Διαφωνούν οι συντεχνίες με τον κατώτατο (vid)

«Ακόμη μια φορά η κυβέρνηση επέλεξε στρατόπεδο και αυτό είναι το στρατόπεδο των κακών εργοδοτικών πρακτικών και της φθηνής εργασίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ

Διαφωνίες εκφράζουν οι συντεχνίες αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση για τη θέσπιση του κατώτατου μισθού.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Εργαζομένων Κύπρου (ΣΕΚ), Ανδρέας Μάτσας δήλωσε στην εκπομπή "Μεσημέρι και Κάτι" την αντίθεσή του για «το ύψος του κατώτατου μισθού, το οποίο είπε ότι θα έπρεπε να ήταν πιο υψηλό κοντά στα 1.000 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη και την αυξανόμενη ακρίβεια και την πληθωριστική τάση, καθώς και για τη μη ωριαία απόδοση του κατώτατου μισθού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται δυνατότητες εκμετάλλευσης από μερίδα εργοδοτών».

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας (ΠΕΟ), Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι η μικρή διαφορά της αύξησης του μισθού της τάξεως των 16 ευρώ δεν συμπορεύεται με τη γενικότερη ακρίβεια. «Δυστυχώς αυτή η απόφαση νομιμοποιεί κακές εργασιακές πολιτικές και την απορρύθμιση. Εμείς ξεκινούμε έναν αγώνα για να ανατρέψουμε τα αρνητικά δεδομένα αυτής της απόφασης. Δεν θα μείνουμε απλώς στις επισημάνσεις». Συνεπώς, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΠΕΟ αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΕΟ, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στις 17.00.

Σημαντικές διαφωνίες εξέφρασε και η Δημοκρατική Εργατική Ομοσπονδία Κύπρου (ΔΕΟΚ), καθώς σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «τόσο το ύψος όσο και οι βασικές παράμετροι του κατώτατου μσθού αποκλίνουν σημαντικά από τις πάγιες θέσεις της Οργάνωσης». 

Δείτε το βίντεο: 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κληρίδης: Κοινωνική δικαιοσύνη ο θεσμός για τον κατώτατο (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ