Αποκόπτουν φώτα Καλησπέρα τη Δευτέρα λόγω χαμηλόμισθων

Καθιστική διαμαρτυρία μεταξύ των ωρών 9-10 των μελών της συντεχνίας Ισότητα

Σε ακραία μέτρα, όπως οι ίδιοι τα χαρακτηρίζουν - και παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας - αναμένεται να προχωρήσουν τη Δευτέρα τα μέλη της συντεχνίας Ισότητας, διαμαρτυρόμενοι για το θέμα των χαμηλόμισθων υπαλλήλων.

Μιλώντας στο Τρίτο η εκπρόσωπος της συντεχνίας Ισότητα, Λίνα Ανδρέου ανέφερε ότι τη Δευτέρα μεταξύ των ωρών 9-10, τα μέλη της συντεχνίας θα προχωρήσουν σε καθιστική διαμαρτυρία, αποκόπτοντας το δρόμο παρά τα φώτα του Καλησπέρα στη Λευκωσία. Όπως είπε η κ. Ανδρέου, η διαμαρτυρία θα γίνει παρά τις προειδοποιήσεις της Αστυνομίας ότι αν αποκόψουμε το δρόμο θα γίνουν συλλήψεις. Να έρθουν να μας συλλάβουν, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Ανδρέου, σημειώνοντας ότι αφού θα πάμε φυλακή με τα λεφτά που παίρνουμε, μπορούμε να πάμε και εφόσον μας συλλάβουν.

Όσον αφορά στην ουσία της διαπραγμάτευσης για τους χαμηλόμισθους υπαλλήλους, η κ. Ανδρέου υποστήριξε ότι ζούμε το θέατρο του παραλόγου υπό την έννοια ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα για τα δημόσια οικονομικά από την ικανοποίηση 7500 ατόμων με κόστος 26 εκατ. και δημιουργείται πρόβλημα στα οικονομικά από την ικανοποίηση 1500 ατόμων με κόστος 6 εκατ.; 

Η κ. Ανδρέου σημείωσε ότι η Ισότητα δεν βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Ενδεχομένως αν είμασταν, να είχαμε να καταθέσουμε άλλες προτάσεις από αυτές που έβαλαν οι συντεχνίες που μετέχουν, ανέφερε. Ωστόσο, θα πρέπει να μας πουν αν τελικά υπήρξε συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου και αν ναι, κατά πόσο έχει υπαναχωρήσει η κυβέρνηση από την εν λόγω συμφωνία.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θετική η μελέτη για EuroAsia λέει ο Υπ. Ενέργειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ