Λένα Πρωτοπαπά Πελίδη: Αν η γυναίκα είναι μια λέξη μόνο, τότε είναι τα Πάντα!

«Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στη γυναίκα η οποία έχει πολλαπλούς ρόλους» δηλώνει για την 8η Μαρτίου η Sales & Marketing Director της Regis Λένα Πρωτοπαπά Πελίδη.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΠΡΩΤΟΠΑΠΑ ΠΕΛΙΔΗ*

Παρόλο που η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι αυξημένη, η συζήτηση για την Ισότητα των Φύλων παραμένει ακόμα ανοικτή και το φαινόμενο της γυάλινης οροφής εξακολουθεί να υφίσταται. Ποιες είναι οι δικές σας διαπιστώσεις;

Μεγάλωσα μέσα στο παγωτό, αφού η εταιρεία μας REGIS υφίσταται από το 1952, πριν ακόμα γεννηθώ.

Έζησα από πρώτο χέρι τη διάκριση καθώς όντας η κόρη του μάστρου έπρεπε να αποδείξω διπλά ότι αν και νεαρή τότε και γυναίκα- όφειλα να πείσω ότι οι γνώσεις μου ήταν αρκετές για να ενταχθώ στην εταιρεία. Με τα χρόνια, την εμπειρία και τη σκληρή δουλειά κέρδισα τον σεβασμό.

Σίγουρα τα πράγματα τότε, τη δεκαετία του ’80 ήταν πολύ πιο δύσκολα για τις γυναίκες, αλλά έκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά. Πολλές γυναίκες βρίσκονται σε ανώτερες θέσεις και κατέχουν ανώτατα αξιώματα και με πολύ καλές αμοιβές. Όμως σίγουρα γυναίκες που βρίσκονται σε πιο χαμηλές θέσεις θα πρέπει να αμείβονται ισάξια με τους άνδρες.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες που δόθηκαν για τα δικαιώματα των γυναικών. Σε ποια γυναίκα/γυναίκες θα αφιερώνατε τη μέρα αυτή και γιατί;

Τη μέρα αυτή θα την αφιέρωνα στη μαμά μου που μας μεγάλωσε εμένα και τον αδελφό μου με αρχές, αξίες και πολλή αγάπη, καθώς ο πατέρας μας ήταν πολύ αφοσιωμένος στην επιχείρησή του.

Η άλλη γυναίκα που θαυμάζω είναι η Michelle Obama, που παρά το ότι καταγόταν από μια σχετικά φτωχή οικογένεια του Σικάγο, κατάφερε να φοιτήσει στα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής με αρχή το Princeton, για να καταλήξει να γίνει μια καταξιωμένη δικηγόρος σε μια από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες του Σικάγο και αγότερα έγινε και Πρώτη Κυρία με άποψη.

Ταπεινά είμαι και αρκετά περήφανη για την κόρη μου Ντομινίκ, που αντί να επιλέξει τον εύκολο δρόμο μετά τα διπλώματά της και να έρθει στα γραφεία των γονιών της, δούλεψε σκληρά για σχεδόν 10 χρόνια σε ένα από τα 4 μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου.

Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στη νέα κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το θέμα της Ισότητας, της καταπολέμησης των διακρίσεων και της προάσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών;

Πιστεύω ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει τον απαιτούμενο σεβασμό στη γυναίκα η οποία εχει πολλαπλούς ρόλους. Σίγουρα χρειάζεται ισάξια αμοιβή με τους άνδρες αλλά και περισσότερη στήριξη με ολοήμερα βεφοκομεία, νηπιαγωγεία και σχολεία ώστε η εργαζόμενη γυναίκα να μπορεί να αναπτύξει την καριέρα της.

Γυναίκα με μια λέξη...

Αν είναι μια λέξη μόνο είναι τα ΠΑΝΤΑ!

WhoisWho

Φοίτησε στο Ελένειο Δημοτικό Σχολείο (1966-1972) και στο Γυμνάσιο Ακροπόλεως (1972-1978). Ακολούθως, σπούδασε στο Polytechnic of Central London (now Westminster University) BA Business Studies (1978-1983).

Από τα τέλη του 1983 μέχρι και σήμερα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση REGIS MILK INDUSTRIES LTD. Την περίοδο 1994-2000 διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου και αργότερα πρόεδρος του YES FOR EUROPE. Διετέλεσε επίσης μέλος του  Συμβουλίου της Πνευματικης Αδελφότητας Ελληνίδων Κύπρου (2000-2012), Εθελόντρια στην Κοινωνική Μέριμνα Αγίων Ομολογητών (2012-2014) και μέλος του Συμβουλίου του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Κλάδος Λευκωσίας από το 2012. Από το 2019 εκτελεί καθήκοντα ταμία του Κλάδου. Γνωρίζει τέσσερις γλώσσες, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Τα ενδιαφέροντά της είναι το διάβασμα, ταξίδια, γυμναστική και σπορ.

*Sales & Marketing Director Regis

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ