Σε Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο στην Αθήνα συμμετείχε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας

Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής Ναυτιλίας

Σε Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο στην Αθήνα συμμετείχε ως προσκεκλημένος ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Βασίλης Δημητριάδης, την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Δημητριάδης συμμετείχε σε συζήτηση, μαζί με τον Έλληνα Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, σχετικά με το παρόν και μέλλον της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Δημητριάδης ανέπτυξε τις θέσεις της Κύπρου για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον τομέα, επισημαίνοντας την ανάγκη αντιμετώπισης των κινδύνων και των προκλήσεων που δημιουργούνται για τον τομέα της ναυτιλίας, κατά τρόπο που θα διασφαλίζει τον ισότιμο ανταγωνισμό.

Στο περιθώριο του συνεδρίου, ο κ. Δημητριάδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να ανταλλάξει απόψεις με παράγοντες της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Αθήνα, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου «πραγματοποίησε συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες και ενώσεις στα πλαίσια της συνεχούς ενημέρωσης και διαβούλευσης με τη ναυτιλιακή κοινότητα», όπως αναφέρει το σχετικό Δελτίο Τύπου.

Ο κ. Δημητριάδης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, καθώς και τα πλεονεκτήματα της Κυπριακής Ναυτιλίας, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας και της από κοινού ανάληψης δράσεων για μια βιώσιμη και αειφόρο ναυτιλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Αρχή Λιμένων τιμά με δράσεις την Παγκόσμια Μέρα Ναυτιλίας

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ