον κόσμο για τρίτη φορά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Qatar Airways Group, Μπαντρ Αλ Μιρ.

Τα Skytrax World Airport Awards καθορίζονται από την έρευνα ικανοποίησης πελατών.

ΠΗΓΗ: ΟΤ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις με 2023 στον τουρισμό παρά τις προκλήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ