Απεργία ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας: Πόσες πτήσεις επηρεάζονται

Η απεργία οδηγείται στα ελληνικά δικαστήρια – Πότε αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πεδίο

Στις 33 ανέρχονται οι πτήσεις από και προς την Κύπρο που αναμένεται να επηρεαστούν μετά την απόφαση της Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδος (ΕΕΕΚΕ) να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη (28/2).

Το Economy Today επικοινώνησε με λειτουργό της Hermes Airports, ο οποίος σημείωσε ότι, αν τελικά πραγματοποιηθεί η απεργία, θα επηρεαστούν συνολικά 33 πτήσεις από και προς Κύπρο. Πρόκειται για 16 αφίξεις και 17 αναχωρήσεις.

Όπως επισήμανε, όσοι επιβάτες μπορεί να επηρεαστούν από τις ακυρώσεις των πτήσεων ενημερώνονται με email ή μήνυμα από τις αεροπορικές εταιρείες, ώστε να επαναπρογραμματίσουν το ταξίδι τους στην αμέσως επόμενη διαθέσιμη πτήση.

Η απεργία οδηγείται στα ελληνικά δικαστήρια

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, το σενάριο να αναβληθεί η απεργία παραμένει ανοικτό, μετά από αγωγή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ώστε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η απόφαση αναμένεται νωρίς το απόγευμα της Τρίτης.

Να υπενθυμίσουμε ότι αντίστοιχη υπόθεση είχε οδηγηθεί στα δικαστήρια τον περασμένο Μάρτη, με το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να κρίνει παράνομη την απεργία που είχε προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ για τις 16 Μαρτίου.

Η ανακοίνωση της Aegean και της Olympic Air

Μετά την απόφαση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη,  Aegean και Olympic Air εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση.

Με την ανακοίνωσή τους, οι δύο αεροπορικές εταιρείες ενημερώνουν τους επιβάτες που έχουν εισιτήρια για πτήσεις που θα επηρεαστούν από την απεργία ότι μπορούν να κάνουν αλλαγές.

«Έως ότου η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, αρμόδια για την έκδοση σχετικής ΝΟΤΑΜ, ενημερώσει για την ακύρωση των πτήσεων, όλοι οι επιβάτες που διαθέτουν εισιτήρια σε πτήσεις που επηρεάζονται, μπορούν να προβούν σε αλλαγές χωρίς κόστος επανέκδοσης και διαφορά ναύλου», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Aegean και της Olympic Air.

Παράλληλα, οι δύο εταιρείες καλούν τους επιβάτες να επισκεφτούν τις ιστοσελίδες τους ή να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα:

Για την Aegean: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό)

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό)

Διαβάστε επίσης: Πενταπλάσιες οι υλικές στερήσεις για τους νέους στην Ελλάδα από ότι στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ