Ανεβαίνει το Bitcoin και δημιουργούνται προσδοκίες για νέο ράλι

Το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 70% από την αρχή του 2023 - Τι δείχνουν τα βασικά διαγράμματα

Ο «βασιλιάς» των κρυπτονομισμάτων οδεύει προς το μεγαλύτερο ράλι από τις αρχές του 2021, τη χρονιά που πήγαινε να πετύχει ιστορικό υψηλό.

Ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι το ψηφιακό νόμισμα θεωρείται ως ένα αντιστάθμισμα κινδύνου έναντι των ανησυχιών που υπάρχουν στον αμερικανικό και τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο και επωφελείται από τις προσδοκίες μιας πιο χαλαρής νομισματικής πολιτικής που θα ελαφρύνει τις οικονομίες από τις επιπτώσεις αυτών των προβλημάτων.

«Η συμπεριφορά της τιμής μέσα σε αυτή την κρίση αναμένεται να προσελκύσει περισσότερα τραπεζικά ιδρύματα», ανέφερε η Κάθι Γουντ της Ark Investment Management μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, αναφορικά με τη διάλυση τριών αμερικανικών τραπεζών και την εξαγορά της Credit Suisse από την UBS.

Η ανάκαμψη του Bitcoin βοήθησε την αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να προσθέσει στην αξία της περίπου 390 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, μετά από την απώλεια 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι. Η ανάκαμψη αυτή άντεξε τις χρεοκοπίες που σημειώθηκαν σε πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων, τη ρυθμιστική καταστολή στις ΗΠΑ και την προσωρινή αποσύνδεση ενός βασικού stablecoin που προορίζεται να διατηρεί σταθερή αξία 1 δολαρίου.

Ένα αξιομνημόνευτο τρίμηνο

Το Bitcoin έχει ενισχυθεί κατά 70% από την αρχή του 2023. Η αύξηση του ισολογισμού της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ κατά 300 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα – στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη στήριξη της ρευστότητας στον τραπεζικό τομέα των ΗΠΑ – είναι θετική για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου και έχει βοηθήσει τα κρυπρτονομίσματα και τον χρυσό, έγραψε σε σημείωμά του ο Κρις Γουέστον, επικεφαλής έρευνας στην Pepperstone Group Ltd.

Προς τα $35.000;

Το Bitcoin έχει ακολουθήσει ένα μοτίβο που συχνά θεωρείται ανοδικό. Η τεχνική μελέτη υποδεικνύει μια τιμή στόχο περίπου στα 35.000 δολάρια. «Με τις αγορές επιτοκίων να έχουν περάσει από την τιμολόγηση των αυξήσεων των επιτοκίων στην τιμολόγηση των μειώσεων των επιτοκίων, υπάρχει τώρα μια τάση που υποστηρίζει το Bitcoin», αναφέρει σε σημείωμά του ο Tόνι Σίκαμορ, αναλυτής αγοράς στην IG Australia Pty.

Στα σύννεφα του Ichimoku

Το Bitcoin έχει μεταπηδήσει σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από έναν δείκτη γνωστό ως Ichimoku Clouds . Πρόκειται για μια μέθοδο τεχνικής ανάλυσης που συνδυάζει πολλούς δείκτες σε ένα μόνο διάγραμμα, παρέχοντας πληροφορίες για πιθανά επίπεδα υποστήριξης (support) και αντίστασης (resistance). Η διάσπαση του δείκτη σηματοδοτεί τη δυνατότητα για περαιτέρω αυξήσεις. Το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να αντλήσει βοήθεια από τις κεντρικές τράπεζες που αναγκάζονται να διοχετεύσουν ρευστότητα για να αντιμετωπίσουν τις αναταράξεις στον τραπεζικό τομέα, έγραψε σε σημείωμά του ο Μπέντικ Σέι, επικεφαλής έρευνας στην K33.

Προσωρινή υποχώρηση

Ο δείκτης DeMARK Sequential – μια μέθοδος ανάλυσης της δυναμικής των τιμών που προσπαθεί να προβλέψει πότε μια τάση της αγοράς έχει ολοκληρώσει την πορεία της – αναβοσβήνει με κόκκινο χρώμα. Η μελέτη χρησιμοποιεί ένα σύστημα καταμέτρησης που εφαρμόζεται στα διαγραμματικά μοτίβα και η μέτρηση που έχει καταγράψει πιθανότατα προμηνύει μια υποχώρηση, σύμφωνα με την ανάλυση. Οι δείκτες DeMARK υποστηρίζουν μια ουδέτερη βραχυπρόθεσμη τάση, ωστόσο άλλα διαγραμματικά μοτίβα θα μπορούσαν σύντομα να υποδείξουν μια «μακροπρόθεσμη διάσπαση», έγραψε σε σημείωμά της η Κέιτι Στόκτον, ιδρύτρια της Fairlead Strategies.

Πηγή: Bloomberg, newmoney.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ