ΟΚΥπΥ: Λαμβάνει σοβαρά υπόψη την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για ΓΝΛ

Σχολιάζοντας τις περιπτώσεις γιατρών με πολύ υψηλές αμοιβές, ο Χαράλαμπος Χαριλάου εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε ειδικότητες στις οποίες είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός τους

Ο ΟΚΥπΥ λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και θα πάρει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που χρειάζονται βάσει και των συστάσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για να προχωρήσει παρά πέρα, δήλωσε στο Τρίτο, ο εκπρόσωπος Τύπου του οργανισμού Χαράλαμπος Χαριλάου.

Κληθείς να σχολιάσει περιπτώσεις πολύ υψηλών αμοιβών για εφημερίες, ο κύριος Χαριλάου εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει μόνο σε ειδικότητες στις οποίες είναι πολύ περιορισμένος ο αριθμός των γιατρών. Είπε ότι πρόκειται για δεδουλευμένα αυτών των γιατρών, οι οποίοι, πρόσθεσε φέρνουν εκατομμύρια έσοδα στον οργανισμό και σε καμιά περίπτωση δεν σηκώνει αμφισβήτηση.

Αναφερόμενος στη μείωση της επισκεψιμότητας ο κύριος Χαριλάου εξήγησε ότι η σύγκριση έγινε με το 2019, όταν όλοι ήταν δικαιούχοι και όλοι επισκέπτονταν τα κρατικά νοσοκομεία. Υπενθύμισε επίσης ότι μεσολάβησε η πανδημία και ότι η εξω-νοσοκομειακή περίθαλψη ισχύει από τον Ιούλιο του '19 και μετά.

Πηγή: ΡΙΚ

Διαβάστε επίσης: ΕΥ: Μισθοί.. x3 λόγω υπερωριών για γιατρούς στο Νοσοκομείο Λευκωσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ