Cablenet: Χρονιά ρεκόρ με αύξηση εσόδων και συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας

To 2023 χαρακτηρίστηκε ως χρονιά ρεκόρ για την Cablenet με 74,3 εκατ. ευρώ έσοδα και ετήσια αύξηση 16,2%, την ίδια ώρα που αυξήθηκαν οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας κατά 52% σε σχέση με πέρσι.

Η Cablenet πέτυχε για ακόμα μια χρονιά να παρουσιάσει διψήφιο ποσοστό αύξησης εσόδων.

Συγκεκριμένα, το 2023 έφτασε τα 74,3 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα έσοδα των 63,9 εκατ. ευρώ το 2022, το οποίο μεταφράζεται σε αύξηση 16,2%. Το ποσοστό αυτό, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεχιζόμενη αύξηση της Συνδρομητικής βάσης, η οποία σημείωσε αύξηση 29% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Αποτελέσματα 2023:

  • 16,2% αύξηση στα έσοδα
  • 52% αύξηση στους Συνδρομητές Κινητής Τηλεφωνίας
  • 29% αύξηση στη Συνδρομητική βάση
  • Παγκόσμια βράβευση Purple Max Internet
  • Πρωτιά στην ικανοποίηση πελατών

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Γιάννος Μιχαηλίδης, στο πλαίσιο της ετήσιας ανασκόπησής του, δήλωσε: «H Cablenet παραμένει αμετακίνητη στον στόχο της να είναι ένας διαχρονικός παροχέας ισχυρών αποδόσεων για τους μετόχους της και ένας οργανισμός αξιών και ποιότητας για τους εργαζομένους της και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Είναι επομένως με μεγάλη υπερηφάνεια που, παρά τις δυσκολίες και αντιξοότητες, τα αποτελέσματα μας για το 2023 δείχνουν όχι μόνο την ευρεία και συνεκτική πρόοδο προς αυτόν τον στόχο, αλλά και ένα στόχο που επιτυγχάνεται με επιταχυνόμενο ρυθμό

Το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο δίκτυο Κινητής
Στην Κινητή Τηλεφωνία, η Εταιρεία συνέχισε και το 2023 την αυξητική τάση στο μερίδιο αγοράς της, διατηρώντας τον τίτλο του ταχύτερα αναπτυσσόμενου δικτύου Κινητής στην Κυπριακή αγορά.  Η Cablenet σημείωσε αύξηση 52% της βάσης συνδρομητών της, ξεπερνώντας τους 142,000 Συνδρομητές συμβολαίου και καρτοκινητής μέχρι το τέλος του 2023, καθώς και αύξηση 54% στα έσοδα από την υπηρεσία Κινητής Τηλεφωνίας. Κατά τη διάρκεια του 2023 ολοκληρώθηκε επίσης η μεταφορά των συνδρομητών στο ιδιόκτητο φάσμα συχνοτήτων 4G της και η Εταιρία προχώρησε σε επένδυση για επιπλέον κάλυψη και δυνατότητες χωρητικότητας, καθώς και σε αναβαθμισμένα εργαλεία σχεδιασμού και ελέγχου του δικτύου Κινητής της.

Παγκόσμια αναγνώριση για το Purple Max Internet
Στον τομέα των Σταθερών υπηρεσιών, η Cablenet συνέχισε την επένδυση για την επέκταση του δικτύου της σε νέες περιοχές της Κύπρου μέσω οπτικής ίνας. Σήμερα η Cablenet προσφέρει κάλυψη σε περίπου 228.000 κατοικίες Παγκύπρια έναντι περίπου 205.000 στο τέλος του 2022. Η συνεχής επένδυση για την επέκταση περιοχών κάλυψης παραμένει, μέχρι την επίτευξη του στόχου του 80% των νοικοκυριών στην Κύπρο. Μέχρι το τέλος του 2023, περίπου 85.000 νοικοκυριά και 5.100 επιχειρήσεις, εμπιστεύτηκαν την Cablenet για τις ευρυζωνικές και άλλες Σταθερές Υπηρεσίες τους.

Το καινοτόμο προϊόν της Cablenet, Purple Max Internet, εξακολουθεί να αποτελεί την ναυαρχίδα της υπηρεσίας Internet, την υπεροχή του οποίου αναγνώρισαν παγκόσμιοι φορείς για την μοναδικότητα και την ολοκληρωμένη και αναβαθμισμένη εμπειρία χρήσης που προσφέρει στον συνδρομητή. Συγκεκριμένα, η Cablenet μαζί με τον στρατηγικό της συνεργάτη Plume, κατέκτησαν μία σημαντική νίκη στα 11α  Ετήσια Παγκόσμια Βραβεία ΤηλεπικοινωνιώνGlotel Awards της Telecoms.com που πραγματοποιήθηκαν τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. Η κατάκτηση του βραβείου στην κατηγορία Most Innovative Operator Cloud Offering, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Cablenet για καινοτομία και αριστεία στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών. Επιπλέον, το 2023, η Cablenet, με το Purple Max Internet, είχε την τιμή να είναι προτεινόμενη και σε άλλες παγκόσμιες βραβεύσεις Τηλεπικοινωνιών και Τεχνολογίας, όπως το Network X στην κατηγορία Outstanding Smart Home Operator και στα βραβεία World Communication Awards (WCA) στην κατηγορία Total Experience Award.

Εξυπηρέτηση παγκόσμιας κλάσης

Με σημαία το «Cablenet, For a Better Life», τη δέσμευση της να παρέχει εξυπηρέτηση παγκόσμια κλάσης και τη συνεχή επένδυση για τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών της, η Cablenet πέτυχε για ακόμα μια χρονιά να αναδειχθεί ως η κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας αγοράς που διεξήχθη από την ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών αγοράς CYMAR. Και το 2023, η Cablenet, κατέλαβε την πρώτη θέση στη συνολική ικανοποίηση πελατών (CSAT) και στον δείκτη σύστασης της εταιρείας (Net Promoter Score ή NPS), στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών. Οι δείκτες αυτοί καλύπτουν την απόδοση της Εταιρείας σε όλο το φάσμα των εργασιών της, όπως τη διαθεσιμότητα δικτύου, την ποιότητα εξυπηρέτησης πελατών καθώς και τον επαγγελματισμό των ομάδων εγκατάστασης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cablenet, κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της Εταιρείας και συμπλήρωσε: «Ο μακροπρόθεσμος στρατηγικός μας στόχος παραμένει ο ίδιος - να συνεχίσουμε σε μια πορεία ανάπτυξης, θεμελιώνοντας μεγάλα μερίδια αγοράς σε όλες τις υπηρεσίες που παρέχουμε Παγκύπρια. Παραμένουμε επίσης δεσμευμένοι στην υπόσχεσή μας 'Cablenet, για Μια Καλύτερη Ζωή' (Cablenet, For a Better Life). Αυτή η υπόσχεση σημαίνει τη μετάφραση της εμπορικής και τεχνολογικής μας καινοτομίας σε πρακτικά και απλά μέσα, που μπορούν να βελτιώσουν τις ζωές των Συνδρομητών μας. Το να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, πιο οικολογικά και να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε με κοινωνικό πνεύμα, είναι κατευθύνσεις που σκοπεύουμε να εξερευνήσουμε για να αυξήσουμε την προστιθέμενη αξία μας και τη συνεισφορά μας στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις της Κύπρου, πέρα ​​από τα οφέλη που φέρνουν οι υπηρεσίες μας στην καθημερινή τους ζωή

Ο Πρόεδρος της Cablenet, Nikhil Patil, δήλωσε: «Η Cablenet κατάφερε για μια ακόμα φορά να επιτύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη παρά τις προκλήσεις, αντανακλώντας την ακλόνητη δέσμευσή της για την παροχή αξίας στους συνδρομητές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Η αύξηση των εσόδων της Cablenet, τροφοδοτείται από την καινοτομία και την ικανοποίηση των Συνδρομητών, υποδεικνύοντας τη δύναμη και την ανθεκτικότητα της εταιρείας. Εκφράζουμε θερμή ευγνωμοσύνη στην ομάδα της Cablenet για την αφοσίωσή τους και τη συνεισφορά τους. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Cablenet για κάθε μελλοντική επιτυχία, ενισχύοντας τα ισχυρά θεμέλια και το στρατηγικό της όραμα. Είμαστε περήφανοι για αυτά τα αποτελέσματα καθώς κοιτάμε μπροστά σε ένα μέλλον συνεχούς καινοτομίας και επιτυχιών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ