Αποκρούουν τις πιέσεις οι αγορές - Άνοδος των μετοχών παρά σύγκρουση

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις στην αρχή της συνεδρίασης αφότου η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς κλιμακώθηκε το Σάββατο, με την Χαμάς να ξεκινά την επίθεση

Οι μετοχές ανέκαμψαν στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές κατάφεραν να απορροφήσουν τις πιέσεις από τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,59% ή 197,07 μονάδες κλείνοντας στις 33.604,65 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε άνοδο 0,63% στις 4.335,66 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,39% τερματίζοντας στις 13.484,24 μονάδες.

Οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωναν πτώση στην αρχή της συνεδρίασης. Στα χαμηλά της συνεδρίασης, ο Dow υποχώρησε 153,89 μονάδες, ενώ ο S&P 500 απώλεσε 0,6% της αξίας του. Ο Nasdaq υποχωρούσε προς στιγμή 1,15% προτού ανακάμψει.

Οι μετοχές δέχθηκαν πιέσεις στην αρχή της συνεδρίασης αφότου η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς κλιμακώθηκε το Σάββατο, με την Χαμάς να ξεκινά την επίθεση.

Η αυξανόμενη γεωπολιτική ένταση που προκλήθηκε από την ένταση αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην αγορά ενέργειας, με ορισμένους να προβλέπουν προσωρινή άνοδο στις τιμές αργού χωρίς όμως γενικευμένο αντίκτυπο. Η αυξανόμενη ένταση θα μπορούσε επίσης να φέρει μεγαλύτερη μεταβλητότητα στην αγορά κρατώντας τους συναλλασσομένους ανήσυχους σε ένα περιβάλλον επίμονα υψηλού πληθωρισμού και υψηλότερων επιτοκίων.

Η τιμή αργού ενισχύθηκε 4,3% ξεπερνώντας τα 86 δολάρια το βαρέλι, ενώ η τιμή αργού έφθασε έως τα 88,14 δολάρια.

Οι μεγάλες εταιρείες άμυνας και πετρελαίου σημείωσαν άνοδο εν μέσω της διένεξης, με τις μετοχές των Lockheed Martin και Northrop Grumman Corp να ενισχύονται 8,5% και 11,3% αντίστοιχα. Οι μετοχές των Marathon Oil και Exxon Mobil σημείωσαν άνοδο 7,2% και 3,6% αντίστοιχα.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι παρακολουθούν το Ιράν, κορυφαίο παραγωγό του ΟΠΕΚ, προκειμένου να παρακολουθούν την πορεία των τιμών πετρελαίου όσο εξελίσσεται η διένεξη.

Ορισμένοι επενδυτές εξέφρασαν εμπιστοσύνη ότι η αγορά έχει ήδη αποτιμήσει τον αντίκτυπο από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσαν άνοδο, αποτυπώνοντας την εμπιστοσύνη για την ευρύτερη οικονομία. Ο δείκτης Russell 2000 για τις μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε 0,8%, ενώ ο δείκτης S&P Small Cap 600 ενισχύθηκε περισσότερο από 1%.

Η αγορά ομολόγων παρέμεινε σήμερα κλειστή λόγω της αργίας της Ημέρας του Κολόμβου, που σημαίνει ότι η Wall Street θα πρέπει θα πρέπει να περιμένει έως αύριο Τρίτη για να δει την πορεία των επιτοκίων.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την πορεία των εταιρικών κερδών στη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, με τα αποτελέσματα να αρχίζουν αυτή την εβδομάδα. Οι εταιρείες που ανακοινώνουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, συμπεριλαμβανομένων των PepsiCo, Walgreens Boots Alliance, JPMorgan και BlackRock.

Πηγή: naftemporiki.gr

Διαβάστε επίσης: 10 επιπλέον πτήσεις από Τελ ΑΒίβ προσθέτει η TUS Airways (Πρόγραμμα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ