Ικανοποίηση ΚΝΕ για συμπερίληψη Φιλή στη Lloyd’s List με ναυτιλιακές προσωπικότητες

Υπό την προεδρία του στην ECSA και σύμφωνα με την Lloyd’s List, ο κ. Φιλής έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Οργανισμού σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, καλωσορίζει με ικανοποίηση τη συμπερίληψη του Φίλιππου Φιλή, Πρόεδρου της Ένωσης Ευρωπαίων Πλοιοκτητών (European Community Shipowners’ Associations - ECSA), ανάμεσα στις πρώτες 10 Ναυτιλιακές Προσωπικότητες με τη μεγαλύτερη επιρροή όσον αφορά Ναυτιλιακά Ρυθμιστικά θέματα, στη Lloyd’s List, μαζί με τον Γενικό Διευθυντή της Ένωσης Σωτήρη Ράπτη.

Δελτίο Τύπου του ΚΝΕ αναφέρει ότι υπό την προεδρία του στην ECSA και σύμφωνα με την Lloyd’s List, ο κ. Φιλής έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της στρατηγικής του Οργανισμού σε θέματα ναυτιλιακής πολιτικής και ιδιαίτερα όσον αφορά στον πράσινο μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ναυτιλίας, κατορθώνοντας μεταξύ άλλων, να υιοθετηθούν σημαντικές θέσεις της Βιομηχανίας στην προκαταρτική συμφωνία στο Ευρωπαϊκό Σύστημα Εμπορίας Ρύπων για τη Ναυτιλία, η οποία επιτεύχθηκε πολύ πρόσφατα.

Ο κ. Φιλής, είναι ο πρώτος Κύπριος Πλοιοκτήτης που βρίσκεται στην προεδρία της ECSA, γεγονός το οποίο αποτελεί ακόμα μια σημαντική επιτυχία και αναγνώριση για τον ίδιο και την Κυπριακή Ναυτιλία, αναφέρεται.

Το ΚΝΕ σημειώνει ακόμη ότι αυτό είναι και σημαντική ευκαιρία να συμμετέχει η Κύπρος, ακόμα πιο δυναμικά στη χάραξη Ευρωπαϊκής πλοιοκτητικής πολιτικής.

Πέραν της Προεδρίας στην ECSA, ο κ. Φιλής κατέχει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Lemissoler, είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου εδώ και 10 χρόνια και Πρώην Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου, την περίοδο 2019-2021.

ΚΥΠΕ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκκληση από ΣΥΠΡΟΔΑΤ στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το θέμα της ακρίβειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ