Η Binance αλλάζει τα πλάνα της στην Κύπρο - Αιτείται διαγραφή της από την ΕΚΚ

Αλλάζουν τα πλάνα της Binance στην Κύπρο με την εταιρεία να έχει προχωρήσει σε αίτηση διαγραφής της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Η Binance κάνει πίσω από τα αρχικά της πλάνα για επέκταση στην Κύπρο, 8 μήνες περίπου μετά από την επίσημη αδειοδότησή της από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τον Οκτώβριο του 2022.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτηρίο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έχει προχωρήσει σε αίτηση για διαγραφή του από το σχετικό μητρώο της Εποπτικής Αρχής στην Κύπρο το προηγούμενο διάστημα, κάτι που δείχνει ότι ανατρέπονται τα αρχικά πλάνα της εταιρείας για ισχυρή παρουσία στην Κύπρο.

Σημειώνουμε ότι ο CEO της Binance Changpeng Zhao είχε δηλώσει τον Νοέμβριο σε συνέντευξή του στο Economy Today ότι μετά την έγκρισή από την εποπτική αρχή, στόχος ήταν να ενισχυθεί η παρουσία στο νησί.

Είχε αναφέρει ότι "έχουμε ήδη γραφεία και προσωπικό στην Κύπρο το οποίο εργάζεται για την Binance αλλά προγραμματίζουμε την ενίσχυση της παρουσίας μας στο νησί, όσον αφορά την προβολή μας αλλά και την πρόσληψη περισσότερων ατόμων".

Ωστόσο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμά του το Reuters η Binance δεν είχε ξεκινήσει ποτέ τις δραστηριότητές της στην Κύπρο μετά την επίσημη αδειοδότησή της στα τέλη του Οκτώβρη του 2022.

Θα επικεντρωθεί σε μεγαλύτερες αγορές στην ΕΕ

Εκπρόσωπος της Binance δήλωσε στο Reuters ότι η εταιρεία αποσύρεται από την Κύπρο για να επικεντρωθεί στις άλλες εταιρείες της και στην παρουσία της στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενόψει και της εφαρμογής των κανονισμών της ΕΕ για τα κρυπτονομίσματα (MiCA).

Σύμφωνα με τον ίδιο, εργάζονται σκληρά στην εταιρεία για να είναι έτοιμοι και πλήρως συμβατοί όταν εφαρμοστεί το MiCA μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Για το σκοπό αυτό έχει παρθεί η απόφαση να αποσύρουμε τις προσπάθειές μας στην Κύπρο για να επικεντρωθούμε σε λιγότερες ρυθμιζόμενες οντότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου έχουμε ήδη μεγαλύτερο αποτύπωμα όπως στην Γαλλία, στην Ιταλία και στην Ισπανία.

Σημείωσε ότι η Binance θα συνεχίσει να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ