ΠΕΟ: Με καθυστέρηση τα μέτρα της Κυβέρνησης

Με δυστοκία και καθυστέρηση τα μέτρα της κυβέρνησης, θα συνεχίσει να διεκδικεί πολιτικές κατά της ακρίβειας, δηλώνει η ΠΕΟ

Ολοκληρωμένες πολιτικές κατά τις ακρίβειας, πλήρη απόδοση της ΑΤΑ και διεύρυνση της σε όλους τους εργαζόμενους, μέτρα καταπολέμησης της αισχροκέρδειας και διεύρυνση της κοινωνικής πολιτικής για τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα και τις ευάλωτες αμάδες του πληθυσμού, θα συνεχίσει να διεκδικεί η ΠΕΟ λέγοντας ότι «η κυβέρνηση με δυστοκία και καθυστέρηση μηνών, παρουσίασε σήμερα το πακέτο μέτρων για την ακρίβεια».

Σε ανακοίνωση της συντεχνίας για τα μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας αναφέρεται ότι το φαινόμενο δεν ξεκίνησε σήμερα και με βάση τις εκτιμήσεις δεν διαφαίνεται να τελειώνει σύντομα. Η εμπειρία δείχνει, προστίθεται, ότι πολύ δύσκολα επανέρχονται οι τιμές, στα επίπεδα που ήταν προηγουμένως, όταν το κύμα πληθωρισμού κοπάσει.

Θεωρεί ότι η συνέχιση της μείωσης του ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια και στα καύσιμα κίνησης είναι αναγκαίο και επιβαλλόμενο μέτρο.

«Οι εφάπαξ χορηγίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό των μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση. Πρόκειται για μέτρα μιας πνοής που δεν αντιμετωπίζουν την καθημερινή πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά από την ακρίβεια. Ειδικότερα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα διαβίωσης και έκθεσης στην φτώχεια που αντιμετωπίζουν οι λήπτες ΕΕΕ».

Η εξαγγελία που αφορά τους συνταξιούχους δεν είναι κάτι πρόσθετο και νέο, σύμφωνα με την ΠΕΟ λέγοντας ότι πρόκειται για τον τρόπο αναπροσαρμογής  των συντάξεων, που έτσι και αλλιώς θα γίνει με βάση τον νόμο περί κοινωνικών ασφαλίσεων, από 1 Ιουλίου.

Σημειώνει ωστόσο ως θετικό την εισαγωγή σχεδίου επιδότησης φροντίδας παιδιών με οικονομικά κριτήρια, μέτρο που περιλαμβάνεται στις εισηγήσεις που καταθέσαμε στην κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πόσα θα πάρουν οι γεωργοί για τις ζημιές

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ