Έλενα Παπαντωνίου: Αυτή η μέρα ανήκει δικαιωματικά σε όλες τις γυναίκες

Αφιερώνω την 8η Μαρτίου σε όλες τις γυναίκες που καλούνται να εκπληρώσουν πολλαπλούς και σύνθετους ρόλους στην καθημερινότητά τους και τα καταφέρνουν περίφημα, δηλώνει η υπεύθυνη μάρκετινγκ της C.A.C Papantoniou Trading Έλενα Παπαντωνίου.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ*

Παρόλο που η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι αυξημένη, η συζήτηση για την Ισότητα των Φύλων παραμένει ακόμα ανοικτή και το φαινόμενο της γυάλινης οροφής εξακολουθεί να υφίσταται. Ποιες είναι οι δικές σας διαπιστώσεις;

Η συμμετοχή των γυναικών τα τελευταία χρόνια στην αγορά εργασίας είναι όντως αυξημένη και είναι πολύ ευχάριστο καθώς παρατηρούνται θετικά βήματα ως προς την επίτευξη της ισότητας στην εργασία μεταξύ των δυο φύλων. Ούσα γυναίκα εργαζόμενη, αναγνωρίζω τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει και να ξεπεράσει μια γυναίκα στον χώρο εργασίας της. Όσο ικανή και να είναι μια γυναίκα πρέπει να δουλέψει διπλά και τριπλά για να αποκτήσει είτε τη θέση είτε το μισθό που θα έπαιρνε ένας άντρας σε αντίστοιχη θέση. Οι γυναίκες μπορούν να προσφέρουν πολλά στον εργασιακό τομέα, όχι μόνο λόγω των γνώσεων τους αλλά και λόγω της ενσυναίσθησης και του γυναικείου ενστίκτου, στοιχεία που τις βοηθούν στη διαχείριση καταστάσεων και ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα. Το φαινόμενο της γυάλινης οροφής όμως, δυστυχώς, εξακολουθεί να υφίσταται και αυτός είναι ο λόγος που βλέπουμε περισσότερους άντρες σε θέσεις κλειδιά παρά γυναίκες που ενδεχομένως να έχουν τα ίδια προσόντα και ικανότητες. Συνεπώς, βλέπουμε ότι τα στερεότυπα για τον ρόλο της γυναίκας ακόμα υπάρχουν, παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την εξάλειψή τους.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε ποια γυναίκα/γυναίκες θα αφιερώνατε τη μέρα αυτή και γιατί;

Αυτή η μέρα ανήκει δικαιωματικά σε όλες τις γυναίκες. Σε όλες τις γυναίκες που καλούνται να εκπληρώσουν πολλαπλούς και σύνθετους ρόλους στην καθημερινότητά τους και τα καταφέρνουν περίφημα. Πρόσφατο παράδειγμα δυναμικής γυναίκας που κατάφερε όλα όσα ονειρεύτηκε σε όλα τα επίπεδα είναι η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Αρντέρν η νεότερη γυναίκα επικεφαλής κυβέρνησης στον κόσμο. Έφερε το έργο της εις πέρας αναλαμβάνοντας όλες τις ευθύνες με τον σεβασμό, τη σοβαρότητα και τη δύναμη που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση, ούσα παράλληλα μητέρα και σύντροφος και είχε το θάρρος να επιλέξει στο τέλος να κάνει αυτό που πραγματικά ήθελε. Αυτή η γυναίκα είναι πηγή έμπνευσης για όλες τις γυναίκες.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το θέμα της Ισότητας, της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών;

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε νομοθετήματα που στηρίζουν και ενδυναμώνουν την ισότητα μεταξύ των δυο φύλων στην αγορά εργασίας. Αδιαμφισβήτητα έχουν γίνει κάποια σημαντικά βήματα, αλλά δεν πρέπει να σταματήσουμε εδώ. Η προσπάθεια θα πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί.

Γυναίκα με μια λέξη…

Ενσυναίσθηση

WhoisWho

Η Έλενα Παπαντωνίου είναι κάτοχος πτυχίου Bachelor Business Studies από το Lancaster University και κάτοχος Master σε International Retail Marketing από το University of Surrey. Το 2014 ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρεία C.A.C Papantoniou Trading στο τμήμα αγορών και από το 2017 ανέλαβε καθήκοντα υπεύθυνης μάρκετινγκ της εταιρείας.

*ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ C.A.C PAPANTONIOU TRADING

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ