Όμιλος Tototheo Maritime: Υποστηρίζει τους πελάτες του σε παγκόσμια εμβέλεια 

Η πρώτη εταιρεία του οµίλου Tototheo Maritime ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια στη Λεµεσό και πρωταρχικά εµφανίστηκε ως προµηθευτής ναυτιλιακού ηλεκτρονικού εξοπλισµού.

Πλέον, παρέχει ένα µεγαλύτερο πορτφόλιο ναυτιλιακών υπηρεσιών και ειδικεύεται σε καινοτόµες και λειτουργικές λύσεις στους τοµείς των δορυφορικών επικοινωνιών, αυτοµατισµών, συστηµάτων πλοήγησης, στις επισκευές πλοίων, στην προµήθεια ανταλλακτικών, στη δηµιουργία εργαλείων online παρακολούθησης, καθώς και περαιτέρω συµβουλευτικές υπηρεσίες.

Ο όµιλος Tototheo Maritime έχει έδρα την Κύπρο και γραφεία στην Αθήνα, τη Σιγκαπούρη και το Ντουµπάι, υποστηρίζοντας τους πελάτες του σε παγκόσµια εµβέλεια.  

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΜΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

Ο όµιλος είναι ένας από τους λίγους στρατηγικούς συνεργάτες της Inmarsat  παγκοσµίως, η οποία είναι ένας από τους κυριότερους ιδιοκτήτες και διαχειριστές δορυφορικών δικτύων. Η αξιόπιστη συνδεσιµότητα, καθώς και η συνεχής στήριξη των πελατών της είναι βασικές προϋποθέσεις για κάθε ναυτιλιακή εταιρεία, συνεπώς αποτελούν προτεραιότητα και για τον όµιλο. 

Αυτή η προσέγγιση οδήγησε την εταιρεία στο να αναπτύξει εξειδικευµένες εφαρµογές για τη ναυτιλία. Το τρέχον χαρτοφυλάκιο περιλαµβάνει, µεταξύ άλλων, το Tr@ckLITE, το οποίο προσφέρει online υπηρεσίες παρακολούθησης και διαχείρισης πλοίων, ενώ το S@tLITE είναι µια λύση διαχείρισης για βελτιστοποίηση του κόστους χρήσης bandwidth.

Με ένα παγκόσµιο δίκτυο εξειδικευµένων τεχνικών και συνεργατών, ο όµιλος προσφέρει on site υπηρεσίες, καθώς και συµβουλευτικές υπηρεσίες. Με συνεχή (24/7) τεχνική υποστήριξη και κατανόηση των προκλήσεων του ναυτιλιακού τοµέα, η εταιρεία αποτελεί τον πιο αξιόπιστο συνεργάτη σε ό,τι αφορά την τεχνολογία.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η κυπριακή ναυτιλία παρέµεινε ένας από τους πιο σηµαντικούς αιµοδότες της κυπριακής οικονοµίας, µε συνεισφορά γύρω στο 7% του ΑΕΠ. Είναι πολύ σηµαντικό, σύµφωνα µε τον Όµιλο Τototheo Maritime, το ότι µόνο σε πολύ λίγες άλλες ναυτιλιακά αναπτυγµένες χώρες, η οικονοµική συνεισφορά της εγχώριας ναυτιλιακής βιοµηχανίας φθάνει σε τέτοιο υψηλό επίπεδο. Από την άλλη, θεωρεί ότι υπάρχουν προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της κυπριακής ναυτιλίας, καθώς δίδεται πλέον η δυνατότητα προσέλκυσης περισσότερων ποιοτικών πλοίων και ναυτιλιακών εταιρειών, για παράδειγµα, από γειτνιάζουσες ναυτιλιακά αναπτυγµένες χώρες, οι οποίες, είτε λόγω πολιτικής αστάθειας ή άλλων οικονοµικών/φορολογικών προβληµάτων, δεν είναι σε θέση να παρέχουν το πολύ ανταγωνιστικό λειτουργικό ναυτιλιακό πλαίσιο που προσφέρει η Κύπρος. 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Το υφιστάµενο ναυτιλιακό φορολογικό σύστηµα, σύµφωνα πάντα µε τον Όµιλο Τototheo Maritime, έχει επιτύχει να καταστήσει την Κύπρο ένα από τα µεγαλύτερα νηολόγια στον κόσµο και τρίτο σε µέγεθος στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εποµένως, θα πρέπει αυτό να διατηρηθεί και ταυτόχρονα να επεκταθεί µε επιπρόσθετα κίνητρα για τις ναυτιλιακές εταιρείες. 

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Με πέραν των 200 πλοιοκτητριών, πλοιοδιαχειριστριών και ναυτιλιακά συναφών εταιρειών να δραστηριοποιούνται στο νησί µας, η Κύπρος αποτελεί ένα σύγχρονο, ποιοτικό και ολοκληρωµένο ναυτιλιακό κέντρο. «Η δηµιουργία του Υφυπουργείου Ναυτιλίας είναι ένα ξεκάθαρο µήνυµα στήριξης προς τον κλάδο και οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν είναι αρκετοί, µε κυριότερο την καθιέρωση της Κύπρου ως βάσης διεθνών ναυτιλιακών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, θα πρέπει να προωθηθεί περαιτέρω η κυπριακή σηµαία ως µια ανταγωνιστική και ποιοτική σηµαία, ούτως ώστε να προσελκύσει περισσότερα ποιοτικά πλοία», καταλήγει ο Όµιλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ