ΠτΔ: Σημαντικός σταθμός η έγκριση από Βουλή για ΜΕΔ - Τι λέει για κόμματα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως η ψήφιση του νομοθετικού πακέτου για τις εκποιήσεις σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό ως προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοπιστωτική προοπτική της χώρας μας

Την ψήφιση του νομοθετικού πακέτου για τις εκποιήσεις χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Η έγκριση από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, των νομοσχεδίων που συμπληρώνουν τη δέσμη μέτρων αντιμετώπισης των ΜΕΔ και προστασίας των ευάλωτων δανειοληπτών, σηματοδοτεί ένα σημαντικό σταθμό ως προς τη δημοσιονομική σταθερότητα και χρηματοπιστωτική προοπτική της χώρας μας, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

"Ένα ζήτημα που εκκρεμούσε εδώ και χρόνια και αποτελούσε κίνδυνο για τη δημοσιονομική σταθερότητα και την χρηματοπιστωτική αξιοπιστία της χώρας μετά από επίμονες προσπάθειες αρκετών μηνών καταλήγει αισίως.  Με τη συνολική προσέγγιση της δέσμης που προωθήθηκε από την Κυβέρνηση, ολοκληρώνεται το νομοθετικό πλαίσιο που θα αποτελέσει το δίχτυ αποτελεσματικής προστασίας των ευάλωτων και συνεπών δανειοληπτών" τονίζει ο Πρόεδρος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει επίσης πως "οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις της χώρας με την υπερψήφιση της δέσμης μέτρων, αλλά και με τις προτάσεις και τη συνεργασία τους με την Κυβέρνηση έχουν συμβάλει καταλυτικά προς αυτό το επίτευγμα". 

Το συλλογικό συμφέρον, υπογραμμίζει, "επιτάσσει συνεργασία και νηφαλιότητα και η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει την προοπτική και τις δυνατότητες της χώρας μας όταν επικρατεί η σύνεση και η υπευθυνότητα".

Καταλήγοντας, εκφράζει αισιοδοξία "ότι υλοποίηση συνετών πολιτικών θα θωρακίσει την οικονομία μας και θα επιφέρει περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο για τη χώρα μας".

Διαβάστε επίσης: Πράσινο φως από Βουλή στους νόμους για τις εκποιήσεις - Απορρίφθηκαν τροπολογίες κομμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ