Ανατροπή στη δικαστική μάχη Εισαγγελέα-Ελεγκτή: Τα ζητήματα που εγείρονται

Αναβλήθηκε για τις 29 Μαΐου η πρώτη πράξη της πρωτοφανούς θεσμικής κόντρας μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή

Ανατροπή στη δικαστική μάχη μεταξύ Γενικού Εισαγγελέα και Γενικού Ελεγκτή, καθώς υπάρχει αναβολή, με τα σπουδαία να έρχονται, πλέον, την ερχόμενη Τετάρτη, 29 Μαΐου.

Να σημειωθεί ότι ζήτησε να εξαιρεθεί από τη διαδικασία ο δικαστής, κ. Νικόλας Σάντης, λόγω του ότι ο γιος του εργάζεται στο δικηγορικό γραφείο του κ. Ιωαννίδη, ο οποίος εκπροσωπεί τον Γενικό Ελεγκτή.  Κατά την έναρξη της διαδικασίας τέθηκε θέμα σύγκρουσης συμφέροντος λόγω συγγενικής σχέσης άλλων δύο μελών του δικαστηρίου, ωστόσο δεν έφεραν ένσταση οι δύο πλευρές και θα συνεχίσουν να παρακάθονται στο Ανώτατο Συμβούλιο.

Έτσι, η συνεδρία διακόπηκε σήμερα για να αποχωρήσει μόνο ο κ. Νικόλαος Σάντης, ο οποίος, όπως αναφέρθηκε, δήλωσε κώλυμα για την υπόθεση. Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, κ. Αντώνης Λιάτσος, είπε ότι πρόθεση του Συμβουλίου είναι να εκδοθούν οι κατάλληλες οδηγίες σε αυτό το πρώτο στάδιο και είπε ότι επιβάλλεται η όσο το δυνατόν συντομότερη εξέταση της υπόθεσης.

Αυτό που αξίζει να σημειώσουμε από τη σημερινή διαδικασία, από τη στιγμή που έχουμε αυτή την αναβολή, είναι ότι οι δικηγόροι του Γενικού Εισαγγελέα κατέθεσαν τη θέση ότι, για τον καθορισμό της διαδικασίας, θα πρέπει και σε αυτό το στάδιο να αποκαλυφθούν έγγραφα και η θέση τους είναι πως δεν έχουν ένσταση να ακούσουν την προδικαστική διαδικασία. Συμφώνησαν, βεβαίως και οι δικηγόροι του Γενικού Ελεγκτή και τα νεότερα αναμένονται στις 29 αυτού του μήνα.

«Δεν επιθυμώ να προβώ σε δηλώσεις που αφορούν αυτή τη διαδικασία» είπε στους δημοσιογράφους ο Γενικός Εισαγγελέας. «Η διαδικασία αυτή εκκρεμεί ενώπιον του αρμόδιου συμβουλίου. Έχουμε πει σήμερα κάποιες οδηγίες, εκκρεμεί στα δικαστήρια, δεν είναι σωστό να κάνω οποιαδήποτε δήλωση».

Σημειώνεται ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν πήγε στο μικρόφωνο για να κάνει οποιαδήποτε δήλωση.

Διαβάστε επίσης: Κατεβαίνουν Λάρνακα, παραθερίζουν Κερύνεια - Στις 300.000 οι διαρροές τουριστών στα κατεχόμενα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ