Η τετραήμερη εργασία έρχεται να ταράξει τα νερά (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα δήλωσε η Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της PWC Κύπρου Ελένη Βασιλείου

Η τετραήμερη εργασία φαίνεται πως έρχεται για να ταράξει τα νερά. Η εταιρεία PWC Κύπρου, όπως ήδη ανακοίνωσε, θα εφαρμόσει πιλοτικά τη νέα αυτή πρακτική τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο.

Όπως δήλωσε η Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της PWC Κύπρου Ελένη Βασιλείου, πρόκειται για μια δοκιμαστική χρονική περίοδο, η οποία θα δείξει κατά πόσο θα επηρεαστεί η παραγωγικότητα των εργαζομένων. 

«Θα δοθούν οκτώ τριήμερα για το καλοκαίρι στους υπαλλήλους της εταιρείας. Οι ώρες εργασίας θα καταμεριστούν από τη Δευτέρα έως την Πέμπτη. Ο εργαζόμενος θα μπορεί να πάρει το ρεπό του την Παρασκευή ή κατ' εξαίρεση τη Δευτέρα». 

Σύμφωνα με την Ανώτερη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, οι ώρες εργασίας για το καλοκαίρι θα μειωθούν στις 36 ώρες, αντί 40 ώρες που είναι τον υπόλοιπο χρόνο, ενώ η αμοιβή των υπαλλήλων θα παραμείνει η ίδια. «Τον μισθό δεν θα τον αγγίξουμε», τόνισε η κ. Βασιλείου. 

«Ένας από τους λόγους που εισάγαμε την τετραήμερη εργασία ήταν και η πανδημία, η οποία επηρέασε και την ψυχολογία του κόσμου μας». 

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη της κ. Βασιλείου:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τετραήμερη εργασία εφαρμόζεται ήδη στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ