Αυξήθηκαν τα έξοδα των Κινέζων προς τα κατοικίδια ζώα τους

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν καταστήσει την φροντίδα των κατοικίδιων τους νέο τρόπο ζωής για τους ίδιους

Ο Λι Γκουαγκλίν προσφέρει στο κατοικίδιο του, ένα Golden Retriever, τα πάντα, από υψηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά διατροφή, μέχρι διάφορα σνακ και παιχνίδια, ενώ πηγαίνει το σκυλί του σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα για το μπάνιο του, αλλά και την περιποίησή του, παρέχοντας του την ίδια φροντίδα, που θα πρόσφερε σε ένα παιδί.

“Έχω δαπανήσει όχι λιγότερα χρήματα από 60.000 γιουάν (7.814,40 ευρώ) για τη φροντίδα του κατοικίδιου μου κατά τα τελευταία πέντε χρόνια”, δηλώνει ο Λι που διανύει την έκτη δεκαετία της ζωής του και ζει στην πόλη Τιεντζίν που βρίσκεται στη βόρεια Κίνα.

Στην Κίνα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι, τόσο μεγαλύτερης ηλικίας, όσο και νεότεροι, έχουν καταστήσει την φροντίδα των κατοικίδιων τους νέο τρόπο ζωής για τους ίδιους. “Κάθε φορά που επιστρέφω από την εργασία μου, η αγαπημένη μου γάτα κουλουριάζεται στην πόρτα και με περιμένει. Τόσο η κούραση, όσο και οι ανησυχίες μου, σύντομα με εγκαταλείπουν”, δήλωσε η Ζαο Γιανγκ, μία νεαρή γυναίκα που εργάζεται στην ίδια πόλη. Η κατοικίδια γάτα της, της προσφέρει συντροφιά, όταν αισθάνεται μόνη.

Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών αγοράς iiMedia Research, η κλίμακα της οικονομίας των κατοικίδιων ζώων στην Κίνα έφτασε στα 493,6 δισεκατομμύρια γιουάν (64,29 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, με ετήσια αύξηση 25,2%, ενώ το οικονομικό αυτό μέγεθος αναμένεται ότι θα αυξηθεί στα 811,4 δισεκατομμύρια γιουάν (105,68 δισεκατομμύρια ευρώ) μέχρι το 2025.

Διαβάστε επίσης: Προτεραιότητα για το Πεκίνο η μεταρρύθμιση επενδύσεων και εταιρικών χρηματοδοτήσεων

ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ