Δεν θα υπογράψει τον νόμο για τις εκποιήσεις λέει ο ΠτΔ εάν γίνουν τροποποιήσεις

Σχολιάζοντας τις προθέσεις κομμάτων να υποβάλουν αύριο στην Ολομέλεια τροπολογίες στα νομοσχέδια για τις εκποιήσεις, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε πως δεν θα υπογράψει νόμο που θα βάλει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας

Ανησυχία για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στους νόμους για τις εκποιήσεις οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε μη επιθυμητά αποτελέσματα, εξέφρασε την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο αν ανησυχεί για την πρόθεση κομμάτων να υποβάλουν αύριο στην Ολομέλεια τροπολογίες στα νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις, προσερχόμενος σε γεύμα που διοργάνωσε η ισπανική Προεδρία της ΕΕ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «ανησυχώ για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν όχι στα επιθυμητά αποτελέσματα».

«Τροποποιήσεις που γίνονται όχι για να εξυπηρετήσουν εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη», συμπλήρωσε.

Ανέφερε ότι ένα είναι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές οι οποίοι αξιοποιούν την οποιαδήποτε καθυστέρηση υπάρχει και άλλο είναι εκείνοι που έχουν πραγματική ανάγκη και οι οποίοι, όπως είπε, όντως υπάρχουν. Πρόσθεσε ότι παρακολουθεί και τη συζήτηση που γίνεται και τις δηλώσεις από πλευράς κομμάτων.

«Ελπίζω να προκύψει ένα αποτέλεσμα που θα με οδηγήσει να υπογράψω τον σχετικό νόμο που θα ψηφιστεί. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορώ να υπογράψω κάτι το οποίο θα βάλει σε κίνδυνο την οικονομία της χώρας», τόνισε.

Πρόσθεσε ότι όταν βάζουμε σε κίνδυνο την οικονομία, την αξιοπιστία της χώρας θα δημιουργηθούν τέτοια προβλήματα που θα έχουν αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις, είτε στη στοχευμένη κοινωνική πολιτική που θέλει να προωθήσει η Κυβέρνηση είτε στα θέματα παιδείας, υγείας και άλλα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης: Πάει Γενικό Εισαγγελέα ο Πρόεδρος για έκθεση Ελεγκτικής Υπηρεσίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ