"Θα δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία στην ΑΗΚ για τον εκσυγχρονισμό"

Θα δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στην ΑΗΚ για τον εκσυγχρονισμό, δηλώνει ο Πρόεδρος

Τη διαβεβαίωση ότι η Κυβέρνηση θα παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία στην ΑΗΚ για να μπορέσει να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς εκσυγχρονισμού και περαιτέρω διείσδυσης των Ανεξάρτητων Παρόχων Ενέργειας αλλά και για να μπορέσουν επιπρόσθετοι πάροχοι να ενταχθούν στην κυπριακή αγορά πέρα από τους δύο που είναι ήδη στη μεταβατική αγορά, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης μιλούσε κατά τη διάρκεια σύσκεψης υπό τον ίδιο, στο Προεδρικό, για την πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον με την συμμετοχή των Υπουργών Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου και Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ότι κύριο μέλημα του κράτους είναι να υπάρξει η μέγιστη δυνατή μείωση του κόστους του ηλεκτρισμού για τον καταναλωτή.

«Θα δώσουμε τα απαραίτητα εργαλεία στην ΑΗΚ, για να μπορέσει να προχωρήσει με τους σχεδιασμούς εκσυγχρονισμού και περαιτέρω διείσδυσης των Ανεξάρτητων Παρόχων Ενέργειας», είπε ο Πρόεδρος και συμπλήρωσε ότι θα δοθούν τα απαραίτητα εργαλεία, για να μπορέσουν επιπρόσθετοι πάροχοι να ενταχθούν στην κυπριακή αγορά πέρα από τους δύο που είναι ήδη στη μεταβατική αγορά.

Σε δηλώσεις της μετά τη σύσκεψη, η κ. Πηλείδου είπε ότι συζητήθηκε η παροχή όλων των εργαλείων στην ΑΗΚ, ώστε να μπορέσει να εκσυγχρονιστεί και όχι μόνο να επιβιώσει μέσα στην ανταγωνιστική αγορά. Όπως είπε η Υπουργός, στόχος είναι η ΑΗΚ να παρέχει καλύτερες υπηρεσίες στους καταναλωτές με όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές.

Όπως προστίθεται, η ίδια συμπλήρωσε το σύστημα λειτουργίας της αγορά βρίσκεται στο τελικό στάδιο και την Άνοιξη του 2022 θα αρχίσουν να γίνονται δοκιμές με όλους τους παρόχους, για τη λειτουργία του λογισμικού συστήματος, με στόχο να γίνει και κανονικά το άνοιγμα το Φθινόπωρο.

Η κ. Πηλείδου ανέφερε ότι «εκκρεμούν ακόμα ζητήματα που έχουν να κάνουν ειδικά με την ενδυνάμωση των τομέων της ΑΗΚ, που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες σε όλους τους παρόχους» ενώ διαβεβαίωσε ότι το κράτος θα παράσχει όλη την απαραίτητη στήριξη, στη βάση του νέου πλαισίου της ανταγωνιστικής αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ